Anasayfa Medya Haberler SEO Çalışmasında Index Alma Yöntemleri

SEO Çalışmasında Index Alma Yöntemleri

SEO Çalışmasında Index Alma Yöntemleri

Sahne Medya, Web Tasarım ve SEO alanında yerel ve ulusal ölçekte pek çok kuruma hizmet veriyor ve kısa zamanda büyük başarılar yakalamalarına yardımcı oluyor. Bu çalışmaların önemli bir parçası da sayfaların indexlenmesi. Başta Google olmak üzere bütün arama motorları, botlar aracılığı ile sayfalarınızı tarayıp, çeşitli kategoriler dahilinde indexliyor. Peki index nedir ve nasıl daha çabuk index alabiliriz? Sahne Medya editörleri sizler için hazırladı.

Index Nedir?

Index, SEO kriterlerine uygun biçimde web sitelerinin botlar aracılığı ile taranıp, sonrasında kategorize edilerek bir veri tabanında depolanması işlemidir. Bu işlem kullanıcıların yaptığı arama sonuçlarında daha başarılı bir listelemeyle karşılaşmaları için yapılır.

Mesela Google botlarının kolayca içeriklerinizi indexleyebilmesi için site haritaları oluşturulur.

Arama motorlarının sahip oldukları botlar, internet sitelerini ziyaret ettiklerinde iki işlem gerçekleştirirler. Bunlardan ilki sayfaların kategorize edilip indexlenmesi ikincisi ise içeriklerin kalitelerine göre en uygun sıralamayı almasını sağlamaktır. SEO algoritmasının kurallarına göre içerikler oluşturulmuş ise üst basamaklara çıkmak mümkündür. Bu durumda indexlenme süresi de bir hayli kısalmış olur. Ancak daha çabuk index almak için başka teknikler de yok değil. İşte Sahne Medya editörlerinden İndex’e giden kısa yollar:  

Daha Çabuk İndex Almanın Yöntemleri 

Esasında arama motorlarının botları, web sitelerini periyodik ve düzenli aralıklarla ziyaret ederler ancak yine de onları vaktinden önce çağırmanın bazı yöntemleri vardır. Bu sayede indexlenme süresini kısaltmak mümkündür.

Site Haritası – Sitemap: Botların sitenizde daha rahat ve hızlı dolaşabilmesini sağladığı için site haritaları SEO çalışmalarının olmazsa olmazıdır. Siteyi oluşturduktan sonra yapılacak ilk iş site haritasını oluşturmaktır.  

Pingleme: Sitenize yeni bir içerik yüklediğinizde bunu arama motorlarına duyurmak istersiniz. Bunun için bazı ping servisleri vardır. Bunları kullanarak yeni içeriklerinizden Google’ı ve diğer arama motorlarını haberdar edebilirsiniz. Bu sayede indexlenme hızınız yine artacaktır. Google’ı pinglemek için şu linki kullanabilirsiniz: https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html

Sitenizi Güncel Tutmak: Sitenizin güncelliği indexlenme ve botların ziyaret sıklığı açısından son derece önemlidir. Eğer bir web sitesinde yeni bir içerik, herhangi bir güncelleme veya yeni bir şey yoksa botlar bu siteyi ziyaret etmeyi ya bırakır ya da çok uzun aralıklarla ziyaret etmeye başlar. Bu yüzden düzenli olarak sitenizi güncellemelisiniz.

Google Search Console Url Denetimi: Web siteleri bu araca kaydedildikten hemen sonra içerikler manuel biçimde Search Console aracına işlenir. Ve bu şekilde yayınladığınız içerikler hızlıca görünür olur.

Sosyal Medyayı Aktif ve Doğru Kullanmak: Sitede yayınlanan içeriklerin sosyal medya üzerinden paylaşılmasının botların siteye olan ziyaretlerini arttırması ispatlanmış bir teori değil. Yine de yapılan denemeler bunu doğrulayan sonuçlar olduğunu gösteriyor. Ancak bunun böyle olmadığını düşünenler de var. İndexlenmeyi hızlandırmasa bile en azından sitenize organik takipçi çekmenize yaradığı muhakkak.  

Site İçi Linkleme Yapmak: Web sitenizin muhakkak diğerlerine nazaran daha yoğun trafik çeken sayfaları vardır. Konuların birbiriyle ilişkisine göre site içinde sayfalar arası linklemeler yaparsanız, Google botlarının bütün sayfalarınızı keşfedip indexlemesi çok daha kolay olacaktır. Zira botlar internette linkler aracılığı ile seyahat ederler.  

İndexlenmenizi hızlandıracak birkaç fikirle karşınızdaydık. Sizler de SEO çalışması yaparak markanızın görünür olmasını, ticaret hacmini ve müşteri potansiyelini katlamasını istiyorsanız Sahne Medya’nın SEO hizmetleriyle tanışmakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

26-07-2021 09:06:53

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?