Anasayfa Medya Haberler Dijital Reklamlarda Influencer Marketing'in Etkisi

Dijital Reklamlarda Influencer Marketing'in Etkisi

Dijital Reklamlarda Influencer Marketing'in Etkisi

Reklam Pastasının Yeni ve Büyük Ortağı

Markaların ürünlerini satmak, tanıtmak ve daha fazla tüketiciye ulaşmak için başvurduğu en geçerli yöntemlerden biri influencerlarla yapılan ortak kampanyalar. Dijital dünyanın yeni fenomenleri olan influencerlara her yıl dev reklam bütçeleri ayrılıyor. Influencerların tüketici davranışları üzerindeki belirleyici etkisi de her geçen gün artmaya devam ediyor. Dijital Pazarlama alanında pek çok köklü firma ile başarılı kampanyalara imza atan Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı. Habere geçmeden önce Sahne Medya’nın Profesyonel Influencer Marketing hizmeti hakkında fikir edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Markaların her yıl ürünlerini satmak ve markalarının bilinirliğini arttırmak için ayırdıkları devasa reklam bütçelerinin toplamına reklam pastası demek bir gelenek. Reklam pastasından kimin ne kadar pay alacağı ise tüketicinin ilgisine göre belirleniyor.

2021 yılının nisan ayı verilerine göre dijital reklamların tüm reklam pastasındaki dilimi yüzde 54 seviyelerine kadar ulaştı ve geleneksel (konvansiyonel) medyayı geride bıraktı. Sadece 11 yıl içerisinde reklam pastasındaki payı yüzde 6,97’den bu seviyeye ulaşan dijital medyanın hızlı yükselişi kelimenin tam anlamıyla baş döndürücü.

Dijital Yoksa Kampanya Da Yok

Artık konvansiyonel medyanın tek rakibi sosyal medya değil. Netflix, Amazon Prime ve Blu Tv gibi platformların izlenme oranları da dijital medyanın gücünü arttıran unsurlar olarak hayatımıza girdi. Her ne kadar geleneksel reklamcılık varlığını sürdürse de dijital ortamı görmezden gelerek başarılı bir reklam kampanyasına imza atmak imkânsız. Radyo reklamları veya açık hava reklamları olmadan da kampanya yürütülebiliyor ancak dijital reklamlar olmadan bir kampanyayı başarıya ulaştırmak mümkün görünmüyor. Sosyal medya reklamlarının en büyük artısı ise hedef kitle analizi için çok fazla veri sağlaması ve harcanan her kuruşun amacına ulaşma yüzdesinin geleneksel reklamlara göre çok daha yüksek olması.

Sahne Medya ise Adana Sosyal Medya Reklamları, Kayseri Sosyal Medya Reklamları, Mersin Sosyal Medya Reklamları ve Gaziantep Sosyal Medya Reklamları denince akla gelen ilk ajans konumunda.

Dijital evrende her gün daha da aşina hale geldiğimiz influencer kavramı reklam kampanyaları için son derece elverişli bir zemin sağlıyor. Her biri bir alanda uzmanlaşmış ve o alana ilgisi bulunan bütün kullanıcıları etrafına toplamış halde bulunan influencerlarla birlikte yönetilen kampanyaların başarıya ulaşma ihtimali bir hayli yüksek. Çünkü her biri kendi alanında insanlara güven veren birer kanaat önderi gibi. Bu durum reklam veren işletmelerin de gözünden kaçmamış olacak ki influencer marketing harcamaları geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 60 oranında bir artış gösterdi. 

Influencer Ne Demek?

İçerik üreticisi olarak tanımlayabileceğimiz influencer kavramı esasında konvansiyonel reklam mecralarına bir alternatif olarak görüldü ve reklam sektöründe ilgiyle karşılandı. Blog yazarları ve video içerik üreticiler zamanla milyonu aşkın takipçileriyle birer kanaat önderine dönüştüler. Serdar Kuzuloğlu, Barış Özcan gibi kendi alanlarında büyük bir güven, prestij ve saygı kazanan influencerlar artık ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak isteyen markaların göz bebeği haline geldi.

Influencer Marketing sektörünün dünya genelinde 6 milyar dolara yakın bir değeri söz konusu. Ve bütün öngörüler beş yıl içerisinde bu değerin 30 milyar dolar seviyelerine çıkacağı yönünde.

Influencerların kazandığı ücretler ise o kadar dolgun ki dünya genelinde çocukların büyük çoğunluğu gelecekte influencer olma hayali kuruyor.

İnternet Kendi Ekosistemini Oluşturuyor

Dijital pazarlama metotlarının teknolojik gelişimlere hızlı ayak uydurduğu ve hızla evrim geçirdiğine dikkat çeken uzmanları bu güne kadar bildikleri iki yöntem olduğunu söylüyor. Bunların biri organik biçimde müşteriye ulaşmak diğeri ise reklam vererek para karşılığında televizyon, radyo ve gazetelerle tüketiciye ulaşmak… Buna karşın son yıllarda internet kendi ünlülerini, kendi ekonomik ilişkilerini ve eko sistemini var etmeye başladı. Fenomenler, kendileriyle büyüyen genç kuşakların idolleri ve en güvendikleri, hayranı oldukları kişilikler. Hal böyle olunca tüketim alışkanlıklarında da belirleyiciler.

Yazılı basının tirajı ve görsel basının reytingi tamamen ölçülemiyor ve çok kolay manipüle edilebiliyor. Örneğin pek çok gazete bedava dağıtılıyor ve tirajlarına bedava dağıttıkları gazete sayılarını da ekliyorlar. Buna karşın reyting ölçümlerinde de sadece 2000 denek kullanılıyor ve bu iki bin kişinin ne izlediğine bakılıyor. Hal böyle olunca bu mecralar reklam veren şirketler için çok da güvenilir olmuyorlar. Ancak dijital reklamlarda ise her şey çok kolay ölçülebiliyor, analiz edilebiliyor ve hedef kitle daha kolay tespit edilebiliyor.

“Sosyal Medyanın Kabul Görmesini Çok Bekledim”

Ünlü komedyen, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz, konvansiyonel medya yıldızları içerisinde sosyal medyayı ilk ve en etkili kullananlardan biri. Twitter’da aktif bir şekilde yer alan ilk ünlülerden olan Yılmaz, sosyal medyanın kabul görmesini uzun süredir beklediğini söylüyor.

Markaların Tercihi Sadık ve Güvenilir Takipçileri Olan Mikro Influencerlar

Şirketlerin mikro influencerlara yöneldiği açıkça görülebiliyor. Bunun nedeni de aslında ana akım influencerların ciddi biçimde tüketilmiş ve sektör tarafından hor kullanılmış, dolayısıyla da güvenilirliklerini yitirmiş olması… Ana akım influencerların adeta ışıklı reklam panosuna dönüşmesi tüketici gözündeki itibarlarını zedeledi ve mikro influencerlar daha çok rağbet görmeye başladı. Siz de influencer marketingle markanızı güçlendirmek için Sahne Medya’nın influencer marketing hizmetiyle tanışabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

14-09-2021 08:55:38

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?