Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’a Reklam Mı Geliyor?

WhatsApp’a Reklam Mı Geliyor?

WhatsApp’a Reklam Mı Geliyor?

Reklamlar sosyal medya deneyimimizin ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Meşhur bir söz vardır. “Bir ürüne para vermiyorsanız, ürün sizsinizdir”. Yani kullanım için ücret ödemediğimiz bir hizmet ya bilgilerimizi satarak ya da bize reklam izleterek kendisini finanse etmek zorunda. Ancak tüm dünyanın en yaygın kullanılan anlık sohbet uygulaması WhatsApp bugüne kadar bize reklam göstermemişti. Ancak son kale de düşecek gibi. WhatsApp yöneticisi Will Cathcart WhatsApp’ın durum özelliğinde reklamlara yer verilebileceğini söyledi. Sosyal Medya reklamları, sosyal medya danışmanlığı, dijital pazarlama, Google reklamları, Web Tasarım ve SEO alanında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, dijital reklam dünyasındaki gelişmeleri sizler için derledi.

WhatsApp Reklam Özelliği İle Tanışıyor

WhatsApp gelir elde etmenin yollarını aramaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda verilerimizi şirketlerle paylaşarak gelir elde etmeyi planlayan ve bizi bunu onaylamaya zorlayan WhatsApp, karşılaştığı baskılar sonucunda geri adım atmıştı. Ancak reklam uygulaması son derece yeni bir durum.

Reklamlar Durumlarda Yer Alacak

WhatsApp’a reklam özelliğinin gelmesinin en korkutucu yanı arkadaşlarımızla mesajlaşırken bir anda reklam içeriğine maruz kalmaktı. Ancak korkulan olmadı. Reklamlar Durumlar kısmında görünecek.

WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, mesaj kutusunda reklam göstermeyi doğru bulmadığını söyledi. Hatta daha öncesinde bu yöndeki bir raporu reddetmişti.

Bunun yanı sıra ücretli WhatsApp kanalları ile de karşılaşabiliriz. WhatsApp birkaç sene öncesinde de durumlarda reklam gösterme fikrini düşünmüştü. Fakat bu uygulama şuana dek hayata geçmedi. Will Cathcart her ne kadar bu fikre yeşil ışık yakmış gibi görünse de henüz hiçbir şey net değil. Meta şirketinden bir başka yönetici bu özelliği bir ülkedeki kullanıcılar üzerinde test ettiklerini açıklamıştı. Yine de neler olacağını bilmek mümkün değil.

Haziran ayı itibariyle Kanallar özelliğini kullanama açan WhatsApp, konu hakkında sessiz kalmayı tercih ediyor. WhatsApp reklamlarının dijital pazarlama dünyasında neleri değiştireceğini zamanla hep birlikte göreceğiz.

Web Tasarım, Sosyal Medya Reklamları, Google Reklamları, YouTube reklamları ve dijital pazarlama alanında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya ile gelecekten haberler almak için bizi takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

08-11-2023 15:23:36

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?