Anasayfa Medya Haberler Backlink Neden Bu kadar Önemli?

Backlink Neden Bu kadar Önemli?

Backlink Neden Bu kadar Önemli?

Nasıl Backlink Alınır?

SEO çalışmalarının önemli bir parçası olan Backlink, kısaca bir web sitesinin adresinin bir başka web sitesinde link olarak paylaşılmasıdır. Sitenizde yer alan özgün, yazılı veya görsel bir içeriğin farklı web sitelerinde paylaşılıp sitenizin hızla yayılmasını sağlayan bir sistemdir. Adana’da Web Tasarım, SEO Uzmanlığı, Sosyal Medya Yönetimi konusunda hizmet veren ajanslar içerisinde başı çeken Sahne Medya, sitenize daha çok ve daha kaliteli Backlink çekebilmek için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi sizler için bir araya getirdi.

Bir site ne kadar çok özgün, benzersiz ve nitelikli içerik barındırırsa o kadar çok kaliteli backlink alır. Bu da sitenizin Google ve diğer arama motorlarının gözündeki itibarını yükseltir. Adana’da birçok işletme ulusal çapta kaliteli ürünler ve hizmetler sunmasına rağmen hak ettikleri büyümeyi bir türlü sağlayamıyorlar. Bunun nedeni ise SEO, Backlink, Web Tasarım ve Sosyal Medya Yönetimi gibi çağın gerektirdiği araçları yeterince etkili kullanamıyor olmaları. Sahne Medya uzun yıllardan beri tecrübesi ve uzman personel kadrosu ile bir çok işletme için yerel ve ulusal çapta çok sayıda başarı hikâyesine imza attı. Siz de yazımızı okuduktan sonra Sahne Medya’nın kurumsal hizmetleri hakkında fikir almak için kolayca iletişime geçebilirsiniz. İşte Backlink’e dair bilmeniz gereken her şey...

Backlink Nedir? Backlink Neden Önemlidir?

Backlink esasında web siteniz için ister ücretli isterse ücretsiz şekilde aldığınız bağlantılara verilen isimdir. Amacına ulaşabilmesi için kaliteli ve kalıcı bağlantılar olması şarttır. SEO süreçlerindeki en büyük zorluk, doğruların sabit olmayışı. Bugünün doğruları çok kısa bir zaman sonra yanlışa dönüşebiliyor. Çünkü arama motorları kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için kullandıkları algoritmalarını sık sık güncelliyorlar. Bu da SEO çalışması yapan işletmelerin sürekli zinde ve yenilikleri takip edip kendilerini ona göre şekillendirmeye hazır halde olmalarını zorunlu tutuyor.

Kısa süre öncesine kadar Backlink herhangi bir yerden herhangi bir şekilde almış olduğunuz tüm bağlantıları kapsayan bir kavramdı. Ancak işler değişti. Kaliteli ve güvenilir kaynaklardan temin edilmeyen bağlantılar, günümüzde Backlink olarak sınıflandırılmıyor. Üstelik bağlantıları almanız kendi başına bir anlam ifade etmiyor. Bu bağlantının kalıcı olması ve daha da önemlisi bu bağlantı sayesinde sitenize gelen insanların aradığı şeyi bulabilmesi büyük önem taşıyor. Aksi taktirde söz konusu bağlantılar bırakın fayda sağlamayı, telafisi son derece zor zararlara da yol açabiliyor.

Backlink Kavramını Anlamak ve Stratejiniz Açısından Önemi

Backlink, bir sitede yer alan sayfadan bir başka sitedeki sayfaya uzanan bağlantılardır. Daha çok üçüncü taraflardan sitenize doğru yol gösteren linkleri Backlink olarak tanımlayabiliriz.

Güvenilirlik

Web Sitenizin SEO çalışmalarındaki başarısını maximum seviyelere çıkarmak arzusundaysanız Google’ın sitelerin saygınlığını tespit ederken kullandığı linkleri dikkate almanız şarttır. Bunlar sizin dijital dünyadaki itibarınızı anlatır. Bir siteden başka bir siteye giden linkler, o sitenin güvenilir olduğuna dair bir izlenim yaratır.

Birbirlerini tanımayan, aralarında organik bir bağ bulunmayan 6 farklı kişi, aynı cafeyi şehirdeki en iyi cafe olarak tavsiye ederse, orada keyifli zaman geçireceğinize inanır ve bu bilgiye güvenirsiniz. Aynı durumun, söz konusu internet siteleri olduğunda da geçerliliğini koruduğunu söylememiz gerek.

Popüler Olmak

Bir site ne kadar çok Backlink alırsa Google nazarında bu durum o sitenin popülerliğine dair bir veri haline gelir. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan siteler ve çok sayıda kaliteli Backlink alan siteler tam bir kesişim kümesi halindedir.

Bir şekilde sağladığınız her link, aradığınız Backlink değildir. Nasıl ki hiç tanımadığımız ve hakkında bir fikrimizin olmadığı birinden gelen önerinin değeriyle, hayatta en çok güvendiğimiz kişiden gelen önerinin saygınlığı bizim için aynı değerde değilse bu durum linkler için de geçerlidir. Hem Google hem de diğer arama motorları, saygın ve itibarlı kaynaklardan gelen linkleri daha fazla önemserler.

Google bir sayfanın güvenilirliğini PageRank adını verdiği bir algoritma ile ölçer ancak PageRank eskiden olduğunun aksine bugün ölçümlenemeyen bir değeri ifade ediyor.

Backlinkler Neden Bu Kadar Önem Taşıyor?

Arama Sonuçlarındaki Sıralamanızı Yukarılara Taşır

Bu bilgi bir sır değil. Backlinklerin gerek Google’da gerekse diğer arama motorlarında sizleri daha yüksek basamaklara taşıdığı herkesin malumu. Sitenize çektiğiniz yeterli sayıda kaliteli ve kalıcı Backlink yoksa eğer, kendi alanınızda saygın, güvenilir ve büyük bir otorite olduğunuza ne internet kullanıcılarını ne de Google’ı kolay kolay ikna edemezsiniz. İlk sıralarda yer almak için edindiğiniz linklerin kaliteli olduğundan emin olun. Google’ yöneticilerinin belirlediği Site Yöneticisi yönergelerine uygun olmayan linklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız.

Backlinkler Botların Yeni Sayfalarınız Keşfetmesini Hızlandırır

Google’ın botları yeni sayfaları keşfedebilmek, tarayıp indexlemek için sürekli olarak web ortamında linklerin izini takip eder. Eğer güvenilir bir kaynaktan, kalıcı ve kaliteli bir Backlink çekmişseniz, söz konusu içerik Google botları tarafından son derece kısa bir süre içerisinde indexlenecektir. Sonrasında bu durumun arama sonuçlarındaki yerinize de olumlu şekilde yansıyacağından emin olabilirsiniz

İtibarınızı ve Güvenilirliğinizi Arttırmanıza Yardımcı Olur

Doğru şekilde edinilmiş kaliteli bağlantılar işletmenize dair duyulan güven endeksini yukarı doğru çekecek ve kendi alanınızda itibarlı bir otorite haline geleceksiniz. Elbette ki bu durum sıralamanıza da olumlu şekilde yansıyacak.

Sitenize Yoğun Bir Şekilde Trafik Akışı Sağlar

İnternetin yaygınlaştığı ilk dönemlerden bu yana linkler insanların farklı siteler arasında gezinmesini sağlamak, yeni dünyalar keşfetmesini mümkün kılmak için tasarlanmıştı. Günümüzde yukarıda bahsettiğimiz gibi sıralama faktörlerine etkisi bakımından daha da önemli hale gelen Backlinkler, sitenize ziyaretçi çekme özelliğini de kaybetmiş değil. Organik yollardan hitap ettiğiniz kitleyi genişletmek istiyorsanız mutlaka sitenize Backlink çekmelisiniz.

WEB Sitenize Nasıl Kaliteli Backlink Çekersiniz?

Backlinklerin ne olduğunu ve neden bu kadar mühim olduğunu yazının ilk kısımlarında anlattık. Şimdi de Sahne Medya, Adana ve Türkiye genelinde çok sayıda şirket için birçok başarılı SEO çalışması yürütmüş bir ajans olarak Backlinkleri nasıl elde edeceğinizi anlatıyor.

Backlinkleri elde etmek için uygulayabileceğiniz çok sayıda metot ve strateji vardır. Gel gelelim bazılarının başarı yüzdesi son derece yüksekken diğerlerinde sonuç hem düşük olasılıklı hem de çok uzun vadede alınabilir. İşte en etkili yöntemleri sizler için derledik.

Kendi Tedarikçilerinizden Link İsteyebilirsiniz

Eğer web sitenizde esasen başka firmalardan tedarik ettiğiniz ürünlerin satışını gerçekleştiriyorsanız, ihtiyaç duyduğunuz linkleri elde etmeniz son derece kolay olacaktır. Tedarikçi firmaların kendi web sitelerinde ürünlerinin neden tercih edilmesi gerektiğine dair yazılar ve sayfalar yer alır. Bu sayfalar içerisinde kendinize kalıcı bir yer edinerek kolaylıkla istediğiniz Backlinkleri sitenize sağlayabilirsiniz. Bu tür sayfaların hem olumlu hem de olumsuz sonuç doğuran bir özelliği vardır. O da sayfaların sıklıkla güncellenmiyor oluşu. Yani anlaşmanızı sonradan yaptıysanız sayfada yoksunuz demektir. Ancak iletişime geçerek bu durumu çözebilirsiniz. Artık sayfaların çok sık güncellenmemesi olumlu bir özelliğe dönüşür. Zira artık orada uzun süreler boyunca varlığınızı devam ettirebilirsiniz.

Dizinlerin Önemini Yadsımayın

İnternette hemen her sektörde faaliyet gösteren ve hizmet veren şirketleri, siteleri listeleyip ihtiyacı olanlarla paylaşan çok sayıda dizin mevcuttur. Bu dizinlerde yer alarak hem backlink elde edebilir hem de sitenize çektiğiniz ziyaretçiler sayesinde ticaret hacminizi katlayabilirsiniz.

Hakkınızda Yayınlanan Yazı ve Haberleri Linke Dönüştürün

Küçük ve yerel bir işletme de olsanız, ulusal bir şirket de olsanız, bir şekilde bir haber sitesinde yer alan makalelere, yazılara konu olacaksınızdır. Şirketinizin piyasaya sürdüğü yeni bir ürün, bir kampanya, bir sosyal sorumluluk projesi, yeni bir ortaklık veya işbirliği… Hakkınızda haber yapan bu siteler yüksek olasılıkla sitenize işaret eden bir link paylaşmayı ihmal ederler. Ancak söz konusu site veya bizzat haberi yayınlayan editörle iletişim sağlayarak Backlink elde edebilirsiniz.

Sitenizi Bir Kaynak Haline Getirin

Eğer içerik kalitenizi yüksek tutarsanız ve düzenli bir şekilde tematik içerikler hazırlarsanız bir süre sonra insanların bu alandaki bütün sorularına cevap bulabilecekleri bir referans noktası haline gelirsiniz. İşte bu andan itibaren sektörünüzle ilgili kim varsa trendleri, yeni ürünleri ve önerileri sizin sitenizden takip etmeye başlayacaktır. Yapmanız gereken şey kendi sektörünüzün gurusu olmak.

Çeşitli Araştırmalar Yapmak ve Sonuçları Basın İle Paylaşmak

İnternet haber siteleri ve gazeteler günümüzde çok az sayıda muhabir çalıştırabiliyorlar. Haber ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü ajanslar üzerinden karşılıyorlar. Bundan ötürü ilginç anketler, araştırmalar ve ölçümler onlar için çok değerli yayın materyalleri konumunda. Eğer araştırmalar, anketler yapacak zamanınız varsa ya da bunu sizin için yapacak iyi bir Reklam Ajansı ile çalışıyorsanız, basında yer alıp çok sayıda backlink kazanmak için harika bir yönteminiz var demektir.

Rakiplerinizin Link Profillerini İncelemeyi İhmal Etmeyin

Bu inceleme sayesinde rakiplerinizde bulunan ancak sizin sahip olmadığınız linkleri tespit edip siz de aynı yöntemlerle o linkleri elde edebilirsiniz. Bu sayede bu acımasız rekabette geri kalmamış olursunuz. 

Sahne Medya bütün bu işlemleri sizin için gerçekleştirebilecek tecrübe, profesyonel kadro ve birikime sahip bir ajans. Siz de Sahne Medya’nın web tasarım, seo, backlink, sosyal medya, grafik tasarım, kurumsal kimlik hizmetleriyle tanışmakta gecikmeyin. Gelin hayallerinize giden merdiveni birlikte tırmanalım. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

15-05-2021 14:09:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?