Anasayfa Medya Haberler Instagram’a Metaverse Özelliği Geliyor

Instagram’a Metaverse Özelliği Geliyor

Instagram’a Metaverse Özelliği Geliyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram kendisini durmaksızın yenilemeye devam ediyor. Sanal gerçeklik duygusunu daha da güçlendirecek bir güncellemeye hazırlanan Instagram, mesajlara ve hikâyelere üç boyutlu avatarlar getirip Metaverse evrenine adım atmayı planlıyor. Instagram reklamları, YouTube Reklamları, Google Ads, SEO, ve Web Tasarım gibi pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya dijital dünyanın nabzını sizler için tuttu.

Instagram şüphesiz dünya ölçeğinde en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarının başında geliyor. Çatı kuruluşu Meta veya eski ismiyle Facebook Inc. bir süreden beri metaverse yatırımlarıyla öne çıkıyor.

Meta’dan gelen son açıklamaya göre; Instagram uygulaması mesajlar ve hikâyeler için üç boyutlu avatarları kullanıma açmaya hazırlanıyor.

Bunun dışında Messenger ve Facebook avatarlarının da güncelleneceğini belirten şirket, avatarlar arasında engelli ve dezavantajlı bireylere daha geniş yer açacağının da altını çizdi. Kullanıcılar kendi üç boyutlu avatarlarını tasarlayarak Instagram’a yükleyebilecekler.

Instagram kullanıcıları profillerindeki paylaşımları yalnızca kronolojik olarak sıralayabiliyor olmaktan uzun zamandır şikâyetçiydi. Fakat bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi sayesinde yakında Instagram profilimizdeki paylaşımları istediğimiz gibi sıralayıp düzenleyebileceğiz.

Ayrıca test edilen bir başka yenilik de hayata geçtiğinde sadece postları değil hikâyeleri de beğenebileceğiz. Şuan için yalnızca sınırlı bir kullanıcı kitlesinin deneyimleyebildiği bu yenilik kısa zaman sonra bütün Instagram kullanıcıları tarafından erişilebilir hale gelecek.

Instagram Hikâyelerine Otomatik Deşifre Güncellemesi

Milyonlarca insan Instagram’ın story (Hikâye) özelliğini kullanıyor. Platformun hikâyelere getirdiği yeni bir efekt ise çok sayıda insanın hayatını kolaylaştıracağa benziyor. Caption özelliği sayesinde hikâyelerine yazı yazmak hiç olmadığı kadar kolay çünkü bunun için konuşmanız yeterli. Yani Instagram artık söylediklerinizi otomatik olarak yazıya dökecek.

Özelliğin kısa süre sonra Türkiye’deki kullanıcılar için aktif hale gelmesi bekleniyor.

Her gün milyonlarca insanın aktif olarak kullandığı, bolca zaman geçirdiği Instagram markaların potansiyel müşterilerine ulaşmak için de son derece cazip bir platform.

Siz de milyonlarca Instagram kullanıcısına markanızı tanıtmak ve ticaret hacminizi arttırmak için Sahne Medya’nın profesyonel Instagram Reklamları hizmeti ile tanışabilirsiniz. Sahne Medya ile kazananlar kulübündeki yerinizi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gelecek sizin Sahne sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

08-02-2022 15:08:26

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?