Anasayfa Medya Haberler Google, Daha Çok Kişisel Ve Görsel Odaklı Olacak

Google, Daha Çok Kişisel Ve Görsel Odaklı Olacak

Google, Daha Çok Kişisel Ve Görsel Odaklı Olacak

Algoritmalarını devamlı güncelleyerek arama sonuçlarını iyileştiren Google, önümüzdeki dönemde de kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. Google, ChatGPT gibi yapay zekâ botlarının ortaya çıkışıyla kendini yeniliyor. Kullanıcılarını daha tutarlı arama sonuçları ile buluşturmaya özen gösteren Google, yapay zekâ teknolojilerini kullanarak algoritmalarını sürekli olarak geliştiriyor. Yapay zekâ teknolojileri yardımıyla arama motorlarının sonuçları daha akıllı ve kullanıcı odaklı hale geliyor.

Daha Kolay Yanıt Verilecek

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, teknolojideki baş döndürücü gelişmeleri yakından izliyor. Arama motorunun yanında e-posta, bulut depolama, sosyal ağ, çeviri gibi birçok hizmeti sunan şirket, son olarak faaliyet alanına kısa video ve sosyal medya içeriklerine yapay zeka ile yapılan konuşmaları da dahil etmeyi amaçlıyor. Bu yenilikle ‘10 Mavi Link’ olarak bilinen arama sonuçları listesinin bilinen şeklinden uzaklaşması öngörülüyor. Böylece arama motoru sonuçlarının listelenmesinin önemli ölçüde değişmesi bekleniyor.

Sisteme Yapay Zekâ Özellikleri Eklendi

Dünya çapında binlerce çalışana sahip ve milyarlarca dolarlık bir gelir elde eden Google, yapay zekâ teknolojilerindeki gelişmeler ışığında gençleri odağına alarak, görsel kısmını daha yoğun ve kişiselleştirilmiş hale getirmeyi hedefliyor. Geleneksel web sonuçlarıyla yanıtsız kalan sorgulara ağırlık vermeyi planlayan Google, atılımlarına daha fazla insan sesi dahil etmeyi tasarlıyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

09-05-2023 15:48:09

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?