Anasayfa Medya Haberler Instagram’da Abonelik Başlıyor!

Instagram’da Abonelik Başlıyor!

Instagram’da Abonelik Başlıyor!

Yakın dönemde abonelik özelliğini kullanıcılara sunmaya hazırlanan sosyal medya platformu Instagram’ın fiyat listesi ortaya çıktı. Peki Instagram kullanıcıları özel içerikleri görüntülemek için ne kadar ücret ödeyecek? Kurumsal firmalar için profesyonel Instagram hesabı yönetimi hizmeti veren ve Instagram reklamlarıyla markanızı büyütmenize yardımcı olan Sahne Medya, Instagram’daki yeni dönemi sizler için araştırdı.

Sosyal medyanın halen daha en büyük çatı kuruluşlarından biri olan Facebook bünyesinde yer alan Instagram, yeni bir dönemin başlangıcı için geri sayıma geçti.

İçerik üreticilerine yeni gelir modelleri sunabilmek için çalışma yürüten ve ücretli abonelik sistemi üzerinde yoğun mesai harcayan Instagram yöneticileri nihayet bu sistemi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Geride bıraktığımız günlerde Apple şirketinin uygulama mağazası olan App Store sayfasında değişikliğe giden Instagram, uygulama içi satın alma bölümünü ekledi ve fiyatlar 10,99 TL’den başlıyor.

Instagram’ın Fiyat Listesi Ortaya Çıktı

Subscriptions ve Instagram Badge olmak üzere iki farklı seçenek sunan Instagram’ın fiyat skalası 10,99 TL ile 54,99 TL arasında değişiyor.

İlerleyen günlerde aktive edilmesi beklenen abonelik özelliği sayesinde Instagram, içerik üreticilerine yeni bir gelir modeli sunarak onları YouTube Shorts ve TikTok’tan kendisine çekmeyi hedefliyor. Artık abonelere özel storyler yayınlanabilecek.

İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde hayata geçmesi beklenen bu özelliğin çok kısa bir süre içerisinde dünya genelinde aktif hale gelmesi kaçınılmaz görünüyor. 

Instagram, Influencerlara Para Kazandırmanın Yollarını Arıyor

Instagram dünyadaki en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olsa da bu henüz kullanıcı sayısının hak ettiği düzeyde bir gelire dönüşmüş değil. Son aylarda adından sıkça söz ettiren Instagram CEO’su Adam Mosseri bu durumu gelire çevirmenin yollarını arıyor.

Şimdilik 3 model üzerinde çalıştıklarını kamuoyuyla paylaşan Mosseri, abonelik sistemini çok sevdiğini, bunun rekabeti kızıştıracağını, takipçi ve içerik üreticisi arasında daha doğrudan bir ilişki sağlayacağını söyledi.

Diğer taraftan Instagram platformlar arası amansız bir rekabet içerisinde. Snap,  TikTok, Pinterest ve YouTube gibi rakiplerin arasına Super Follows özelliği ile birlikte Twitter da dahil oldu.  Bakalım bu rekabetin kazananı kim olacak. Siz de günün gerisinde kalmamak için Sahne Medya’nın blog sayfasını takip edebilir, web tasarım, kurumsal kimlik, sosyal medya yönetimi, SEO ve dijital pazarlama hizmetlerimizle markanızı büyütebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

19-11-2021 17:22:02

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?