Anasayfa Medya Haberler Türkiye’nin En Dijital Markaları Belli Oldu…

Türkiye’nin En Dijital Markaları Belli Oldu…

Türkiye’nin En Dijital Markaları Belli Oldu…

Pandemi süreci ile birlikte tüm iş dünyası zorlu bir dijitalleşme sınavı verdi. Geleceği görüp yıllar öncesinden dijitalleşmeye yönelik yatırımlar yapan markalar bu zorlu süreci az hasarla hatta kazançla atlatırken, yeniliklere uyum sağlayamayanlar rekabette gerilerde kaldı. Geçtiğimiz günlerde tüketicilerin oylarıyla belirlenen “Türkiye’nin Dijital Markaları” çalışmasının sonuçları yayınlandı. Bakalım hangi markalar dijitalleşme sınavından başarıyla geçtiler ve kazançlarını arttırdılar?

Türkiye’de Trendyol ve Turkcell, Dünyada Amazon ve Apple

Araştırmaya katılan tüketicilere küresel olarak en başarılı marka hangisi sorusunu yönelttiğimizde zirvede yer alan Amazon ve Apple’ın diğer rakiplerinden açık ara önde olduklarını görüyoruz. Apple ve Amazon yüzde 18 gibi bir oranla zirveyi paylaşıyorlar.

Bankacılık Sektöründe Lider Garanti BBVA

Türkiye’de dijitalleşmede en başarılı görünen banka ise her 4 katılımcıdan birinin oyunu alan Garanti BBVA oluyor. Ama sonuçların ilginç bir boyutu da var. 18 ve 25 yaş arasındaki genç tüketicilerin en başarılı bulduğu kurum Ziraat Bankası, genel toplamda yüzde 20 oyla ikinci sırada yer alıyor. Elbette gerek burslar, gerek öğrenim kredileri Ziraat Bankası üzerinden ödendiği için bu yaş grubundaki pek çok insanın bu bankayla daha yakın ilişkisi var. Yüzde 13 oy alan İş Bankası da üçüncü sırada kendisine yer buluyor.

Kredi Kartlarında Lider Yapı Kredi

Açıkçası kredi kartlarında sıralamanın banka sıralamasıyla farklılık göstermesi ilginç. Bir Koç Holding kuruluşu olan Yapı Kredi Bankası kredi kartları konusunda tüketicilerden tam puan alırken, Doğuş Grubu şirketlerinden biri olan Garanti Bankası bu listede yüzde 13 oy ile kendisine ikinci sırada yer buluyor. Üçüncü sırada ise aynı puandaki Ziraat Bankası ve Akbank karşımıza çıkıyor.

İletişimde ve Genel Toplamda Turkcell Zirvede

Araştırmaya katılan tüketiciler sektörlerden bağımsız olarak dijitalleşmede en başarılı markanın Turkcell olduğunu düşünüyordu. Sektör bazında da Turkcell’in birinciliği devam ediyor. Yüzde 48 oy alan Turkcell neredeyse her iki katılımcıdan birine göre dijitalleşme konusunda en başarılı iletişim markası. Turkcell’i yüzde 21’lik oy oranıyla Vodafone takip ederken Türk Telekom oyların yalnızca yüzde 14’ünü alabildi.

Beyaz Eşyada Bir Numara Arçelik

Türkiye’nin en başarılı olduğu sektörlerden biri ihracatımızın da önemli bir bölümünü kapsayan beyaz eşya sektörü. Dijital marka olabilmek konusunda da tüketicilere göre bir numara Arçelik. Arçelik’i sırasıyla Bosch, Beko ve Vestel takip ediyor.

E-Ticarette Liderlik Koltuğu Açık Ara Trendyol’un

Rekabetin en sert yaşandığı sektör hiç kuşkusuz online alışveriş (e-ticaret) sektörü. Trendyol yaptığı yatırımlar ve akıllı hamleler sonucunda tüketicilerin güvenini ve taktirini kazanmış gibi. Yüzde 53’lük bir oy alan Trendyol, en yakın rakibi Hepsiburada’ya bile fark atmış durumda.

Online Sipariş

Online Sipariş başlığındaki oylamanın galibi de yine yüzde 34 oyla Trendyol olurken, bu dönemin en hızlı yükselişini gösterip Avrupa’da da yatırımlar yapan Getir, yüzde 30 oy alarak ikinci oldu. Online Sipariş kavramını hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getiren şirketlerin başında gelen Yemek Sepeti ise oyların yüzde 14’ünü alarak kendisine ancak üçüncü sırada yer bulabildi.

Araç Kiralamada Tüketicilerin Gözdesi Yolcu 360

Kişisel sağlık önlemi almak isteyen bu yüzden de şehirlerarası seyahatlerinde toplu taşıma yerine kiralık araç tercih eden insanların sayısı son derece fazla. Bu durum kiralık otomobil sektöründe büyümeye yol açtı. Oylamada birinci sırada Yolcu 360 var. Avis ise tüketicilerin yoğun beğenisini kazanan bir başka şirket.

Her Dört Kişiden Birinin Tercihi Teknosa

Vatan, Media Markt ve Teknosa’nın yarıştığı teknolojik perakende sektöründe tüketicilerin dijitalleşme anlamında en başarılı bulduğu kurum Teknosa olsa da dengeli bir oy dağılımından söz edebiliriz.

Akaryakıt Sektöründe Lider Opet

Akaryakıt sektöründe özellikle iletişim alanında büyük bir rekabet var. Özellikle son dönemde başlattığı Opet Ultramarket projesiyle de insanların taktirini kazanan Opet, dijitalleşme anlamında da tüketicilerin yüzde 42’sinden tam puan aldı. Opet’i yüzde 32 oy oranı ile Shell takip ediyor.

Hazır Giyim Sektöründe Dijital Dönüşümün Lideri LC Waikiki

Pandemi sürecinde AVM’lerin kapanmasının ardından hazır giyim markaları hızlı ve ani bir biçimde dijitalleşmek mecburiyetinde kaldı. İnovatif yaklaşımları ve yatırımlarıyla LC Waikiki bu dönüşümün lideri olmayı başardı. LC Waikiki’nin hamleleri tüketiciler tarafından da karşılık bulmuş gibi. Koton, Zara ve Mavi de LC Waikiki’yi takip ediyorlar.

Migros Arayı Açtı

 Pandemi dönemi evde bunalan pek çok insanın aktivitesi market gezmekti. Zincir marketler de ticaret hacimlerini oldukça arttırdılar. Migros geliştirdiği Sanal Market uygulamasıyla rakipleri Kipa, Bim, Şok ve A 101’i geride bıraktı.

Kargo Sektöründe Tüketicinin Tercihi Yurtiçi Kargo

Pandemi’nin büyüttüğü sektörlerden biri de kargo sektörü. Kargo sektöründe hem rekabet çok çetin hem de tüketicileri memnun etmek çok zor. Esasında şuana kadar kullanıcıları mutlu etmeyi başarabilmiş bir kargo şirketi yok diyebiliriz. Yine de onlara ihtiyacımızın arttığı bir dönemde bize kullanışlı bir dijital sistem sağlayan Yurtiçi Kargo diğerlerinden öne çıkmayı başardı.

Dijital Dönüşüm Araştırmasının Metodolojisi

Marketing Türkiye öncülüğünde Sia Insight’ın hazırladığı araştırmada Türkiye’nin Dijital Markalarının tüketiciler nazarındaki başarısı ölçüldü. Online olarak bilgi toplama yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada nüfusu bir milyon ve üzeri şehirlerde (metropollerde) yaşayan 18 ve 45 yaş arası katılımcılardan veri toplandı.

Dijital Dönüşüm Sağlayanlar Kazanıyor

Dijital Dönüşüm üzerine yatırım yapan, inovatif fikirler geliştiren ve çağa ayak uyduran şirketler hangi sektörde olursa olsun pandemi döneminde büyük yükselişe geçtiler. Virajı alamayanlarsa rekabette bir hayli geride kaldılar ya da büyük zarara uğradılar. Artık dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğu günümüz iş dünyasında siz de kazananlar kulübündeki yerinizi almak istiyorsanız bir an evvel Sahne Medya’nın hizmetleriyle tanışmalısınız. Kurumsal kimlik, SEO, Web Tasarım, Grafik Tasarım, Sosyal Medya Reklamları, Sosyal Medya Danışmanlığı ve Dijital PR’da bir numaralı çözüm ortağınız Sahne Medya zirveye tırmanmanıza yardım eder. Sahne Medya’nın markalar için verdiği kurumsal hizmetlere göz atmak için buraya tıklayabilir ve siz de dijitalleşen markalar arasında yerinizi alarak kazananlar kulübüne dahil olabilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

14-10-2021 09:42:13

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?