Anasayfa Medya Haberler Google, İnternette Arama Biçimimizi Değiştirmeye Hazırlanıyor

Google, İnternette Arama Biçimimizi Değiştirmeye Hazırlanıyor

Google, İnternette Arama Biçimimizi Değiştirmeye Hazırlanıyor

Global teknolojinin dev şirketi Google, hayatımızın her alanını kolaylaştıracak hizmetler sunuyor. Kurulduğu günden bu yana internet araması, Google ile özdeşleşmiş durumda. Google şimdi de daha geniş bir içerik türü seçimi sağlamak hedefiyle arama sonuç sayfalarında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu yeniliğin internette arama yapma biçimimizi tümüyle değiştireceği iddia ediliyor. Google Reklamları, Google Benim İşletmem, SEO ve daha birçok alanda en büyük destekçiniz olan dijital reklam ajansı Sahne Medya, Google’ın büyük yeniliğini sizler için yazdı…

2022 Google Search On etkinliğinde görücüye çıkan yenilik sayesinde artık videolar ve görüntülerin farklı sekmeye ayrılmayıp doğruca arama sonuçlarına entegre olması bekleniyor.

Google Şirketinin Başkan Yardımcılarından Rajan Patel, hedeflerinin kullanıcıların konuları keşfetme biçimini daha iyi yansıtacak şekilde arama sonuç biçimlendirmesini düzenlemek olduğunu söyledi. Google’ın bu hamlesinin arama sonuçlarında daha aşağı sıralarda yer alan sayfaların da daha değerli hale gelmesine yol açabileceği düşünülüyor. Patel, “Bugüne kadar kullanıcılar arama sonucu listesinde aşağılara doğru indiklerinde aradıkları şeyle daha az alakalı sonuçlar bulacaklarından emindi. Bu bir noktaya kadar doğruydu da. Fakat keşfedilebilecek yeni yollar sunmak da kullanıcıları mutlu edebilir.” şeklinde konuştu.

Bu büyüklükteki bir değişim hamlesi dünyanın her yerinden yayıncıların ve web sitelerinin kendi sıralamaları üzerindeki etkisi üzerine endişeli bir bekleyişe geçmesine neden oldu. SEO çalışmaları açısından sıralamaları konusunda endişelenen web sitelerine Başkan Yardımcısı Patel’den tanıdık bir mesaj geldi: “En özgün, kullanıcılar için en verimli, güncel ve yüksek kaliteli içerikler halen daha Google nazarında en kıymetli içerikler”. Fakat bu değişiklikle zaman içerisinde daha farklı ve özgün içerikleri üretmeyi hedefledikleri belirten Patel kısa süre içinde daha zengin görsel kaynaklar görmeye başlayacağımızın da müjdesini verdi.

Arama sonucu sayfalarının yeni görünümlerinin gelecek birkaç ay içerisinde ABD’deki Mobil Google kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Fakat köklü değişikliğin zamanı gelince diğer ülkeler ve masaüstü Google kullanıcıları da yeni görünüme kavuşacak.

SEO çalışmaları sürekli olarak yeniyi ve günceli takip etmek, kendini yeniye uydurmak gibi zorunlulukları olan bir mücadele. Google’ı ve algoritmasını sürekli olarak analiz edip, yeniliklere göre stratejisini şekillendiren Sahne Medya ile birlikte zamanı ve başarıyı yakalamak çok kolay. Siz de kazananlar kulübündeki yerinizi almak için SEO hizmetlerinin güvenilir adresi Sahne Medya ile tanışmakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

03-10-2022 15:47:46

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?