Anasayfa Medya Haberler Instagram’da Yeni Güvenlik Önlemi

Instagram’da Yeni Güvenlik Önlemi

Instagram’da Yeni Güvenlik Önlemi

Sosyal medya denince akla ilk gelen mecralardan olan Instagram, genç kullanıcıları için yeni güvenlik önlemleri ve bazı zorunluluklar getirdi. Bundan sonra güvenlik için kullanıcılar doğum tarihlerini Instagram ile paylaşmak zorunda kalacaklar. Bu uygulamanın genç yaştaki kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacı güttüğünün altı önemle çizildi. Sosyal Medya, SEO, Web Tasarım ve E-Ticaret’te en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya sizler için hazırladı.

Facebook’un başkan yardımcılarından Pavni Diwanji, yakın zamanda bir açıklama yaptı ve platformda bulunan Instagram kullanıcılarının doğum tarihlerini Instagram’la paylaşmaları gerektiğini duyurdu.

Aslında Instagram, söz konusu uygulamayı 2019 yılının sonlarından beri gerçekleştiriyordu ancak kullanıcıları zorlamıyordu. Fakat şu anki açıklamalar bu durumun zorunlu hale geleceğini gösteriyor. Özellikle genç yaştaki kullanıcıları uygunsuz profil ve gönderilerden korumayı amaçlayan bu yenilik aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Doğum Tarihlerini Belirtmeyen Kullanıcılar Engellenecek

Facebook başkan yardımcılarından Diwanji, doğum tarihlerini paylaşmayan kullanıcıların Instagram uygulamasına erişiminin engelleneceğini, ayrıca henüz doğum tarihini paylaşmayanların da ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirileceğini söyledi.

Diwanji’ye göre bu yenilik yalnızca gençlerin korunmasını değil aynı zamanda onlar için kişiselleştirilmiş reklamlarla ve içeriklerle karşılaşmalarını da sağlayacak. 

Yaşlarını Yanlış Söyleyenler Tespit Edilecek

Şirket doğum tarihi hakkında yalan söyleme olasılığı bulunan insanlar için de bir metot geliştirdi. Yapılan açıklamada bir yapay zekâ algoritmasının görüntüleri inceleyeceği,  kullanıcıların doğum tarihleri hakkında yalan söyleyip söylemediklerinin tespit edilebileceği de belirtildi.

Diwanji bu konuyla alakalı, gelecekte teknolojilerinin, kişilerin belirttikleri yaşta olup olmadıklarını anlayabileceğini söyledi. Sizi ve yaşınızı doğrulamanıza yardım edecek seçenekleri barındıran bir menüye yönlendirileceğinizi de sözlerine ekledi.

Instagram sürekli olarak geliştirdiği yeniliklerle popülerliğini korumayı başarıyor. Özellikle genç kitleye erişmek için markaların ideal mecralarından biri olan Instagram’da satışlarınızı ve marka bilinirliğinizi arttırmanız mümkün. Siz de Instagram reklamlarıyla hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız Sahne Medya’nın Instagram reklamları hizmeti ile tanışın. 

Sahne Medya
Sahne Medya

03-09-2021 10:34:24

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?