Anasayfa Medya Haberler En Çok Tekrarlanan 8 SEO Hatası

En Çok Tekrarlanan 8 SEO Hatası

En Çok Tekrarlanan 8 SEO Hatası

Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen SEO, artık yerel, ulusal veya global birçok işletmenin Google aramalarında daha üst sıralara tırmanmak ve müşteri kitlesini genişletmek için kullandığı bir metot. SEO çalışmaları büyük uzmanlık ve titiz bir çalışma isteyen uzun soluklu bir süreç. Bu yüzden profesyonel ajanslarla çalışmayan işletmeler SEO çalışmalarında çok sık hata yapıyorlar. Adana Web Tasarım Ajansları içerisinde en başarılılarından biri olan Sahne Medya, uzun yıllardır başarılı SEO danışmanlığı hizmetleriyle çok sayıda yerel işletmenin büyümesinde, yerelde ve hatta ulusalda çok iyi noktalara gelmesinde etkili oldu. Şimdi Sahne Medya olarak bu yazıda en çok tekrarlanan SEO hatalarını derledik. İşte yapılmaması gereken SEO hataları.

1 – Belirli Bir SEO Stratejisinin Olmaması

SEO çalışmalarına başlayacağınız zaman önünüzde kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin tespit edildiği bir strateji planı olması gerekir. Adım adım mesafe kat ederek Google aramalarında üst sıralara tırmanabilirsiniz. Sitenizde yer alan teknik hataları gidermek ve içerik kalitenizi arttırmak için mutlaka iyi bir strateji ve plan geliştirmelisiniz. Aksi taktirde istikrarsız çalışmalar sizi hedefinize yaklaştırmak bir yana uzaklaştıracaktır.

2 – Sitenizin Hızı Çok Önemli

Google şirketi bilindiği gibi kullanıcıların deneyimini, onların konforunu ve aradıkları şeye kolay ulaşabilmelerini çok önemsiyor. Kullanıcılarına bu avantajları sağlayan siteleri de ilk sayfasına alarak ve üst basamaklara çıkartarak ödüllendiriyor. Bunun da ilk adımı hızlı açılan bir site. Eğer siteniz yeterince hızlı değilse SEO çalışmalarına eksiden başlıyorsunuz demektir. Bu yüzden sitenizi yavaşlatan unsurları temizleyerek işe başlayabilirsiniz.

3 – Yereldeki Aramaları Gözetmeden, Dikkate Almadan Hareket Etmek

Hedeflerinizi büyük ve ulusal standartlarda tutuyor olabilirsiniz. Ancak SEO’nun temeli yerel aramalardır. Yerel aramaları gözetmeden büyük hedeflere ulaşmak olanaksızdır. Yerelde iyi sonuçlar elde etmeden ulusal arenada kendinize yer bulamazsınız. Amerika Birleşik Devletleri’nin sınırları içerisinde arama sonuçları, sokak sokak bile farklılık arz edebiliyor. Bu yüzden yerel aramalara analizlerinizde gerektiği önemi vermeniz gerekir.

4 – Birden Fazla Dil Kullanan Sitelerde Yer Alan Hatalar

Eğer çoklu dilde bir siteniz varsa mutlaka Google’ın bu konu ile ilgili yönergelerine göz atmanız gerekir. Google’ın çoklu dil SEO ayarlarını gerektiği gibi yapmanız gerekir. Küçük bir hamle gibi gözükse de hayati öneme sahiptir.

5 – Semantik HTML Tercih Edilmemesi

Siteniz içerisinde klasik HTML tercih etmişseniz veya karmaşık bir kod yapısı bulunduruyorsanız bu kimi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Arama botlarına daha fazla içeriğiniz ile ilgili bilgi sağlayabilmek için Semantik HTML5 kullanmak size avantaj sağlayacaktır. Bu sayede botlar siteniz ve içerikleriniz hakkında detaylı veriler elde edebilir. Bu da sizi hedeflerinize daha hızlı ulaştıracaktır.

6 – İçerik Kalitenizin Düşük ve Zayıf Olması

Google’ın önemsediği şeylerin başında kullanıcıların deneyiminin geldiğini söylemiştik. Bunun önemli kriterlerinden biri de insanların sitenizde var olan bir sayfada, sayfanın vaat ettiği bütün bilgilere ulaşabilmesi. Eğer işe yaramayan bir sayfanız varsa bundan kurtulmanız gerekir. Bu yüzden profesyonel ajanslar, profesyonel editör ve metin yazarlarıyla çalışır. İçerik kalitesi SEO çalışmalarının temel unsurlarından biridir.

7 - Hatalı Robots.txt Yapılandırması

Sitenizin dizininde bulunan robots.txt dosyası ile botların siteniz içinde bulunan hangi kısımları ve içerikleri tarayacağını ve raporlayacağını seçebilirsiniz. Ancak bu yapılandırmada hata yaptıysanız sitenizde size faydalı ziyaretçi getirecek kıymetli içeriklerinizi farkında olmadan engellemiş olabilirsiniz.

8 – Hatalı Yönlendirmeler

HTTP kodlarındaki hatalı yapılandırmalar SEO çalışmanıza büyük zarar verir. Hele ki özel yazılımlarda bu tür hatalar sıklıkla tekrarlanıyor. 404 http vermesi gereken sayfaların 200, 301 vermesi gereken sayfaların 302 gibi vermesi ve benzeri sorunlarla karşılaşılmasına neden olabiliyor.

Sahne Medya Adana Seo Danışmanlığı hizmetinde bu çalışmayı en bütünlüklü ve en profesyonel şekilde yapan Web Tasarım Ajansı konumunda. Siz de dijital pazarlama uzmanlarımız, grafik tasarımcılarımız, mühendislerimiz ve editörlerimiz ile yarattığımız harikalara göz atmak isterseniz SEO hizmetlerimizi https://www.sahnemedya.com/seo linkinden inceleyebilirsiniz.

Sahne Medya ile tanışıp işletmenizi, ticaret hacminizi, potansiyel müşteri kitlenizi büyütmekte gecikmeyin. Yeni dünyadaki yerinizi almak için bizimle iletişime geçin ve hedeflerinize giden yolda birlikte yürüyelim. Sahne Medya, çözüm ortağınız…

Sahne Medya
Sahne Medya

07-05-2021 09:29:56

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?