Anasayfa Medya Haberler Google’dan Faydalı İçerik Güncellemesi

Google’dan Faydalı İçerik Güncellemesi

Google’dan Faydalı İçerik Güncellemesi

Dünyanın en popüler arama motoru Google’ın “Faydalı İçerik Güncellemesi” iki hafta içinde kullanıma sunulacak. Merakla beklenen güncelleme, internet sitelerinde ya da alt etki alanlarında yer alan, üçüncü taraf içerikler hakkında uyarılarda bulunacak. Google, en son yararlı içerik sistemi güncellemesini geçtiğimiz yılın Aralık ayında kullanıma sunmuştu.  

Teknoloji devi Google, “Faydalı İçerik Güncellemesi” sonrasında trafiğini kaybeden sitelerin yapması gerekenlere dair öneriler de yayınladı. Google Partner Ajansınız Sahne Medya, Google Faydalı İçerik Güncellemesine dair merak edilenleri sizler için anlattı.

Yeni Güncellemede Neler Var?

Google, dünya kamuoyuna yaptığı açıklamada 2023 Faydalı İçerik Güncellemesinin geliştirilmiş bir sınıflandırıcıyla birlikte kullanıma sunulduğunu belirtti. Güncellemenin tamamlanması için yaklaşık iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyduklarını belirten Google yetkilileri, güncelleme kullanıma sunulduğunda sıralama sürüm geçmişi sayfasının da güncelleneceğini duyurdu.

Google Şirketi, yararlı içeriklerle ilgili yeni detaylar hakkında da kullanıcıları bilgilendirdi.

Üçüncü taraf içerik bulundurma konusunda yeni tavsiyelerde bulunan Google, web sitelerinin güncellemenin ardından neler yapması gerektiğine dair de açıklama yaptı.

Faydalı, güvenilir ve kullanıcı deneyimini önceleyen içeriklerin nasıl oluşturulacağı ile ilgili yardım sayfasında, içeriklerin kaldırılması ya da tarihlerin değiştirilmesi ile ilgili yeni kriterler eklendi.

Google, arama sonuçlarında yer alan “kişiler tarafından yazılan” ibaresi ise kaldırıldı. İfade “kişiler için oluşturulmuş faydalı içerik” şeklinde değiştirildi. Bu hamle, yapay zeka robotları tarafından hazırlanan içeriklerin de yararlı içerik sınıfına dahil edildiğine dair kuşkuları harekete geçirdi. Bu kuşkular haklıysa, Google ve SEO çalışmalarına dair pek kural yeniden yazılabilir.   

Google, Makineler Tarafından Hazırlanan İçeriklerle İlgili Yönergede Yumuşatmaya Gitti

Google’ın geçmiş yıllardaki kılavuzunda Faydalı İçerik Sisteminin insan ürünü içeriklere önem verdiği vurgulanıyordu. Ancak bunun da değişebileceği düşünülüyor. Önceki kılavuzda yer alan ifadeler şu şekilde:

“Google Faydalı İçerik Sistemi, kullanıcıların arama sonuçlarında insanlar tarafından, insanlar için üretilen, orijinal ve faydalı içerikleri görmeleri için otomatik sıralama sistemleri kullanır.” 

Buna karşın yeni kılavuzda ise şöyle bir ifade yer alıyor:

“Google, Faydalı İçerik Sistemi, kullanıcıların insanlar için üretilen orijinal ve faydalı içerikleri görmeleri için otomatik sıralama sistemleri kullanır.” 

Google Faydalı İçerik Sistemi

Google Arama Motoru, her daim kaliteli içerikleri teşvik etmek ve yararlı olmadığı tespit edilen içeriklerin varlığını azaltmak için bir sistem kullanır. Bu sistem Faydalı İçerik Sistemi olarak adlandırılır.  

Faydalı İçerik Sistemi, faydalı içeriklere karşılık gelen kalite sinyallerini tespit etmeye odaklanır.

Eylül Ayında Gelecek Faydalı İçerik Güncellemesi Neleri Kapsıyor?

Eylül ayı güncellemelerinin üç farklı konu üzerine yoğunlaştığını söyleyebiliriz. Güncelleme ile birlikte şu değişikliklerin hayatımıza girmesi bekleniyor:

  • Robotlar tarafından üretilen içeriklere dair kılavuzdaki kuralların gevşetilmesi…
  • Web sitenizin Faydalı İçerik Güncellemesinden dolayı trafik kaybına uğraması durumunda, yapılması gerekenlere dair öneriler…
  • Alt alan adlarında üçüncü taraf içerikler bulundurma…

Güncelleme Sonrasında Trafik ve Sıralama Kaybı Yaşayanlar Ne Yapmalı?

Güncellemenin ardından olası trafik ve sıralama kayıplarına karşı web sitelerinin kendilerine sorabileceği soruların listesi de yayınlandı. Bu soruları kendinize sorarak web sitenizin yeni güncelleme ile senkronize olup olmadığını test edebilirsiniz.

1 – Bu içerik için doğrudan web sitenize gelindiğinde, içeriğin faydalı olduğunu düşünecek bir kitleniz var mı?

2 – İçeriğiniz bir uzman tarafından ya da gerçek bir deneyimin sonucunda mı yazıldı? (Bir ürünü veya hizmeti gerçekten kullanmış biri tarafından deneyimlerinin anlatılması. Ya da bir yerin, orayı gerçekten ziyaret eden kişilerin deneyimleri ile anlatılması.

3 – Web Sitenizin öncelikli bir hedefi ya da odaklandığı bir nokta var mı?

4 – İçeriğinizi okuyan bir kullanıcı, konu hakkında amacına ulaşacak kadar bilgi sahibi olduğunu hisseder mi?

5 – Hazırladığınız içeriği okuyan bir kullanıcı, tatmin edici bir deneyim yaşadığını hisseder mi?

6 – Google’ın temel güncellemeleri ve ürün inceleme rehberini gözetiyor musunuz?

Söz konusu güncelleme, web sitenizi olumsuz etkilerse endişe etmeden SEO ajansınıza başvurabilirsiniz. Veya Google rehberindeki her adımı doğru şekilde yerine getirir ve içeriklerinizde gereken değişiklikleri yaparsanız, birkaç ay içerisinde yeniden eski başarınıza kavuşabilirsiniz. Bu noktada Web Tasarımı ve SEO çalışmalarında güvenilir adresiniz Sahne Medya ile iletişime geçebilirsiniz. Google’ın Partner Ajansı Sahne Medya, tecrübesi ve başarı hikayeleri ile sizi kazananları SAHNE’sine davet ediyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

21-09-2023 12:33:18

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?