Anasayfa Medya Haberler SEO İle Google Reklam Harcamaları Azaltılabilir Mi?

SEO İle Google Reklam Harcamaları Azaltılabilir Mi?

SEO İle Google Reklam Harcamaları Azaltılabilir Mi?

Çoğu insanın sandığının aksine SEO ve Google reklamları rakip değil birbiriyle koordineli yürütülmesi gereken iki önemli araçtır. Sahne Medya olarak hem SEO danışmanlığı hem de Google reklamları alanında çok sayıda başarılı kampanya yürüterek hem yerel hem de ulusal ölçekte başarı hikâyelerine imza attık. Şimdi SEO çalışmaları ve Google reklamlarının ilişkisini birlikte irdeleyelim.

İşletmenizin tanıtım faaliyetleri için web siteniz üzerinden çeşitli dijital pazarlama yöntemleri uygulamalısınız. Google Ads ve SEO çalışmalarının hangisinin hangi amaca yönelik daha olumlu sonuçlar verdiğine ve nasıl kullanılması gerektiğine yakından bakalım.

En basit ayrımıyla SEO orta ve uzun vadede sonuç veren ama daha kalıcı kazanımlar sağlayan ve tüm bunları en organik şekilde yapan dijital pazarlama stratejisidir. Uzun vadede bakıldığında çok daha kârlı bir yatırımdır. Google Ads ise kısa vadede kesin başarı sağlayan maliyetli bir dijital pazarlama stratejisidir.

SEO yani arama motoru optimizasyonu sitenizin rakiplerinize göre daha üst sıralarda yer almasını sağlayan organik şekilde yürütülen çalışmaların tümüne verilen isimdir. SEO çalışmaları sayesinde elde ettiğiniz kaliteli sıralamalar sayesinde yakaladığınız gösterimler ve tıklamalar için ücret ödemezsiniz. SEO’da ödediğiniz maliyet zaman ve emektir. Bu uzun vadeli ama kazanımları çok daha kalıcı olan bir süreçtir. Google Ads’de ise tıklama başına ücretlendirilirsiniz. Bu reklam sistemine göre tıklamalar arttığında ve bu kampanya için ayırdığınız günlük limitler ya da bütçenin tamamı tükendiğinde Google reklam içeriğinizi kaldıracaktır. İşte SEO kazanımlarının daha kalıcı olması bu noktada öne çıkmaktadır. SEO da bir reklam bütçesi söz konusu olmadığı için SEO ile elde edilen sıralamalarda süreklilik söz konusudur.

Google Ads’de Sıralama Ne Şekilde Olur?

Google Ads reklamlarında sıralama sadece tıklama başına maliyet için teklif ettiğiniz rakamla değil aynı zamanda reklamınızın kalitesiyle de ilgilidir. Reklam kalitesi 10’luk değer ölçüsünde puanlanır. Google’ın algoritmaları sitenizin kalitesine, yüklenme hızına, kullandığınız servera kadar sunucunuzla ilgili her noktaya bir puanlama sistemi getirir. Puanınızın yüksek olmasının yolu sitenizin kullanıcı dostu olmasından ve kaliteli, özgün içerikler barındırmasından geçmektedir. Kullandığınız anahtar kelimeler ve sitenizin içeriğinin birbirine uyumlu olması da son derece önemlidir.

Google Ads reklamları anahtar kelime bazında yayınlanır. Bu reklamlar sayesinde küçük, orta ya da büyük ölçekli fark etmeksizin her işletme arama sonuçlarında görünür olabilir. Reklam içerikleriniz profesyonel bir ajans tarafından optimize edilmiş şekilde hazırlanıyorsa Google’da düşük bütçelerle üst düzey verim elde etmek mümkündür.

Negatif anahtar kelimeler girilmesi ve performans sağlama olasılığı yüksek reklam içeriğinin seçilmiş olması önemlidir. Yüksek düzeyde bütçeler ve sert rekabetler için akıllı Google reklamları yerine uzman modunda hazırlanan reklamlar seçilmelidir.

Google Ads ve SEO İlişkisi

Hangisini tercih etmeliyim sorusuna herkes cevap arıyor. Google Ads reklamları mı yoksa SEO mu? Bu sorunun genel geçer bir cevabı yoktur. İşletmenizin ihtiyaçlarına göre hangisi o an için daha verimliyse doğru cevap odur. Kısa süreli bir kampanyanızı kısa sürede herkese duyurmak için Google Ads, uzun vadede herkesçe bilinen saygın bir işletme olmak, düşük maliyetlerle kalıcı kazanımlar elde etmek için SEO tercih etmelisiniz. Bu yüzden doğru cevap hedef ve ihtiyaçlar dahilinde hangisi doğruysa onu tercih etmektir.

Dijital pazarlama mecralarının tamamı önemlidir. Tanıtım bütçesi yüksek olan işletmeler hem Google Ads reklamlarını hem de organik ve kalıcı çözümler için SEO çalışmalarını aynı anda yürütürler.

SEO İle Google Tanıtım Bütçenizden Tasarruf Edebilir Misiniz?

Evet. SEO danışmanlığı, içerik üretimi v.s uzun vadeye yayılan maliyetli bir iş gibi görünse de Google Ads’deki kısa süreli görünürlük için ödenen bütçeyle kıyaslandığında SEO çok daha kârlı gözükmektedir. SEO zaman ve emek maliyeti getirir ancak tanıtım bütçenizden çok daha az para çıkmasına yol açıp çok daha fazla getiri sağlar.

Sahne Medya’nın Google Ads reklamları ve SEO hizmetleriyle tanışmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

28-06-2021 07:14:05

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?