Anasayfa Medya Haberler Google, Etkinlik Geçmişini Koruma Altına Alıyor!

Google, Etkinlik Geçmişini Koruma Altına Alıyor!

Google, Etkinlik Geçmişini Koruma Altına Alıyor!

Google, hangi sitelere girdiğiniz, neleri arattığınız ve daha birçok bilgiyi hesabınıza kaydeden geçmiş veriler için ekstra korumayı faaliyete geçirdi.

Google; Asistan konuşmaları, Chrome verileri gibi internetteki bütün hareketlerimizi etkinlik geçmişine kaydediyor. Hesap açık olduğu zaman hangi kelimeleri arattığınız, hangi sitelere girdiğiniz ve Asistan ile neler konuştuğunuza kadar bütün geçmiş aktivitelerinizi görebiliyorsunuz. Bu işlemleri görmek için de bir akıllı telefon olması yeterli. Bunun için akıllı telefonunuza erişimi olan bir kişi açık olan hesabınıza girdiğinizde geçmiş etkinliklerinizi görebiliyor. Google yaptığı son yenilik ile bu güvenlik zafiyetini ortadan kaldırıyor.

Google Etkinlik Geçmişi Parola İle Korunabilecek

Parolayı aktif hale getirmek için ise telefonunuzun ayarlar menüsünde bulunan Google bölümü veya Etkinliğim sayfasına girdikten sonra ekstra güvenliği aktif hale getirebiliyorsunuz. Google, bu noktada parolanın aktifleştirilmesini kullanıcının isteğine bırakıyor. Verilerinizin tehlikede olmadığını düşünüyorsanız bu özelliği aktif hale getirmeyebilirsiniz.

Parolayı aktif hale getirdiğinizde ise etkinlik geçmişinizin görüntülenebilmesi ve oradaki verilerin silinebilmesi noktasında Google hesabın doğrulanmasını isteyecek. Ancak yapacağınız bu ayar sadece ‘Etkinliğim’ bölümünde geçerli olacak. Diğer bölümler için doğrulamaya gerek olmayacak.

Doğrulamayı aktifleştirmek şu adımlar takip edilmeli;

  • İlk olarak Etkinliğim sayfasına girin. Google hesabınızın şifresi istendiğinde yazın.
  • “Etkinliğim doğrulamasını yönet” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede bulunan “Ek doğrulama iste” düğmesine basarak kaydedin.

Bu adımları takip ettikten sonra Google, her etkinlik geçmişini görmek istediğinizde artık hesabınızın parolasını sormaya başlayacaktır. Parola doğru yazılmazsa geçmiş aktivitelerinizi göremeyeceksinizdir.

Sahne Medya
Sahne Medya

24-05-2021 13:49:08

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?