Anasayfa Medya Haberler 2021’de En Çok Tıklanan Web Siteleri Açıklandı!

2021’de En Çok Tıklanan Web Siteleri Açıklandı!

2021’de En Çok Tıklanan Web Siteleri Açıklandı!

İnternetteki en popüler web siteleri hangileri? Web Tasarım konusunda çok sayıda başarı hikayesine imza atan Sahne Medya, 2021 yılında insanların en çok tıkladığı web sitelerini sizler için bir araya getirdi. İşte bu yıl internet kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği internet siteleri:
Digital Information World, bu yıla dair en çok ziyaret edilen web sitelerine dair bir rapor yayınladı ve ilk beş sıra kimseyi şaşırtmadı.
Geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde internetin ve teknolojinin gelişimi, dünyadaki dijital dönüşümü çok daha hızlı hale getirdi. Artık dünyanın en değerli şirketleri hep teknoloji dalında çalışan şirketler arasından çıkıyor. Pazar araştırmalarından elde edilen veirler ise bunu ispatlar nitelikte.
Listenin ilk beş sırası kimseyi şaşırtmadı ancak dikkat çeken şey Çin merkezli Baidu ve Rusya merkezli arama motoru Yandex’in durumu oldu.

Her Zaman Olduğu Gibi Google Yine İlk Sırada Yer Aldı

2021 yılında en çok tıklanan siteler listesinin zirvesinde tahmin ettiğiniz gibi Google var. İnternetle bir şekilde ilişki kuran herkesin hayatında yer alan Google.com aylık 90.6 milyar aktif kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. Listenin ikinci sırası ise bu sayının yarısı kadar kullanıcıya ulaşamıyor.
İkinci sıra YouTube’a ait. Gezegendeki en büyük çevrimiçi video platformu olan YouTube 2006 yılında Google tarafından satın alınmıştı. O günden beri artan bir ivmeyle büyümeye devam eden YouTube’da düzenli olarak içerik yayınlayan 30 milyonu aşkın kanal mevcut.
Sosyal Medya Platformları Arasında Amansız Bir Rekabet Var
Sosyal medya platformları arasında ise zirvede halen daha Facebook yer alıyor. Aylık olarak 22.38 milyar aktif kullanıcı tarafından ziyaret edilen Facebook’u, 6.75 milyar kullanıcı ile Twitter, 6.21 milyar kullanıcı ile Instagram takip ediyor.
Listenin altıncı sırasında ise Wikipedia var. İnternette yer alan en büyük bilgi deposu diye anılan Wikipedia  5.87 milyar ziyaretçi ağırlıyor.

Çin, Rusya’yı Geride Bıraktı

En çok ziyaret edilen web siteleri listesinin 7 ve 8. Basamağı Çin ve Rusya merkezli iki şirketi ağırlıyor. Dünyanın en kalabalık insan popülasyonuna ev sahipliği yapan Çin’de tercih edilen arama motoru Baidu, Rus rakibi Yandex’i geride bırakmayı başardı.
9.Sırada eski bir dost olan Yahoo’yu görüyoruz. Eski gücü kalmasa da Yahoo hala listenin dokuzuncu sırasında. 10.sırada ise yetişkin içerikli videolar yayınlayan x videos yer alıyor. 

Sahne Medya
Sahne Medya

02-07-2021 10:14:10

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?