Anasayfa Medya Haberler Facebook'tan İlginç Araştırma

Facebook'tan İlginç Araştırma

Facebook'tan İlginç Araştırma

Facebook parasını ödeyerek Comscore adlı bir firmaya ilginç bir araştırma yaptırdı ve Apple ile Google’ın işletim sistemlerine gömülü olan bazı uygulamaların üçüncü parti geliştiriciler aleyhinde avantaj sağladığını gördü. Web Tasarım, E-Ticaret, Sosyal Medya Reklamları, SEO ve Google Ads (Adwods) gibi pek çok alanda en yakın yol arkadaşınız olan Sahne Medya’nın editörlerinin sizler için hazırladığı haber şu şekilde:

Facebook’un bizzat yaptırdığı araştırmaya göre en çok kullanılan 20 iPhone uygulamasının tam 15 tanesi zaten Apple’a ait olan uygulamalar. Bununla paralel şekilde Android’de en çok kullanılan 20 uygulamanın 12 tanesi zaten Google’a ait olan uygulamalar. İşletim sistemine gömülü halde gelen uygulamalar rekabete zarar veriyor mu sorusu ise uygulama geliştiricilerin gündeminde. 

Her ne kadar araştırmanın güvenilirliği hakkında bazı şüpheler olsa da bu araştırma ilginç sonuçlar doğuruyor. Apple’ın sözcüleri araştırmanın ciddi derecede kusurlu olduğunu, Facebook tarafından yaptırıldığını ve App Store’daki rekabete zarar vermeyi amaçladığını düşünüyor. 4000 katılımcıya kullandıkları uygulamalarla ilgili sorular sorma yöntemleriyle yapılan araştırmada bu 4000 kişiden kaçı Android kaçı iPhone kullanıyor bilmiyoruz. Aynı şekilde katılımcıların kaçının hangi ülkeden olduğu da bilinmezler arasında. 

78 milyon insanın IOS’ta stok olarak var olan hesap makinesini kullandığını ve bu sayının android tarafında yer alan Gmail’den fazla oldğunu söylemek gerekir. Sık sık uygulama geliştiriciler ve platformların hukuki düzlemde karşı karşıya geldiği günümüzde Apple ve Google’a adil rekabete olanak tanımadıkları yönündeki tepkiler de giderek artacak gibi.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-07-2021 21:24:45

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?