Anasayfa Medya Haberler Telegram’ın Beğenilen Özelliği WhatsApp’a Geliyor

Telegram’ın Beğenilen Özelliği WhatsApp’a Geliyor

Telegram’ın Beğenilen Özelliği WhatsApp’a Geliyor

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, “anket” özelliği üzerinde çalışmaya başlıyor. En büyük rakibi Telegram uygulamasında yıllardır var olan bu özelliğin WhatsApp kullanıcıları tarafından da beğenilip beğenilmeyeceği merak konusu. Dijital Pazarlama, SEO, Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Sosyal Medya Reklamcılığı’nda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, WhatsApp’ın yeni özelliğini sizler için anlattı.

WhatsApp, geçtiğimiz sene kullanıcılarına zorla kabul ettirmeye çalıştığı güvenlik sözleşmesinin ardından önemli ölçüde güven kaybına sebep olmuştu. Bunun sonrasında Telegram ve Signal gibi uygulamalar insanların WhatsApp’a tepki göstermesi sonucunda kullanıcı sayılarını katladı ve WhatsApp’ın rakibi olarak anılmaya başlandı. WhatsApp da bu rekabetin sonucunda rakiplerinde olan ama kendisinde olmayan özellikleri bünyesine katmaya çalışıyor. Bu yolculuğun yeni durağı ise Anket özelliği…

WhatsApp Gruplarına Anket Özelliği Geliyor

Telegram uygulamasında uzun zamandır yer alan anket özelliği, geniş katılımcılı gruplarda kullanışlı bir özellik. Binlerce kişinin yer aldığı gruplar düşünüldüğünde anket özelliğinin önemi daha da net biçimde ortaya çıkıyor. Elbette ki WhatsApp grupları Telegram’daki kanallar kadar kalabalık değil fakat bazen 50 kişilik gruplarda dahi bir şeyleri tartışarak karara bağlamak imkânsız hale gelebiliyor. Ancak bu yeni özellik sayesinde artık grup üyelerine bir şey danışmak istediğimizde anket özelliğini kullanabileceğiz.

Edinilen bilgilere göre WhatsApp’ın erken İOS betasında bu özellik tespit edildi. Ancak WhatsApp Beta’da görüntülemek şuan içim mümkün değil. Anket özelliği halen daha geliştirilme evresinde ve kullanıcılar henüz erişemiyor. Yine de paylaşılan ekran görüntüleri yeni özelliğe dair fikir edinmemizi sağlıyor.

WhatsApp uygulamasının anket özelliğini erişime açması ile ilgili bilmemiz gereken bir başka şey ise uçtan uca şifrelendikleri. Yani bu anketlerde verdiğiniz yanıtlar, anketin kendisi vs. yalnızca grup üyeleri tarafından görülebilecek. Elbette ki grup üyelerinin biri ekran görüntüsü alıp mesajı yönlendirebilir. Fakat WhatsApp işin kendisine ait güvenlik sorumluluğunu yerine getiriyor.

Geçtiğimiz yıl gündemi kasıp kavuran WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinde kişisel verilerin diğer Meta şirketleri ile paylaşılabilmesi söz konusuydu. Fakat anket içerikleri uçtan uca şifrelendiğinden ötürü anketlere verdiğiniz yanıtları ne WhatsApp ne de diğer Meta şirketleri görecek ne de kullanabilecek.

Anket özelliğinin ne zaman aktive edileceği bilinmese de çok yakın zamanda olmayacağını söyleyemeyiz. En iyi ihtimalle geliştirme evresinin birkaç hafta daha süreceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasından haberdar olmak için Sahne Medya blog sayfasını takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-03-2022 12:49:22

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?