Anasayfa Medya Haberler Başarılı Bir Web Tasarımı İçin Bilmeniz Gereken Her Şey!

Başarılı Bir Web Tasarımı İçin Bilmeniz Gereken Her Şey!

Başarılı Bir Web Tasarımı İçin Bilmeniz Gereken Her Şey!

Adana’da kurumsal işletmeler için uzun yıllardır profesyonel Web Tasarım Hizmeti veren Sahne Medya, iyi bir web sitesine sahip olabilmek için bilmeniz gereken her şeyi bir araya topladı. İşte dijital dünyada işletmenizi büyütecek, imajını yükseltecek ve müşteri portföyünüzü katlayacak bir Web Sitesinin püf noktaları…

Adana’daki ve Türkiye geneline hizmet veren bütün işletmeler için günümüzde vazgeçilmez ihtiyaç; mobil cihazlara ve SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) kriterlerine %100 uyumlu bir Web Sitesi.

Sahne Medya'nın uzman bilgisayar mühendisleri, yazılımcıları ve dijital pazarlama uzmanları, sizi başarıya götürecek bir Web Sitesinin taşıması gereken tüm özellikleri bir araya getirdi.

Kurumsal Bir Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Bugün bir web sitesine sahip olmak istediğiniz anda çok sayıda seçenekle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak bunlardan çok azı ihtiyaçlarınıza gerçekten cevap verebiliyor. Standart şekilde hizmet veren Web Tasarım ajansları size yarardan çok zarar yaratabiliyorlar. Belki gözünüze çok hoş gelen, şık bir şekilde tasarlanmış web siteleri sunabiliyorlar. Ancak genellikle SEO kriterlerini ve faktörlerini dikkate almadan hazırlanan, kullanışsız admin panelleriyle hazırlanan bu siteler orta ve uzun vadede daha çok harcama yapmanıza neden oluyor. Çünkü çağın gerektirdiği özellikleri taşımayan bu siteler sürekli olarak değişime uğramak zorunda kalıyor aksi taktirde ise büyük sorunlara yol açıyor.

Sahne Medya Kurumsal Web Sitesi Tasarım hizmeti sunarken, müşteriden gelen bütün istekleri dikkate alıyor ve onun taleplerine en uygun tasarımı hayata geçiriyor. Web Sitesi tasarlanırken hem müşterinin istekleri hem de SEO’nun gerekliliklerini temel alarak hazırladığımız web siteleri, bu sayede hem kurumsal kimliğinizi doğru yansıtıyor hem de SEO rekabetine avantajlı bir konumdan başlamış oluyor. Bütün detayları hesaplayarak hazırladığımız tasarımlar hemen her sektörde fark yaratıyor.

WordPress Gibi Hazır Yazılımlar Kullanmak Mantıklı Mı?

Günümüzde milyonlarca işletme kurumsal web sitelerinde iskelet yapı olarak WordPress tercih ediyor. Nedeni ise çok basit… WordPress oldukça kullanışlı bir admin paneline sahip.

Tüm dünyadan çok sayıda aktif kullanıcı bulunan WordPress gerek tasarım, gerek pazarlama, gerek SEO gerek teknik konularla ilgili birçok alanda binlerce eklenti tasarlıyor.

Bu eklentiler de orta ve uzun vadede karşılaştığınız her problemin hızlı bir şekilde çözülebilmesini sağlıyor. Sitenize eklemek istediğiniz yeni bir modül olduğunda çok kısa sürede bu eklentiler sayesinde yeni özelliğinizi sitenize entegre edebiliyoruz.

Faydalı Wordpress Eklentileri

Kullananlara sağladığı çok sayıda avantaj sebebiyle tüm dünyadan milyonlarca insanın tercihi konumuna gelen WordPress’te işlerinizi kolaylaştıracak pek çok eklenti mevcut. Tabii ki seçenekler bu kadar çok olunca seçmek de bir o kadar zor oluyor. Zamanın son derece kıymetli olduğu günümüz iş dünyasında size kolaylık sağlayacak önerilerle karşınızdayız. İşte kullanabileceğiniz ve işinizi bir hayli kolaylaştıracak beş eklenti:

Aitasi Coming Soon

Web Siteniz henüz kurgulanma ve yapım aşamasında ise ve bu sırada sitenizi ziyaret eden insanların kurumsal imajınıza zarar verme olasılığı bulunan kötü görüntülerle karşılaşmalarını istemiyorsanız bu eklenti size göre. Aitasi Coming Soon’da siteniz yapım aşamasında görüntülendiği taktirde ziyaretçiler; logonuzu, yaptığınız açıklamayı ve sitenizin ne zaman açılacağına dair bir zaman sayacı görecekler. Bu eklenti sayesinde kaliteli siteniz kaliteli bir görünüme sahip olacak.

“Sitepress Multilingual Eklentisi” - CMS (WPML)

Bu eklenti, kullanımı kolay ve SEO algoritması ile uyumlu bir çeviri eklentisidir. Kurumsal Web Siteleri için oldukça yeterli bir ücretsiz versiyonu olan bu eklentide neredeyse bütün diller mevcut. WPML eklentisini kurup etkinleştirdikten sonra sayfaların çevirilerini eklemeniz yeterli oluyor. Sitenizin evrensel bir imaja sahip olabilmesi için son derece faydalı bir eklenti.

Contact Form 7

Günümüzde bir web sitesi için en vazgeçilmez unsurlardan biri de iletişim formları. Özellikle bir işletmenin sitesi ise mutlaka müşterilerin sizinle iletişime geçebilmesi için bir form kurulumu yapmak durumunda kalıyorsunuz. İşte Contact Form 7, bu durumda sizin için işleri son derece kolay hale getiren bir eklenti. Üstelik hiçbir teknik bilgi gerektirmeden. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve gerekli gördüğünüz tüm nesneleri (e posta-isim-telefon-adres vs.) seçerek istediğiniz iletişim formunu kolayca kurgulamak.

Easy WP SMTP

İletişim formunu oluşturup sitenize ekledikten sonra eğer form gönderme işleminin gerçekleştirilemediğine dair bir uyarı alıyorsanız büyük olasılıkla mail hostingin kurulumu düzgün şekilde çalışmıyor demektir. İşte böyle durumlarda sorununuzu çözecek eklenti Easy WP SMTP. Hosting ayarlarınızı adeta bir Outlook hesabı açarmışçasına düşünerek gerçekleştirebilirsiniz. Mail gönderme işleminin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını test etme ve çalışmadığı anlarda problemin ne olduğunu anlama şansı tanıyan mükemmel bir eklenti.

All in One SEO Pack & Yoast SEO

Artık SEO uyumlu olmayan bir site ile iş dünyasında kendinize bir yer edinmeniz kelimenin tam anlamıyla imkânsız. Bu yüzden web tasarım aşamasında ihtiyaç duyduğunuz eklentilerin en başında SEO eklentileri bulunuyor. Peki sonsuz seçenek arasında hangi SEO eklentisini tercih etmeliyiz? Çok sayıda eklenti arasında yaygın şekilde tercih edilen iki tanesini sizler için seçtik. All in One Seo Pack ve Yoast SEO, hemen hemen aynı hizmeti sağlayan ve son derece popüler olan iki eklenti. Çok sayıda ortak özelliğe sahipler. Kewords, Title, Description eklemelerini yapmanızı sağlayan düzenleme alanları ve deyim yerinde ise SEO için ihtiyaç duyabileceğiniz bütün hizmetleri basit ve kaliteli şekilde sunan iki eklenti.

Litespeed Cache

Bu eklenti size son derece gelişmiş bir önbellek yönetimi sunuyor. Web sitenizin performansı için gerekli bütün optimizasyon işlemlerini sadece tek bir panel üzerinden kolayca gerçekleştirmenizi sağlıyor. Bu da sizin çok daha hızlı bir web sitesine sahip olmanız demek. Site hızınız kullanıcı deneyimi ve memnuniyeti açısından son derece kritik öneme sahip bir konu. Google kullanıcılara aradıkları şeyleri en hızlı şekilde sunan siteleri ödüllendiriyor. Bu yüzden Litspeed Cache gibi eklentilere sitenizin ara yüzünde muhakkak yer vermeniz gerekir.

Kurumsal Bir Web Sitesi Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dijital dünya nasıl göründüğünüzün en az gerçekte nasıl olduğunuz kadar önemli olduğu bir evren. Müşterileriniz ve diğer herkes, işletmeniz ile ilgili intibasının büyük kısmını web sitenizle karşılaştığı anda çok kısa süre içerisinde ve etkisi silinemeyecek şekilde oluşturuyor. Dijital dünya karşısındaki kimliğiniz ve vitrininiz anlamına gelen Web Sitenizde amatörce veya özensiz davranma şansınız yok. Adana’da kaliteli ürünler ve hizmetler sunan birçok firma mevcut. Ama Adana sınırlarını aşıp ulusal hatta global seviyede başarılara imza atan çok az sayıda şirket var. Bunun sebebi ise çağın gerekliliği olan Kurumsal Web Tasarımı, SEO ve Dijital Pazarlama gibi çağdaş enstrümanların önemini bir türlü kavrayamıyor olmaları. Çoğu zaman yarı amatör insanlara teslim edilen Web Tasarım işi esasında kurumunuzun dünyaya açılan yüzü. Ve inanın bize asla ve asla amatörlere teslim etmek isteyeceğiniz bir iş değil. Sahne Medya uzun yıllardır çok sayıda yerel ve ulusal şirket için kurumsal web tasarım hizmeti vermiş ve çok sayıda başarı hikâyesine imza atmış, Adana Web Tasarım Ajansları arasında lider konuma gelmiş bir kurum. Bu başarı ise asla tesadüfi olarak gerçekleşen bir sonuç değil. İşin her noktasında uzman profesyonellerle çalışan Sahne Medya hem müşteri istek ve memnuniyetini hem de Google’ın SEO kriterleri ve dolayısıyla kullanıcı deneyimini ön planda tutarak çok sayıda başarılı iş çıkardı.

Web Tasarımında Başarının Yolları

Yanılgıların en büyüklerinden biri Web Tasarımını yalnızca görünümle ilgili bir iş olarak düşünmek… Oysaki arama motorlarının algoritmalarının sitelerden beklentileri, mobil uyumluluk, hız v.b çok sayıda unsur en az şık tasarımlar kadar önem taşıyor.

Net ve Kolay Anlaşılabilen Bir Tasarım

Sitenizin net, yalın ve kolay anlaşılabilen bir tasarımı olması, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların deneyimi açısından çok önemli... Sitede yer alan bütün içeriklerin site amacına uygun olması, çok fazla sayıda alt sayfanın bulunmaması, URL yapısının içerisinde bazı özel karakterlerin asla yer almaması ve kısa olması gibi özellikleri Web Sitenizin amacına ulaşabilmesi için kritik faktörler. Kullanıcıların aradıklarına kolay ulaşması ve doğru düzenlenmiş URL yapısı sayesinde arama motorlarının sizi keşfetmesi çok daha çabuk gerçekleşecektir.

Sitenizin Mobil Cihazlarla Olan Uyumu ve Performansı

İnternet erişiminin artık yüzde 60 oranında mobil cihazlar aracılığıyla sağlandığı günümüzde mobil uyumu olmadan tasarlanmış bir web sitesi ile başarıya ulaşmak imkânsız. Mobil optimizasyonu ve tasarımı Adana’daki şirketlerin web sitesi tasarlarken yaptıkları en kritik hataların başında geliyor. Sitenizi yavaşlatan her unsurdan kurtulmak da bir diğer önemli nokta… Çünkü kullanıcılar yeterince hızlı olmayan bir siteyi terk etmekte son derece hızlı davranıyorlar. Bu da sitenizin Google tarafından hemen terk edilen “kötü” bir site olarak algılanmasına neden oluyor.

Etkili Görsel Kullanımı

Web sitenizi tasarlarken yükleyeceğiniz görseller için bir etiket çubuğu oluşturmak size çok büyük avantaj sağlayacaktır. Bu alana eklediğiniz etiketler sayesinde görseller SEO çalışmalarınız için etkili bir araç haline gelecek ve bu görseller üzerinden de sitenize trafik çekmeniz mümkün olacak. Görsel optimizasyonları da web tasarım sürecinin en önemli noktalarından biri.

Yalın ve Basit Kodlar Tercih Edin

Web Sitenizi tasarlarken dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeri de kodlamanın HTML5 uyumlu olması. Bunun yanında kullandığınız kodların kısa, yalın ve basit olması sitenizi Google’ın nazarında daha kıymetli hale getirecektir. Aksi taktirde Google’ın ve diğer arama motorlarının sitenizi tanıması uzun ve zorlu bir süreç haline geliyor. Site hızı düşerken SEO çalışmalarınız bundan dolayı olumsuz şekilde etkileniyor.

İçeriklerinizin Özgünlüğünden Taviz Vermeyin

Şık ve estetik tasarımınızı pekiştirecek ve her geçen gün yeni ziyaretçileri sitenize çekecek olan şey; düzenli aralıklarla hazırlayıp yayınladığınız özgün içerikler. İçeriklerin özgün, benzersiz ve imla kurallarına uygun şekilde hazırlanmış olması çok çok önemli. İntihal veya gerçek dışı içeriklerin Google tarafından cezalandırıldığını aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor.

WEB Tasarım Ücretleri Nasıl Belirleniyor

Bireysel olarak kişilerin veya kurum ve işletmelerin arzu ettikleri web sitelerine dair istedikleri tasarımı hayata geçirmek için birkaç yöntem mevcut. Bunlardan ilki hazır web yazılımları… Bu tarz sitelerde istenilen görsel ve içerikler siteye kolayca yerleştirilebiliyor ve tasarımcıya oldukça hızlı hareket edebilme şansı tanıyor. Müşteri de arzu ettiği siteye daha çabuk şekilde kavuşmuş oluyor.

İkinci yöntem ise özgün web yazılımları kullanmak… Bu yöntemde siteyi en baştan oluşturduğumuz için oluşum aşaması bir ay veya bir yıl gibi geniş bir zaman yelpazesini kapsayabiliyor.

WEB Sitesi Yapım Maliyetini Belirleyen Unsurlar Nelerdir?

  • Hazırlanan web sitesinin içerik kapsamının nelerden oluştuğu…
  • Hazırlanan web sitesinde kullanılacak olan ara yüz…
  • Sitenin yapımında kullanılacak teknik alt yapı ve kodlama…
  • SEO gibi unsurlar sitenin oluşturulma maliyetini etkileyen temel faktörler.

Arzuladığınız siteye daha çabuk ve kısa yoldan sahip olabilmek için hazır scriptler kullanabilirsiniz ve bu sitenizin kötü olacağı anlamına gelmez.

Sizler de işletmenize yakışır, kurumsal ve kaliteli bir web sitesi ile firmanızı gözler önüne sermek, hedeflerinize giden basamakları hızlı hızlı tırmanmak istiyorsanız Sahne Medya’nın profesyonel web tasarım hizmetiyle tanışmakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

13-05-2021 00:20:03

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?