Anasayfa Medya Haberler Google AdSense Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google AdSense Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google AdSense Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Bir web siteniz veya bloğunuz var mı? Peki web sitenizde Google reklamları yayınlanmasını ve bu sayede gelir elde etmeyi ister misiniz? Cevabınız ‘evet’ ise Google AdSense hizmetine kaydolabilirsiniz ve siteniz uygun görüldüğü takdirde sitenizde yayınlanan Google reklamlarıyla gelir elde ederek sitenizin maliyetlerini karşılayabilir, hatta kâra geçebilirsiniz. Seo, Web Tasarımı, E-Ticaret, Grafik Tasarım ve daha bir çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Google AdSense’i sizler için anlattı.

Dijital dünyada içerik üreterek gelir elde etmenin çok sayıda yolu mevcut. Bunlardan biri de web sitenizde ya da bloğunuzda reklam yayınlamaktır. Ancak hepimizin bildiği gibi bir reklam veren bulmak ve onunla anlaşma yapmak kolay değildir. Ancak Google AdSense bu işi sizin yerinize yapıyor. Google AdSense sizin sitenizde reklam yayınlıyor ve size ücretini ödüyor.

Tabii bu herkes için geçerli değil. Web sitenizin ya da bloğunuzun Google’ın belirlediği bazı kurallara uyması gerekir. Google AdSense hizmetinin nasıl kullanılacağını sizler için adım adım anlattık.

Google AdSense Nedir?

Google AdSense, reklam verenlerle reklam içeriklerini yayınlar arasında köprü görevi gören bir Google hizmeti. Yayıncının web sitesinde bir reklam içeriği yayınlar, kendi komisyonunu alır ve gösterim ücretini yayıncıya öder.

Google AdSense reklamlarının içeriği sitenizin içeriğiyle benzerlik içerebileceği gibi alakasız da olabilir. Çünkü reklamlar bir havuz içerisinden seçilir. Yayınlanan reklamın sitenizin içeriğiyle uyumsuz olduğunu düşünüyorsanız eğer Google AdSense bunu düzenlemenize de izin verir.

Google AdSense’i Nasıl Kullanabiliriz?

1-Google AdSense kayıt sayfasını açın.

2-Google hesabınız aracılığı ile giriş yapın.

3-Reklam içeriklerinin yayınlanmasını istediğiniz web sitesinin adresini girin.

4-Google’dan sitenizin incelenmesini isteyin.

5-İsterseniz bu sırada verilen reklam kodunu sitenizde reklamların yayınlanmasını arzu ettiğini kısma yapıştırabilirsiniz.

6-Google’ın gerçekleştirdiği incelemenin ardından Google reklamları sitenizde yayınlanabilir.

Google AdSense hizmetinden faydalanmak için uygulamanız gereken adımlar bu şekilde. Google hesabınızda eksik olan bilgilerin tamamlanması ve bu bilgilerin güncel ve doğru olması son derece önemlidir. Zira ödemelerinizi bu bilgiler üzerinden alacaksınız.

Bir Google AdSense hesabına birden fazla blog ve web sitesi tanımlayabiliyorsunuz. Burada mühim olan sitenizin Google Reklam Politikalarına uygun olması.

Neden Google AdSense Kullanmalıyız?

Eğer ürettiğiniz içerikleri herhangi bir yayıncıya satamıyorsanız ya da reklam verenlerle görüşme yaparak sponsorluk anlaşması imzalayamıyorsanız, ürettiğiniz içeriklerle gelir elde etmenin tek yolu Google AdSense.

Google AdSense size sürekli olarak reklam sunar. Bu da size sürekli olarak bir gelir akışı yaşanmasını sağlar.

Google AdSense’te Gelir Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Google AdSense bir takım temel gelir paylarını kamuoyuna açıklasa da gizli kalan çok nokta var. Görüntüleme ücreti olarak yayıncıya ödenen para toplam gelir üzerinden yüzde 68, arama üzerinden ise yüzde 51 seviyesindedir. Yani 100 TL tutarındaki bir reklam ödemesinden, yayıncı olarak elde edeceğiniz gelir 68 TL’dir.

Siz de uzmanı ya da ilgilisi olduğunuz konularda içerikler yayınladığınız bir web sitesine ya da bloğa sahip olmak, bu sayede reklam gelirleri elde etmek istiyorsanız Sahne Medya’nın profesyonel web tasarım hizmeti ile tanışabilirsiniz. Sahne Medya ile siz de kazananlar kulübündeki yerinizi alın

Sahne Medya
Sahne Medya

03-01-2022 17:23:13

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?