Anasayfa Medya Haberler Google Kişisel Verilerin Gizliliği İçin Üç Yeni Özellik

Google Kişisel Verilerin Gizliliği İçin Üç Yeni Özellik

Google Kişisel Verilerin Gizliliği İçin Üç Yeni Özellik

Google geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinlikte bu güvenlik ve gizlilik açısından yeni bir dönemin başlangıcı sayılabilecek yeni özelliklerini tanıttı. Artık tarayıcı geçmişinizi kolaylıkla silebileceksiniz. Haritada bıraktığınız izi ve fotoğraflarınızı rahatlıkla gizleyebileceksiniz. Sahne Medya olarak günümüzdeki en önemli problemlerden biri olan veri gizliliği konusunda Google’ın yaptığı tüm hamleleri yakından takip edip sizlerle paylaşmayı sürdürüyoruz.

2020 yılında iptal etmek zorunda kaldığı I/O etkinliğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Google, kişisel verilerin gizliliğine büyük önem verdiğini ispatladı.

Toplantıda en çok öne çıkan slogan, “Kişisel verilerinizi asla başkalarına satmayacağız” cümlesi oldu. Bunu takiben tanıtılan ilk gelişme Google’daki arama geçmişimizi kolaylıkla silmemize olanak sağlayacak bir yenilik oldu. Bundan sonra Google profil resmimize tıklayıp ardından karşımıza çıkan “Son 15 dakikayı sil” seçeneğini tıkladığımızda arama geçmişimizi temizleyebileceğiz.

Google Fotoğraflar ve Google Haritalar İçin Yeni Özellikler

Tanıtılan yeni gelişmelerden birisi de Google Haritalar uygulaması ile ilgiliydi. Google’ın haritalar hizmeti bu tarihe kadar gittiğimiz her yeri kaydediyordu. Ancak artık Google’ın bunu yapmasına önlem almak eskisine nazaran çok daha kolay hale geliyor. Haritalarda doğruca Zaman Çizelgesi sayfası üzerinden Konum Geçmişi sekmesine tıklayarak bu özelliği kolaylıkla açıp kapatabileceksiniz.

Google’ın bu konuda kamuoyuna duyurduğu son yeni gelişme de şimdilik yalnızca Pixel telefonlarda çalışıyor. Ancak yıl içerisinde bu özelliğin Android cihazlara da uyumlu hale gelmesi bekleniyor. Artık internet kullanıcıları Google Fotoğraflar uygulamasında Kilitli Dosya oluşturabilecekler. Bu sayede hem fotoğrafların başka uygulamalar tarafından kullanılmasını engelleyecek hem de telefon başkasının elinde olsa bile açılması için parmak izi ya da parola gibi onaylar gerekeceği için fotoğraflarınız güvende olacak.

Sahne Medya Google Reklamları

Google kullanıcılara sunduğu bu hizmet ve kolaylıkların yanında işletmelere de Google reklamları sayesinde ticaret hacimlerini arttırabilecekleri yeni pazarlar da sunuyor. Sahne Medya bu alanda bilgisayar mühendisleri, dijital pazarlama uzmanları, grafik tasarımcıları ve editörleri sayesinde Google araçlarını kullanarak kazancınızı katlamanıza yardım ediyor. Sahne Medya Google Reklam hizmetleriyle tanışmak istiyorsanız https://www.sahnemedya.com/google-ads linkine tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-06-2021 08:19:33

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?