Anasayfa Medya Haberler Google, Arama Sonuçlarındaki Alışveriş Reklamlarını Kaldırıyor!

Google, Arama Sonuçlarındaki Alışveriş Reklamlarını Kaldırıyor!

Google, Arama Sonuçlarındaki Alışveriş Reklamlarını Kaldırıyor!

Rekabet Kurulu’nun arama motorlarında çıkan alışveriş reklamlarını kaldırma kararının ardından en çok kullanılan arama motoru Google harekete geçerek kelime aramalarında alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldı. 10 Ağustos’tan sonra Google’a satın almak istediği ürünün ismini yazıp arayacak kullanıcılar, arama sayfasının üstünde çıkan slider şeklindeki alışveriş reklamlarını görmeyecek.

Google konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Rekabet Kurumu'nun gerekçesi karşısında Türkiye’ye ye bu konuda bir çözüm önerisi sunulduğu vurgulandı.

Türkiye için önerilen çözüm yolunun Avrupa’daki Google Alışveriş Reklamları davasında başarılı şekilde uygulandığı ifade edilen açıklamada, önerilen çözümün Türkiye’de kararın yerine getirilmesine ilişkin sürenin sonuna kadar Rekabet Kurulu tarafından kabul edilip edilmeyeceğinin ise belirsiz olduğu dile getirildi. Açıklamada, Google’nin Türkiye’deki faaliyetlerini yasal bir zeminde sürdürmesi amacıyla alışveriş reklamlarını Google Arama sayfalarından kaldırmaktan başka bir seçeneği kalmadığı vurgulandı.

REKABET KURUMU NE İSTİYOR?

Rekabet Kurumu, internette kullanıcıların arama yaptığı ürünleri pazarlayan diğer internet sitelerinin hakkının yendiğini gerekçe göstererek, Google’ın arama sonuçlarına alışveriş reklamları almasının rekabeti ihlal ettiğine karar vermişti.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?