Anasayfa Medya Haberler Google Fotoğraflardan Güvenliğini Arttıracak Yeni Özellik: Kilitli Klasör

Google Fotoğraflardan Güvenliğini Arttıracak Yeni Özellik: Kilitli Klasör

Google Fotoğraflardan Güvenliğini Arttıracak Yeni Özellik: Kilitli Klasör

Günümüzde internette her gün yeni bir kolaylık karşımıza çıksa da büyük bir problem her geçen gün daha büyük bir probleme dönüşmeye devam ediyor. O da kişisel verilerimizin gizliliği… Geçtiğimiz günlerde yapılan bir etkinlikte Google, Fotoğraflar uygulamasına getirdiği ve güvenlik endişelerini ortan kaldıracağına inandığı “kilitli klasör” özelliğini tanıttı.

Google bir etkinlik esnasında çok sayıda Google ürününe getirdikleri yeni özelliklerin de lansmanını yaptı. Google Fotoğraflar, telefonunuzun galerisinde ya da diğer uygulamalarda görünmesinden hoşlanmayacağınız bazı fotoğraflarınızı saklayabilmeniz için Kilitli Klasör isimli yeni bir özelliği tanıttı.

Bu özelliğin kullanıma açılmasıyla birlikte kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacağa benziyor. Kilitli Klasör’e yüklediğiniz fotoğraflar daha sonradan galerinizde dahi görüntülenemeyecek. Kilitli Klasör’ün açılabilmesi için de pın ya da parmak izi sensörü kullanmanız gerekecek.

Yani artık telefonunuz bir başkasının elinde dahi olsa, görülmesini arzu etmediğiniz fotoğraflara kimse erişemeyecek. Üstelik Kilitli Klasör geri dönüşü olmayan bir yol değil. İsterseniz bu fotoğrafları silebilir veya klasörün dışına da taşıyabilirsiniz.

Gizli Klasör Hizmetini Sağlayan Başka Uygulamalar Da Mevcut

Bu gizlilik işlevini sağlayan başka bazı aplikasyonlar da bulunuyor ancak bunların gerçekte ne kadar güvenli oldukları halen daha tartışma konusu. Kişisel verileriniz ve fotoğraflarınızın kötü amaçlarla kullanılıp kullanılmadığını veya gelecekte kullanılıp kullanılmayacağını bilmek pek de mümkün değil. Fakat Google’ın bu Kilitli Klasör özelliğinin bu endişelere son vermesi umuluyor.

Kilitli Klasör ilk defa Pixels Telefonlarda kullanıma açılacak ve yıl içerisinde diğer Android cihazların da bu özelliğe erişebilmesi bekleniyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-06-2021 07:21:52

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?