Anasayfa Medya Haberler Sahne Medya’dan 2022 Yılı Dijital Trendleri

Sahne Medya’dan 2022 Yılı Dijital Trendleri

Sahne Medya’dan 2022 Yılı Dijital Trendleri

Hayatı çepeçevre saran dijital dönüşüm, hiç durmaksızın devam ederken Covid pandemisi ile birlikte hayata giren trendlerin hangilerinin kalıcı olacağı sorusu dijital pazarlama sektörünün cevabını en çok merak ettiği soru. Ajanslar ve markalar önlerini görmekte zorlanıyorlar. Tüketicilere yönelik araştırmalar ve sektörel veriler ışığında Sahne Medya 2022 yılına hükmedecek dijital trendleri sizler için derledi. Gelin şimdi e-ticaretin ve dijital pazarlamanın yakın geleceğine birlikte göz atalım.

Podcastler Yeni Mobil Reklam Alanı Olarak Öne Çıkacak

Podcast’ler neredeyse 20 senedir hayatımızda ancak popülerliği son iki yılda katlanarak arttı. Artık Podcast yayıncılığı neredeyse ana akım bir medya haline geldi. Giderek türün kendi fenomenlerini yaratması, ünlü yazarların ve komedyenlerin de podcast yayınlarına başlaması yeni bir reklam mecrası olarak podcastlerin rolünü değiştirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2022 yılı podcast reklam pastasının 1,74 milyar dolar olması bekleniyor. Amerika’daki trendlerin hızla Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu’ya yayıldığı düşünüldüğünde aynı şeyin bu coğrafyalarda da gerçekleşeceğini düşünebiliriz. Z kuşağı tüketiciler yapılan anketlerde sevdikleri Podcast yayıncısının tavsiye ettiği ürünleri kullanacaklarını ifade ediyorlar.

CTV / OTT Abonelikleri Yeni Ücretsiz Kanalların Oluşmasına İmkan Sağlayacak ve Yeni Reklam Alanları Meydana Gelecek!

CTV/OTT Streaming’te reklamlar sayesinde fonlanan daha fazla ücretsiz kanalın ortaya çıkacağı ve geçmişte olmadığı kadar yoğun bir reklam hacminin oluşacağını tahmin etmek zor değil. İnsanlar ancak belli bir miktarda streaming servisine abone olabiliyor. Streaming’de kullanıcıların yüzde 41’lik bölümü ücret ödemeden reklam izlemeyi kabul ediyor.

E-Ticarette Dijitalden Mobile Göç Başlayacak

E-Ticaret eskiden büyük oranda dijital dünyada gerçekleşiyordu. Fakat pandemi sonrası tüketici davranışları e-ticaretin mobil uygulamalarda yoğunlaştığını gösteriyor. Hal böyle olunca pek çok marka, mobil uygulamalarına büyük yatırımlar yaptılar. Dünya genelinde pek çok marka fiziksel mağazalarındaki yatırımı çekip onun yerine mobil uygulamalarını geliştirdiler.

Bankacılıkta “Finansal Yaşam Tarzı Uygulamaları” Dönemi

Dünyanın pek çok ülkesinde bankaların mobil uygulamaları klasik bankacılık işlemlerinin ötesine geçerek finansal yaşam tarzı uygulaması haline gelmeye başlıyor. Mesela finansal planlama imkânı, para transferleri, harcama istatistikleri vs. bilhassa bankacılık sektöründe mobil bankacılık, e-ticaret, toplu taşıma, dijital cüzdanlar, oyunlar, kimlik yönetimi, ödemeler ve daha birçok işlemin aynı anda yapılabildiği süper uygulama dönemi etkisini 2022 yılında gösterecek.

Pazarlama ve Reklamcılıkta Büyümenin Yolu Oyun Sektörünü Daha Yakından Takip Etmek!

Oyun sektörü şüphesiz pazarlama ve reklam dünyasının yakından ilgilenmesi gereken en önemli alanlardan biri. Finans dünyasında Türkiye’nin ilk Unicorn şirketi olarak görülen Peak Games, 1.8 milyar dolar gibi bir rakama satıldı. Bu da Türkiye’nin mobil oyun sektöründe ne kadar ileride olduğunun bir kanıtı. Mobil oyun sektöründe hem pazar hem de üretim olarak büyük bir değer hacmi olan Türkiye’de reklam sektöründe büyüme sağlamanın en kısa yolu bu sektöre yoğunlaşmak gibi görünüyor.

Web Tasarım, SEO, Grafik Tasarım, Dijital Pazarlama, E-Ticaret ve daha pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya ile kazananlar kulübündeki yerinizi almakta gecikmeyin!

Sahne Medya
Sahne Medya

27-01-2022 15:27:13

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?