Anasayfa Medya Haberler Dijital Pazarlamada Yeni Dönem

Dijital Pazarlamada Yeni Dönem

Dijital Pazarlamada Yeni Dönem

Dijital platformlar üzerinden yapılan pazarlama plan ve stratejilerinin uygulanmasına dijital pazarlama diyoruz. Doğası gereği etkileşimlerle ilerleyen ve hedefe ulaşmak için özel konumlamalara gereksinim duyan dijital pazarlamanın önemi her geçen gün artmaya devam ediyor. En büyükten en küçüğe bütün markalar hedef kitlelerine ulaşabilmek için onların en yoğun bulunduğu platformlarda içerikler yayınlıyorlar. Ancak hızla gelişen bu sektör, hızla da dönüşüyor. Dijital Pazarlama, SEO, Web Tasarım, Sosyal Medya Reklamları ve Google Ads gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Dijital Pazarlamanın değişen manzarasını sizler için anlattı.

Pandeminin Dijital Pazarlamaya Etkisi

Covid salgını saha içindeki pazarlama etkinliklerini son derece olumsuz etkilerken markaların dijitalleşme sürecini de alabildiğine hızlandırdı. Evde geçirilen süre arttıkça dijital platformlardaki insan yoğunluğu da arttı ve kısa süre içerisinde satın alma davranışlarımızda köklü değişimler oldu.

Dijital dönüşümün bu kadar hızlı gerçekleşmesiyle birlikte pek çok marka rekabet güçlerini koruyabilmek için dijital stratejilerine yaptıkları yatırımları arttırdı. Bu sayede dijital pazarlama teknikleri sayesinde pastadaki paylarını kısa sürede arttırmayı başardı. Bu dijital dönüşüme ayak uydurup hızlı aksiyon alanlar yeni dönemin zirvesine yerleşti bile. Doğru ajanstan destek alan, kaynaklarını ve zamanlarını doğru kullanan işletmeler hızla büyüdü.

Dijital Pazarlamada Başarıya Götüren 6 Çalışma

Dijital devrime ayak uydurup hedeflerinize istikrarlı biçimde ilerlemek için önem vermeniz gereken 6 iş başlığını sizler için derledik.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO, herkesin yatırım yapması gereken ve başarının en önemli anahtarı konumunda bulunan bir çalışma alanı. Google ve benzeri arama motorlarında web sayfanızın görünürlüğünü sağlamak, organik trafiğinizi arttırmak ve daha çok insanı markanıza çekmek için en ideal yöntem SEO çalışmaları. Reklam bütçesi ödemeden, Google aramalarında ilk sayfada yer almak ve bu sayede markanızla daha çok insanı tanıştırmak istiyorsanız siz de SEO yatırımları yapmalısınız.

Google inovasyonlarını anlık olarak takip etmek ve sitenizi bunlara göre güncellemek SEO çalışmalarının önceliğidir. Bunu sizin için yapacak, SEO uyumlu içerikler üretecek bir ajansla çalışmak istiyorsanız Türkiye genelinde ulusal çapta pek çok başarılı SEO çalışmasına imza atmış Sahne Medya ile tanışmakta geç kalmayın. Profesyonel SEO hizmetimiz hakkında bilgi almak için tıklayın!

İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması SEO çalışmalarını destekleyen en önemli unsurdur. Müşteri davranışını geliştirme esaslı bu pazarlama yöntemleri kaliteli içerik üretimi ve doğru analizler ile hedef kitlenize ulaşmanızı ve elde ettiğiniz etkileşimlerle markanıza aksiyon kazandırmanızı sağlar.

Performans Pazarlaması

En önemli dijital pazarlama stratejilerinden biri olan performans pazarlaması hedef kitlenizin dijital ortamda alışveriş yapmasını sağlayarak markanız ve insanlar arasında etkileşim kurmanızı sağlar. Yandex reklamları, Google Ads, Bing reklamları da dahil olmak üzere pek çok mecrada performans pazarlaması gerçekleştirilebilir.

Medya Planlama ve Satın Alma

Pazarlama iletişimi açısından Medya Planlama, hazırlanan reklam mesajının tüketicilere en optimum maliyetle erişmesini sağlama sanatıdır. Hedef kitlenize en uygun yayın modelini tespit etmek ve bunu en uygun bütçeyle gerçekleştirmek dijital dünyadaki en önemli pazarlama yöntemlerinden biridir.

Programatik Reklamcılık

Dijital Pazarlamada son zamanların önemli formatlarından biri programatik reklamcılık. Hem medya satın alma işini hem de RTB teklif stratejisini anlık satın almalarla Premium platformlarda reklam satın almanıza imkân sağlayan bu strateji ile hedef kitlenize nokta atışı ulaşabilirsiniz. En büyük avantajı ise anlık tekliflerle düşük maliyetli bir reklam kampanyası yürütebilirsiniz.

Dönüşüm Optimizasyonu

Mobil uygulamalardaki veya web sitelerindeki ziyaretçileri müşterilerinize dönüştürmek için gereken eylem ve etkileşimleri sağlamanıza yardımcı olacak stratejilere dönüşüm optimizasyonu diyoruz.

Güçlü ve Etkili Tool’lar ile Başarıya Ulaşmak

Bünyesinde profesyonel bir ekiple çalışan tecrübeli ajanslar, SEO’dan içerik pazarlamasına, tıklama başı ödeme reklamcılığa kadar çok fazla faktörü aynı anda kullanabilmek için çeşitli yardımcı tool’lar kullanarak sağlayabilir. Başarılı bir ajans ile güçlü bir dijital varlık sahibi olmak mümkün. SEO uyumlu içerik üretimi ile arama motorlarında rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz. Kullanılabilecek yardımcı Tool’ları sıralamamız gerekirse;

  • ScreamingFrog,

  • Semrush,

  • SimilarWeb,

  • Ahrefs,

  • Oncrawl,

  • Deepcrawl,

  • AWR ve

  • JetOctopus.

Siz de dijital pazarlamada zamanın gerisinde kalmamak için bir an önce Sahne Medya ile tanışın. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

03-03-2022 09:16:03

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?