Anasayfa Medya Haberler E- Ticaret Sitelerinde Ürünlerin Açıklama Metinleri Nasıl Olmalı?

E- Ticaret Sitelerinde Ürünlerin Açıklama Metinleri Nasıl Olmalı?

E- Ticaret Sitelerinde Ürünlerin Açıklama Metinleri Nasıl Olmalı?

E-Ticaret sektörü her geçen gün katlanarak büyümeye devam ediyor. Sahne Medya yerelde ve ulusalda pek çok E-Ticaret sitesinin Web Tasarım hizmetlerini gerçekleştiren başarı ve tecrübe sahibi bir ajans olarak E-Ticaret sitesi yönetenlere önemli tavsiyelerde bulunuyor. SEO konusunda büyük bir tecrübeye sahip olan Sahne Medya bilişim ve dijital pazarlama uzmanları, E-Ticaret sitelerinde SEO uyumlu ürün açıklama metni yazmanın altın kurallarını sizler için bir araya getirdi. İşte E-Ticaret sektöründe rakiplerinizi geride bırakmanıza yardım edecek birbirinden değerli ipuçları:

İdealinizdeki Müşteri Profilini Tanımlayın

E-Ticaret sitesi kurup yöneten birçok kişi ürün açıklamasına ne yazması ve nasıl yazması gerektiği hakkında ne yazık ki bir fikir sahibi değil. Ürünün adını ve özelliklerini belirtmek, günümüzdeki dijital rekabet ortamında maalesef yeterli olmuyor.

E-Ticaret sitesinde yazılan her metnin temel amacı, bir şekilde sitenize çektiğiniz ziyaretçiyi, bir müşteriye dönüştürebilmektir.

İlk olarak ideal müşteri profilinizi kendinize tanımlamanız gerekiyor. İdeal müşteriyi tanımlarken gelir seviyesinden eğitim düzeyine, çalıştığı sektörden pozisyona, medeni halinden yaş grubuna, ilgi alanlarından tüketim alışkanlıklarına kadar birçok parametre, ideal müşterinizi tanımlamakta işinize yarayacaktır. Hangi sosyal medya platformlarında zaman geçirdiği bile müşterilerinize karşı geliştireceğiniz dile ve üsluba karar vermenizde etkili olacaktır.

Ürününüzü İyi Tanıyın

Müşterimizi tanımladıktan sonra satışa sunduğumuz ürün ve hizmeti tanımlamamız gerekiyor. Adı, üretim tarihi, özellikleri, faydaları, kullanımına dair bilgiler ve müşteriye güven verecek bilgileri sıralamak gerekiyor.

Rakiplerinizi Tanıyın, Olumlu ve Olumsuz Tecrübelerinden Faydalanın

Bu aşamadan sonra ürün açıklaması yazma evresine geçebilirsiniz. İlk yapmanız gereken detaylı bir rakip analizi olacaktır. Sizinle aynı kulvarda yarışan rakipleriniz ne gibi bir ürün açıklaması kullanmış? Rakip ürünlerin altına yazılan olumlu ve olumsuz yorumları analiz edin. Ve olumsuz yorumlardan kendinize ders çıkartarak sunduğunuz hizmeti kusursuz hale getirin.

Anahtar Kelime Seçimlerine Dikkat Edin

Anahtar kelime seçimi yaparken satın alma niyetini belli eden kelimeleri tercih etmeye özen göstermelisiniz. Örneğin spesifik bir bilgi aratmışsa, muhtemelen satın alma niyetinde olduklarını anlayabiliriz. Anahtar kelimelerden faydalanarak, başlık ve alt başlığınızı tespit etmelisiniz. Ürününüzün Google’da nasıl görüneceğini mutlaka kontrol edin.

Kullanıcıya Doğru Bilgiyi Doğru Sırayla Sağlayın

Öncelikle ürününüzün özelliklerinden mi yoksa faydalarından mı söz edeceğiniz ise ürünün ne olduğuna göre değişir. Teknolojik bir ürün satıyorsanız, mesela telefon, tablet, bilgisayar, kamera vs. kullanıcıların görmek isteyeceği ilk şey ürün özellikleri olacaktır. Ancak, bir gıda veya bakım ürünü satıyorsanız bu defa ilk bakacakları şey faydası olacaktır. Bir krem alacakken içindeki malzemeler, ısı değeri vs. ilk ilgilendiğimiz şey olmaz. O kremin ne işe yaradığı, cildi nemlendirmek için mi yoksa başka bir cilt problemi için mi sorusu daha anlamlı hale gelecektir.

Açık, temiz ve net bir anlatım kullanmak, mümkün olduğunca az kelime kullanmak, kullanıcının bu üründen ne gibi bir beklentisi olması gerektiği yönünde güven veren bir açıklama metni hazırlamalısınız. Yaratıcı sloganlar bulmak da işinizi kolaylaştıracak bir başka unsur.

Nasıl yaparım, nasıl çalıştırırım, nasıl temizlerim gibi sorulara cevap veren bölümler oluşturun.

Markanızın öyküsünü de kısa bir şekilde açıklama metninin içerisine yerleştirmeye özen gösterin. Çünkü çoğu zaman ürünün kendisinden ziyade, bize sunduğu hikayeyi satın alma refleksi gösteririz.

Ürünlerinize dair sıkça sorulan soruları ve cevaplarını mutlaka ürünlerin altına ekleyin.

Uzun paragraflardan ziyade madde madde bilgileri paylaşarak okunmayı kolay hale getirin. Görseller ve metinleri birlikte kullanarak, ziyaretçilerin sıkılmadan sitenizde daha uzun süre vakit geçirmesini sağlayın.

Sahne Medya E-Ticaret Hizmeti

Siz de her gün katlanarak büyüyen E-Ticaret sektöründe kendinize bir yer edinerek kazanç sağlamak istiyorsanız, Sahne Medya’nın uzman profesyonelleri aracılığı ile sunduğu E-Ticaret sitesi tasarım hizmetiyle tanışın. Hayallerinize giden yolda Sahne Medya sizlerin yanında… Sahne Medya ve verdiği hizmetlerle ilgili bilgi almak için bizi arayabilir veya https://www.sahnemedya.com/ internet adresini inceleyebilirsiniz. Gelecek Sizin, Sahne Sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

21-05-2021 14:29:14

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?