Anasayfa Medya Haberler TikTok YouTube’u Tahtından İndirdi

TikTok YouTube’u Tahtından İndirdi

TikTok YouTube’u Tahtından İndirdi

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor 2021 yılının ilk yarısında en çok kazanç elde eden uygulamaları gözler önüne serdi. Listeye göre TikTok, YouTube’u geride bırakarak zirveye yerleşti. TikTok, Youtube, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya ve Google Ads reklamlarında, SEO, Web Tasarım ve E-Ticaret’te en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya’nın editörlerinin hazırladığı haber şu şekilde:

App Store ve Play Store gibi mobil uygulama mağazalarında sayıları milyonlara ulaşan mobil uygulama yer alıyor. Ancak bunların çok azı başarılı olabiliyor. Buna karşın sürprizler de yaşanan mobil uygulama pazarında 2021 yılında neler oldu gelin birlikte göz atalım.

Yükselişi tüm dünya tarafından dikkatle izlenen ve bir türlü engellenemeyen TikTok, sonunda YouTube’u tahtından indirerek zirveye kuruldu.

2021’de En Çok Kazanan Uygulamalar

Temmuz ayı itibariyle 2021 yılının ilk yarısını tamamlamış olduk. App Store ve Google Play verileri analiz edildiğinde en çok kazanç elde eden uygulamalar şu şekilde: Dünya ölçeğinde 64.9 milyar dolara ulaşan mobil uygulama sektörü, Covid-19 salgının kullanıcıların tercihleri üzerindeki etkisini de ortaya koydu. Geçtiğimiz yılın ilk yarısına göre sektör yüzde 28.4 oranında değer artışı yaşadı.

Harcamalar dikkate alındığında App Store’un üstünlüğünü koruduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl geliştiricilere 34 milyar dolar kazanç sağlayan platform, bu yıl 41.5 milyar dolar gelir üretti. Her iki platformda da en çok kazanan şirket Çin kökenli TikTok oldu.

Her iki platformda da dünya genelinde tahmini olarak 72.5 milyar indirme işlemi yapıldı. Kullanıcılar TikTok’a bir önceki seneye göre yüzde 74 oranında daha fazla ilgi gösterdi. YouTube ise 564 milyon dolarlık hasılatı ile kendisine ancak ikinci sırada yer bulabildi.

Pandemi döneminde popülerliğini arttıran ve yaklaşık 520 milyon dolar gelir elde eden flört ve tanışma uygulaması Tinder da üçüncü sırada yer aldı. Bunları ise Tencent Video, Google One, IQYI, Line Manga ve Twitch gibi uygulamalar takip etti.

Dijital dünyada olup bitenlerden habersiz kalmamak adına Sahne Medya Blog sayfasını takip etmeye devam edin. Yeni içeriklerde görüşmek dileğiyle. 

Sahne Medya
Sahne Medya

06-07-2021 15:12:14

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?