Anasayfa Medya Haberler Bluesky Platformu Kullanıma Açıldı

Bluesky Platformu Kullanıma Açıldı

Bluesky Platformu Kullanıma Açıldı

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen sosyal platformlara bir yenisi daha katıldı. Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X platformunun kurucu ortağı Jack Dorsey’in yeni bir sosyal medya platformu hazırlığında olduğu biliniyordu. Dorsey’in yeni platformu Bluesky an itibariyle tüm kullanıcılar için erişime açıldı. Bundan önce Bluesky’a yalnızca davetiye yöntemi ile katılmak mümkündü. Sosyal Medya hesap yönetimi, sosyal medya reklamları ve sosyal medya post üretiminde en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya Bluesky ile ilgili gelişmeleri sizler için anlattı.

X’e dönüştükten sonra büyük antipati toplayan, Threads gibi yeni bir rakip kazanan Twitter’ın yeni bir rakibi var. Üstelik Twitter’ın kurucularından biri tarafından hayata geçirildi. Şuana kadar davet kodu ile giriş yapılabilen Bluesky artık her kullanıcı için erişilebilir halde.

Bugüne kadar mevcut üyelerin daveti ile giriş yapılabilen platform büyümek için bu uygulamaya son verdi. Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey’nin imzasını taşıyan Bluesky tüm kullanıcıların erişimine açıldığında bir günde 850 binin üzerinde yeni üye katıldı. Platformun toplam kullanıcı sayısı ise 4 milyonu geçmiş durumda.

Elon Musk tarafından 2022 yılında 44 milyar dolara satın alınan Twitter’ın önce ismi değişti. Artık X olarak adlandırılan platform, mavi tik satışı ve birkaç sansasyonel kararın ardından büyük antipati topladı. Premium üyeliği olmayan kullanıcıların sosyal ağ üzerinden paylaşımları görmesine kısıtlama gelmesi ise bardağı taşıran damlalardan biri oldu.

Tam bu noktada Instagram tarafından kurulan Threads ve Jack Dorsey tarafından geliştirilen Bluesky gibi rakipler piyasaya çıktı. Bakalım bu amansız sosyal medya rekabeti bize neler gösterecek… Dijital dünyadaki gelişmelerden anında haberdar olmak için Dijital Reklam Ajansınız Sahne Medya’yı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-02-2024 13:28:38

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?