Anasayfa Medya Haberler Google Haritalar’dan İki Önemli Yenilik

Google Haritalar’dan İki Önemli Yenilik

Google Haritalar’dan İki Önemli Yenilik

Otoyol ve Köprü Ücretleri…

Google hizmetleri içerisinde insan hayatını kolaylaştıranlardan biri olan Google Haritalar, beta modunda ücretli yollarda ödenecek tutarları da gösteriyor. Bu sayede araç kullananların köprü ve otoban gişelerinde yapacakları ödemeler için ekstra bir araştırma yapması gerekmiyor. Sahne Medya, SEO Tabanlı Web Tasarım, Grafik Tasarım, SEO danışmanlığı, Google Ads ve Sosyal Medya reklamlarının yanında sizleri dijital dünyada olup bitenlerden haberdar etmeye de devam ediyor. İşte Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları...

Google, Haritalar hizmetini herkes için daha da kullanışlı hale getirmek adına sürekli olarak yeni düzenlemeler yapıyor. Henüz beta modunda test işlemleri devam eden bu yeni özellik, kullanıcının oluşturduğu rota üzerinde yer alan ücretli yolların fiyatlarını görmemizi sağlıyor. 

Bu sayede köprü ve otobanlardan geçiş öncesinde ödeyeceğimiz toplam tutarı yalnızca Google Haritalar üzerinden takip edebiliyoruz ve ekstra bir araştırma yapmamıza gerek kalmıyor. Özelliğin ne zaman bütün kullanıcılar için aktif hale geleceği ise merak konusu.

Google Haritalar’da Yol Düzenlemeleri İçin Çizim Yapmak Artık Mümkün

Google Haritalar’ın bir diğer yeniliği ise kullanıcılara yol düzenlemesi için imkân tanıması. Bu şekilde Google’ın haritalandırdığı bölgelerde yollarla ilgili detaylı bilgiler, bizzat kullanıcılar tarafından gönderilmiş olacak.

Google’ın Haritalar hizmeti için bizzat kullanıcılarından yardım almaya başlaması sayesinde serviste gözükmeyen yolları çizip kayıt oluşturmak ve değerlendirmeye sunmak mümkün. Gelen verilerin katkısıyla uygulamanın daha iyi hale gelmesi hedefleniyor.

Microsoft Paint’e benzeyen bir araç sayesinde düzenleme yapmamıza olanak sağlayacak olan bu yeniliğin pek yakında 80 ülkede birden kullanımda olması bekleniyor. Üstelik fotoğraf güncellemeleri özelliği sayesinde de Google Haritalar ile daha kapsamlı bilgiler paylaşabileceğiz.

Sahne Medya blog sayfası ile dijital dünyada olup bitenlerden habersiz kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

24-08-2021 07:22:55

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?