Anasayfa Medya Haberler Influencer Ne Demek ve Nasıl Influencer Olunur?

Influencer Ne Demek ve Nasıl Influencer Olunur?

Influencer Ne Demek ve Nasıl Influencer Olunur?

Influencer’lık kavramı son dönemde medya, iletişim, reklam ve pazarlama sektörlerinin dilinden düşmüyor. Gençlerin kariyer hedefleri arasında en popüler mesleklerden biri olan ve çağımızın mesleği olarak adlandırılan Influencer’lıkla ilgili merak edilen her şey bu haberde. Konuyla ilgileniyorsanız Dijital Pazarlamada doğru adresiniz Sahne Medya’nın Influencer Marketing’in reklam pastasındaki pay artışını anlattığı habere de göz atabilirsiniz.

Influencer kelimesi sosyal medyanın hayatımızda fazlasıyla yer kaplamaya başladığı tarihlerden itibaren dillere pelesenk olmuş vaziyette. Kelime anlamına bakacak olursak Influencer insanları etkileyen manasına geliyor. Sosyal medya hesapları üzerinden reklam işbirliği yaptığı marka ve ürünleri deneyen, deneyimlerini takipçileriyle paylaşan insanlar hem popülerlikleriyle, hem kazançlarıyla hem de ışıltılı hayatlarıyla dikkat çekiyorlar. Seo, Google Ads, Sosyal Medya reklamları ve web tasarımda bir numaralı çözüm ortağınız Sahne Medya bu yazıda influencer nedir ve nasıl influencer olunur sorularını sizler için yanıtladı.

Influencer Ne Demek?

Sosyal medyayı aktif ve etkili şekilde kullanan, yaptıkları paylaşımlarla binlerce kullanıcıya ulaşabilen ve onların tüketim alışkanlıklarını şekillendirebilme yeteneği olduğu var sayılan kişilere influencer deniyor. Her gün daha fazla marka influencerlarla iş birliği yapıyor ve birlikte kampanyalar düzenliyor.

Influencer Nasıl Olunur? Kimler Influencer Olabilir?

Bir kişinin ınfluencer olabilmesi için sosyal medya mecralarını aktif, doğru ve etkili biçimde kullanabiliyor olması gerekir. İyi bir influencer kendi alanında geniş kitlelerin beğenisini ve daha da önemlisi güvenini kazanmış olmalıdır. Influencerların markalara sattığı şey, takipçilerinin kendisine karşı olan güven duygusudur.

Influencer’lar Nasıl Para Kazanıyor?

Her geçen gün Influencer Marketing’in reklam pastasındaki payı büyüyor. Üstelik bu işeten para kazanmak için illa ki sayısı milyonlarla ölçülen bir influencer olmanıza gerek yok. Kendi ilgi ve uzmanlık alanınızda sayısı çok olmasa bile size karşı sadakat ve güven duyan bir kitle bu işten para kazanmanız için yeterlidir. Çünkü her ürün herkese hitap etmez. Pek çok marka ve ürünün hedef kitlesi sınırlıdır. Ve o kitle sizi takip ediyorsa sizinle reklam işbirliği yapacaktır. İşinize özen göstermeniz ve kaliteli yapmanız gerekir. Sonrasında sponsorlu içerikler için talep gelecektir

Sahne Medya
Sahne Medya

06-10-2021 10:40:23

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?