Anasayfa Medya Haberler Google’dan Büyük Yenilik : LaMDA Yeni Yapay Zeka Ürünü

Google’dan Büyük Yenilik : LaMDA Yeni Yapay Zeka Ürünü

Google’dan Büyük Yenilik : LaMDA Yeni Yapay Zeka Ürünü

Sahne Medya, Web Tasarım, SEO, Grafik Tasarım, Sosyal Medya Yönetimi ve Sosyal Medya Reklamları alanında bütün ihtiyaçlarınıza cevap verirken, dijital dünyadaki tüm yenilikleri de blog sayfasında sizinle paylaşmayı sürdürüyor. Google’ın bu yeniliği gerçekten de kendimizi cyberpunk bilim kurgu filmlerinin içerisinde hissettirecek cinsten. İşte Google’ın yeni yapay zekâsı LaMDA…

Teknoloji dünyasında trendleri ve çıtayı belirleyen şirket konumunda olan Google, düzenlediği Google I/O organizasyonunda yeni bir modelin de duyurusunu gerçekleştirdi. LaMDA modeli sayesinde yapay zekâ ile gerçekleştirdiğimiz diyalogların tıpkı gerçek bir insanla kurduğumuz kadar doğal ve sahici olması bekleniyor. Üstelik LaMDA yeni kavramları öğrenip, sohbetinin içeriğini sürekli olarak zenginleştirmeye de devam ediyor.

Google yöneticileri geçen yıl Covid 19 salgını nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı I/O organizasyonunu bu yıl gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi Google’ın hizmetlerinde ve ürünlerinde hayata geçirmeyi planladığı yeniliklerin lansmanını gerçekleştirdi. Etkinlik içerisinde en çok ilgi uyandıran yeniliklerden biri de LaMDA oldu.

Google asistanımızla veya diğer yapay zekâ modelleriyle yaptığımız konuşmalar sanki insan ve yapay zekâ dostluğunun emekleme evresinde olduğumuzu hissettiriyordu. Ancak teknolojik aygıtlardaki ilerleme tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı şekilde gerçekleşiyor. LaMDA sayesinde bu diyalogların daha doğal ve gerçekçi hale gelmesi bekleniyor. Google için bu teknoloji çok da yeni değil. Şirketin kendi içinde bu modeli denemeye başladığını biliyoruz. Gelişim aşaması henüz tamamlanmamış ve devam etmekte olsa da sunumda gösterilen örnek konuşmalar, herkeste heyecan yaratmış durumda.

LaMDA İle Daha Doğal Diyaloglar

Dijital asistanlarımızla istediğimiz konuda doğal ve derinlemesine iletişim kurmamızı sağlayacağı düşünülen LaMDA modeli, günümüzdeki yapay zekâlardan çok daha büyük bir performans göstereceğe benziyor. Cümlelerin adeta gerçek bir insanın ağzından çıkmış gibi olması bekleniyor. Bu gerçeklik hissini ise detaylara hakimiyet ve tasvirler sayesinde gerçekleştirecek. LaMDA bunu arkasında yatan karmaşık teknolojiyle sağlıyor.

LaMDA’nın farkı ve başarısı öncelikli olarak yeni kavramları öğrenebilme ve kendini sürekli olarak geliştirebilme yeteneğinden kaynaklanıyor. Size vereceği cevap için sahip olduğu kavram ağından binlerce seçenek bulabiliyor. Bu sayede LaMDA ve sizin aranızdaki diyalog mümkün olduğunca uzamış oluyor.

Google şirketinin CEO’su Sunda Pichai, LaMDA’nın bu sonsuz seçenek arasında bir defa tercih ettiği yolu tekrar seçmediğinin altını çizdi. Bu da o ana özel bir iletişim sağlamanın tatminini kullanıcılara sunuyor.

Ancak LaMDA’nın halen daha gelişim aşamasında olduğunu hatırlatmakta fayda var. LaMDA şu an bazı komik ve mantıksız cevaplarla deneyenlerin karşısına çıkabiliyor. Fakat LaMDA’nın hayatımıza getireceği esas önemli değişimin, yakın gelecekte arama sonuçları üzerinde yaratacağı etki olması bekleniyor.

Sahne Medya Google algoritmalarını ve protokollerini yakından takip eden bir ajans olarak, SEO ve Google Ads reklamlarında çok başarılı işlere imza atıyor. Şimdi ve gelecekte Google aramalarındaki yeriniz önemli olmayı sürdürecek. Ancak arama sonuçlarında iyi bir yer edinmenin yolu her gün değişebiliyor. Bütün gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip eden Sahne Medya şimdi ve gelecekte, dijital dünyadaki en yakın yol arkadaşınız olmayı sürdürecek. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin…

https://www.sahnemedya.com/seo

https://www.sahnemedya.com/google-ads

https://www.sahnemedya.com/youtube-reklamlari

https://www.sahnemedya.com/google-benim-isletmem

Sahne Medya
Sahne Medya

20-05-2021 11:13:45

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?