Anasayfa Medya Haberler TikTok ve Instagram Reels Arasında Amansız Rekabet

TikTok ve Instagram Reels Arasında Amansız Rekabet

TikTok ve Instagram Reels Arasında Amansız Rekabet

Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler noktada yer alan TikTok ve Instagram, kıyasıya bir rekabet içerisinde. TikTok’un gerisinde kalmak istemeyen Instagram, Reels videolarının maksimum uzunluğunu 60 saniyeye çıkardığını mizahi bir dille kamuoyuna duyurdu. Sahne Medya; SEO, Web Tasarım, Sosyal Medya danışmanlığı ve hesap yönetimi gibi alanlarda sizlere hizmet vermenin yanında dijital dünyanın nabzını sizler için tutmaya da devam ediyor. İşte Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları…

Instagram beklendiği üzere Reels videolarının maksimum süresini arttırdığını kullanıcılarına duyurdu. Instagram yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre artık Reels’ta içerik üreten kullanıcılar 60 saniye uzunluğunda video çekebilecekler. Bu yeni özellik tüm dünyada aynı anda kullanıma sunuldu.

Artık popüler bir fotoğraf ve video paylaşım platformu olmanın ötesine geçip büyük bir eğlence dünyası haline gelen Instagram, geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 30 saniyeye çıkardığı Reels video uzunluğunu an itibariyle bir dakikaya kadar çıkarmış oldu.

Instagram’ın konu ile ilgili açıklamaları, uygulamanın resmi Twitter hesabından yayınlandı. Mizahi bir dille yaklaştıkları paylaşımda 60 saniyelik Reels videolarına övgüde bulundu.

Instagram Reels Videosu Nasıl Yüklenir?

Reels videosu yükleyebilmek için bir kullanıcı öncelikle içerik yükleme bölümüne girip, ardından Reels seçeneğine geçiş yapmalı. Bunun ardından ekranın sol tarafında görünen menülerde süre ile ilgili bir simge olduğunu göreceksiniz. Bu simgenin üzerine dokunarak 15, 30 veya 60 saniye seçenekleri arasından istediğiniz uzunluğu tercih edebilirsiniz. Reels’da içerik üretirken yalnızca kısa komik videolar veya dans videoları yerine bilişsel içerikler paylaşmak isteyenler için 60 saniye yeniliği son derece kullanışlı olacak gibi.

Reels, hayatımıza gireli çok uzun zaman olmamasına karşın kısa sürede çok beğenildi. Reels esasında TikTok’un tam bir kopyası. Fakat yine de Instagram Reels’ın TikTok’un hâlâ birkaç adım gerisinde olduğunu söyleyebiliriz. TikTok kullanıcıları 3 dakika uzunluğunda videolar çekerek platformda yayınlayabiliyorlar. Reels kullanıcıları halen daha bir dakikalık içeriklerle yetinmek durumunda.

Sahne Medya
Sahne Medya

03-08-2021 05:57:37

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?