Anasayfa Medya Haberler SİBERAY’dan Instagram Güvenliğine İlişkin Kritik Uyarılar

SİBERAY’dan Instagram Güvenliğine İlişkin Kritik Uyarılar

SİBERAY’dan Instagram Güvenliğine İlişkin Kritik Uyarılar

Emniyet Genel Müdürlüğü, popüler sosyal medya mecralarından Instagram’ın güvenli şekilde kullanılması ile ilgili önemli bir bilgilendirme yaptı.

Dünyada ve ülkemizde geniş kitleler tarafından kullanılan, fotoğraf ve video içeriklerin paylaşıldığı Instagram uygulaması, bazı güvenlik açıklarını ve problemlerini de içinde barındırıyor. Bu güvenlik açıkları bazı zamanlarda uygulamanın kullanıcılarını zor durumlara düşürebiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı son günlerde başta fenomenler, ünlü isimler veya tanınmış içerik üreticileri olmak üzere pek çok Instagram kullanıcısının hesaplarına saldırı yapılması, hesapların çalınması üzerine bir çalışma başlattı.

Vatandaşların internet kullanımını güvenli hale getirmek için rehberlik amacıyla hayata geçirilen SİBERAY programı, sosyal medya hesapları üzerinden Instagram kullanımına dair bazı bilgiler verdi.

Söz konusu bilgilendirmede kişisel verilerinizi korumak, dolandırıcılık eylemlerine maruz kalmamak ve hesabınızın çalınmasına engel olmak için neler yapmanız gerektiğine dair önemli tavsiyeler yer aldı.

Instagram Deneyiminizi Güvenli Hale Getirmek İçin Atılacak Adımlar

  1. Instagram hesaplarınızı bağladığınız e-posta adresinizin güncel ve güçlü bir şifreye sahip olduğundan emin olun. Hesabınızla ilişkilendirdiğiniz mail adresinizin iki adımlı bir doğrulama sistemi kullanıyor olması da güvenliğiniz için oldukça önemli.
  2. Telefonunuzu güvenmediğiniz Wi-Fi ağlarına bağlamaktan kaçının. Ve en önemlisi de kendinize ait olmayan cihazlardan (Tablet, Telefon, Bilgisayar) hesaplarınızı açmayın. Sosyal medya hesaplarınıza erişim izni isteyen uygulamalara çok gerekmedikçe istedikleri izni vermeyin.
  3. Çoğu zaman kolay hatırlayabilmek için basit parolalar belirlesek de bu büyük bir yanlış. İçerisinde büyük ve küçük harflerin, bazı özel karakterlerin ve rakamların bulunduğu, minimum sekiz karakterden oluşan parolalar tercih edin. Ve tabii ki parolanızı kimse ile paylaşmayın.
  4. Instagram hesabınıza giriş yaptığınız esnada iki faktörlü doğrulama sistemi kullanmanızda da fayda var.

SİBERAY’dan Sahte SMS’lere Karşı Uyarı

Telefonumuza her gün nereden geldiği belirsiz çok sayıda SMS geliyor. Bunların bazıları kötü amaçlı, aldatıcı ve dolandırıcılık amaçlı SMS’ler olabiliyor. Kimi zaman devlet kurumlarını kimi zaman da hayır kurumlarının isimlerini kullanarak sizi dolandırmak veya zararlı yazılımları cihazınıza yükleyebilmek için kullanılan bu SMS’lere karşı dikkatli olun.

Asla ve asla yetkili kurumlar tarafından yapılmayan duyurulara itibar etmeyin.

SİBERAY programının uyarıları şimdilik bu kadar. Sahne Medya olarak dijital dünyadaki bütün sorunlarınıza karşı çözüm ortağınız olmaya devam ediyoruz.

Dijital Pazarlama, Web Tasarım, Sosyal Medya Danışmanlığı, Seo Danışmanlığı, Google Reklamları, Facebook, Instagram, Youtube Reklamları ve aklınıza gelebilecek her alanda Sahne Medya yanınızda. Adana Web Tasarım Ajansları içerisinde uzman kadrosu ve bilimsel metotlarıyla diğerlerinden ayrılan Sahne Medya, hedeflerinize giden yolda en yakın yol arkadaşınız.

Hizmetlerimiz hakkında fikir almak, sorunlarınıza çözüm bulmak ve dijital olanakları kullanarak işletmenizi büyütmek için https://www.sahnemedya.com/ internet sitemizi ziyaret edebilir, https://www.sahnemedya.com/iletisim sayfasından bizimle iletişim kurabilirsiniz. Sahne Medya ile Sahne Sizin…

https://www.sahnemedya.com/instagram-reklamlari

https://www.sahnemedya.com/seo

https://www.sahnemedya.com/sosyal-medya-yonetimi

 

 

 

Sahne Medya
Sahne Medya

08-05-2021 09:07:48

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?