Anasayfa Medya Haberler Instagram Çok Konuşulacak Özelliği Test Ediyor

Instagram Çok Konuşulacak Özelliği Test Ediyor

Instagram Çok Konuşulacak Özelliği Test Ediyor

Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ın beğeni gizleme özelliğini test ettiği duyuruldu. Bu özellik ile kullanıcılar gönderilerinde gelen beğeni sayılarını gizleyebilecek. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği bu özellik şuan test aşamasında bulunuyor.

Facebook Yeni Özelliği Duyurdu

Gelişmeyi duyuran bir Facebook yetkilisi, Instagram’ın kullanıcıların kendi gönderileri veya diğer kullanıcıların gönderilerinde beğeni sayılarını gizlemeyi amaçlayan küçük bir küresel test başlattığını ifade etti. 2019 yılında bir grup insanın Instagram’a gönderi paylaşırken baskıyı azaltıp azaltmadığını anlamak için beğeni sayılarını saklamaya başladıklarının altını çizen aynı yetkili, “Bazı insanlar bunu yararlı buldu ancak bazıları ise hala popüler olan beğeni sayılarını görmek istiyordu.” diye konuştu.

Facebook’un kullanıcıların platformdaki içerikle nasıl etkileşime geçeceği konusunda daha fazla kontrol talep etmelerini yönelik de bir çalışma yapıldığı da açıklandı. Şirket, bu testin daha önce bir dönem Avustralya’daki gönderilerde uygulamıştı.

Beğeni Gizleme Özelliği Küçük Gruplarda Denenmişti

Instagram, geçtiğimiz ay çok sayıda kullanıcının beğenilerini yanlışlıkla gizleyince büyük tepki almıştı. Bu durumun bazı kullanıcıların ruh sağlığı için önemli bir adım olarak görülürken, bazıları ise bu durumun markalarla ortaklık kuranlar için felaket olduğunu belirtmişti.

Ancak testteki kullanıcılar yine de kendi beğeni sayılarını görebilecek. Beğeni gizleme testi, küresel kullanıcıların küçük bir kısmını içeriyor. Ancak bu durumun hangi kullanıcıları içerdiği ise bilinmiyor.

Sahne Medya ve verdiği hizmetler ile ilgili olarak sahnemedya.com adresini; Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp gibi sosyal medya uygulamaları ile ilgili güncel gelişmeler ile ilgili olarak ise sahnemedya.com/haberler adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-04-2021 21:42:34

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?