Anasayfa Medya Haberler Dijital Reklam Ajansı Sahne Medya’dan E–Ticaret İçin 7 Önemli İpucu

Dijital Reklam Ajansı Sahne Medya’dan E–Ticaret İçin 7 Önemli İpucu

Dijital Reklam Ajansı Sahne Medya’dan E–Ticaret İçin 7 Önemli İpucu

Türkiye ekonomisi içerisinde faaliyet gösteren girişimlerin yüzde 99.8’lik dev bir kısmı Kobi’ler yani küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşuyor. Kobi’ler her geçen gün dijital dünyaya daha fazla uyum sağlamaya çalışıyorlar. E-Ticaret sistemi, işletmelere 7/24 hizmet sunma ve global pazarlara açılma şansı sağladığı için Kobi’lerin yeni rotası olmuş durumda.

E-Ticaret’in işletmelere sağladığı avantajı faydaya dönüştürebilmek ise sürecin her anında büyük dikkat ve özen istiyor. SEO, Google Benim İşletmem, Google Ads, E-Ticaret, Sosyal Medya Yönetimi gibi pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, E-Ticarette başarıya ulaşmanız için 7 önemli ipucu hazırladı.

E-Ticarette Başarılı Nasıl Olunur?

1- E-Ticaret sektöründe doğru adımlarla ilerlemek ve başarıya ulaşabilmek için işletme yöneticilerinin muhakkak E-Ticaret konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor.

2- Hem E-Ticarette hem de geleneksel ticarette son derece önemli olan bir konu ise sektöre hakimiyettir. KOBİ yöneticilerinin de hizmet verdikleri sektördeki pazar ve müşteri taleplerini yakından analiz etmeli, sürekli olarak analiz ve araştırmalarını güncellemeleri gerekir.

3- Çağa ayak uyduramayan işletmelerin en yaygın hatalarının başında da reklam ve pazarlama bütçelerini gider kalemi olarak görmek geliyor. Oysa bu ticaret hacmini büyütmek için yapılması 

gerekli olan bir yatırım bütçesidir. Hele ki dijital reklamda doğrudan hedef kitlenize ulaşmanız ve ödediğiniz her paranın karşılığını almanız mümkünken…

4- İnsanlar e-ticaretin kolay bir iş gibi görünmesine kolay aldanıyorlar ancak bu ciddi bir çaba gerektiriyor. Bu noktada çıkan veya çıkması muhtemel problemlere karşı profesyonel bir ajanstan destek alınması da işletmeyi rakiplerinden bir adım öne taşıyacak bir başka unsur.

5- E-Ticarette öne çıkmanın bir diğer yolu da stok yönetimini doğru yapmak. Stok yönetiminde yapacağınız bir hata müşteri memnuniyetini ve markanızın imajını zedeler. Bu yüzden stok yönetim yazılımları kullanabilirsiniz.

6- Hedef ve eylemlerinizin merkezine müşteri ilişkilerini koyun. Hizmetinizden memnun kalan her müşteri size yeni müşterilerin kapısını aralayacağı gibi, memnun kalmayan bir müşteri de gelecekte kazanabileceğiniz müşterileri kaybetmenize neden olacaktır.

7- Son olarak ülkenizdeki ve satış yaptığınız diğer ülkelerdeki yasal mevzuatları incelemenizde, hukuki zorunlulukları bilmenizde ve bu süreçleri takip etmenizde yarar var.

Siz de E-Ticaret sektöründe yer almak ve başarıya ulaşmak istiyorsanız Sahne Medya E-Ticaret hizmetiyle tanışmakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

06-10-2022 16:51:20

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?