Anasayfa Medya Haberler Profesyonel Instagram Biyografisi Nasıl Yazılır?

Profesyonel Instagram Biyografisi Nasıl Yazılır?

Profesyonel Instagram Biyografisi Nasıl Yazılır?

Sosyal Medya uygulamaları arasında en popülerlerinden biri olan Instagram’da başarılı bir influencer olma yolunda ilerliyor ve kurumsal işletme hesabı kullanıyorsanız, biyografinizde neler yazdığı da en az postlarınız kadar önemli. Sıradan ve amatörce bir biyografi yazmak yerine profesyonel bir Instagram Bio’su nasıl yazılır? Sahne Medya editörleri sizler için hazırladı.

Dünya genelinde milyarlarca aktif kullanıcının en çok zaman geçirdiği sosyal platform olan Instagram’ın etkisini tartışmaya dahi gerek yok. Artık ikinci kimliğimiz haline gelen Instagram profilimizde bizi tanımlayan bir kullanıcı adı ve iyi bir profil fotoğrafına ihtiyaç duyduğumuz herkesçe biliniyor. Ancak emin olun biyografiniz de yazanlar da en az bunlar kadar önemli.

Instagram biyografisi, profilinizi ilk kez ziyaret edenlerin kim olduğunuza dair fikir edindikleri en detaylı bilgiyi barındıran bölümdür. Bu alan standart ve bireysel kullanıcılar için bile oldukça önemlidir. Peki bu alanı nasıl profesyonelce kullanırız?

Etkili Bir Instagram Biyografisi İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

1-Kim Olduğunuzu veya Ne Yaptığınızı Mutlaka Yazın

Instagram bio’sunda insanların hakkımızda göreceği ilk tanıtım cümlesi, havalı ya da esprili sözler değil tam olarak kim olduğumuz, ne yaptığımız ve bu hesabın içerisinde neler olduğu olmalı. İnsanlara ne sunduğunuzu net bir şekilde anlatarak rakiplerinizden sıyrılmanız gerekir.

2-Tanıtıcı Detaylara Yer Verin

Kendinizi tek cümleyle anlatmak zorunda değilsiniz. Bu işi ne kadar zamandır yaptığınız, referanslarınız gibi detaylar güvenilirliğinizi arttıracaktır. Ancak bu gereksiz bilgilerle bio’nuzu doldurun demek değil. Hitap ettiğiniz bir kullanıcının merak edeceği soruların cevaplarını biyografinizde bulması yeterli.

3-Hobilerinizden Bahsedebilirsiniz

Hobilerden söz etmek, yapılan bağışlar, yardımlar ya da sponsor olunan etkinlikler bu alanda duyurulabilir. Instagram bio’su bir çeşit modern halkla ilişkiler alanıdır.

4-Kurumsal Dilinizi ve Kimliğinizi Hissettirin

Kurumsal iletişim dilinizin ciddi mi esprili mi, samimi mi mesafeli mi olacağına karar verdikten sonra bu dili biyografinizde de hissettirin. Bu durumun size gelen doğrudan mesajları ve yorumları bile etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.

5-Kendi Hesabınıza Özel Bir Hahstag Hazırlayabilirsiniz

Hazırladığınız ve markanızı yansıtan bir slogan niteliğinde olan hashtag sayesinde hem kullanıcıların zihnine kazınmış olursunuz hem de bu hashtag üzerinden kullanıcılarının sizinle ilgili paylaşımlarını takip edebilirsiniz.

6-Yeni Satır Eklemekten Çekinmeyin

Instagram biyografisi yazarken bütün anlatacaklarınızı tek bir paragraf içerisinde anlatmaya çalışmayın. Madde madde yazıp yeni satır ekleyerek daha kolay okunur bir metin hazırlayabilirsiniz.

7-Diğer Hesaplarınıza Ya Da Web Sitenize Bağlantı Verin

Biyografi alanının en kullanışlı yanlarından biri de muhakkak bağlantı ekleyebiliyor olmamız. Takipçilerimizi web sitemize ya da diğer hesaplarımıza yönlendiren bağlantıları zaman içerisinde değiştirme şansımız da mevcut.

8-Eklediğiniz Bağlantı Hakkında Detaylara Da Yer Verin

İnsanlar ne olduklarından emin olmadıkları bir bağlantıya öylesine tıklamazlar. Bu yüzden bu bağlantıda onları nelerin beklediğine dair açıklayıcı cümlelere yer verin.

9-Instagram Biyografisini Bir Çeşit Duyuru Alanına Çevirebilirsiniz

150 karakter sınırımız da olsa bu alanda ara sıra önemli duyurular yapmak için bir miktar boşluk bırakabiliriz. Kısa ve net cümlelerle hazırladığınız, bilgilendirici ve güncel duyurular takipçilerinizle olan iletişim stratejinizin önemli bir parçası olacaktır.

Sahne Medya, pek çok kurumsal işletme hesabı için danışmanlık, post hazırlama gibi hizmetler sağlıyor. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarımız, grafik tasarımcılarımız ve metin yazarlarımız üzerinden yürüttüğümüz bu hizmetle pek çok işletmenin sosyal medyada başarı hikâyeleri yazmasına katkıda bulunuyoruz. Siz de Sahne Medya’nın profesyonel sosyal medya danışmanlığı ve post hazırlama hizmetiyle tanışmak için bizimle burayı tıklayarak iletişime geçebilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

04-08-2021 09:02:35

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?