Anasayfa Medya Haberler Sosyal Medya Reklamcılığı Nedir?

Sosyal Medya Reklamcılığı Nedir?

Sosyal Medya Reklamcılığı Nedir?

Sosyal Medya Reklamları internette yer alan sosyal paylaşım platformları üzerinden yürütülen her türlü reklam ve tanıtım faaliyetlerinin genel adı. Sahne Medya yerel ve ulusal ölçekte çok sayıda başarılı sosyal medya reklam kampanyası yönetmiş bir ajans olarak Sosyal Medya reklamlarının nasıl olması gerektiğini sizler için derledi. 
İşletmeler, insanların günlük hayatlarının önemli bir bölümünü kapsayan sosyal medya platformlarında yer alarak hem marka bilinirliğini hem de müşteri kitlesini genişletmeyi hedefliyor. Geleneksel reklam modellerine göre çok sayıda avantaj barındıran sosyal medya reklamcılığı hem hedef kitleye doğrudan ulaşmayı ve onlarla etkileşimde bulunmayı, hem de kampanya sonuçlarını detaylı şekilde raporlandırıp en doğru dijital pazarlama stratejisini oluşturmayı mümkün kılıyor. 

Sosyal Medya Reklamcılığı Nasıl Yapılmalı? 

Sosyal medya reklamcılığı belirli bir strateji dahilinde ve hedefler doğrultusunda yapılmalı. Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Youtube, TikTok gibi pek çok kanal kanalı olan sosyal medya reklamcılığı her geçen gün ticaret hayatında daha da belirleyici bir konuma geliyor. 

Sosyal Medya Reklam Kampanyası Yürütürken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Reklam kampanyanızın amacını ve stratejinizi doğru tespit etmelisiniz. Hedef kitlenizi saptadıktan sonra bu kitleyi analiz edip tüketim alışkanlıklarını, eğlence alışkanlıklarını ve yaşam biçimlerini gözeterek reklam içeriğinizi oluşturmalısınız. Ardından hedefleriniz doğrultusunda en optimum bütçeyi belirlemelisiniz. Son olarak da reklamlarınızın yayınlanmasını istediğiniz lokasyonun sınırlarını çizmelisiniz. Ardından kitlenizin hangi mecrada daha çok vakit geçirdiğini belirleyebilirsiniz. Sonrasında kaliteli video, görsel ve metinler kullanmalı ve bunların özgün olduğundan emin olmalısınız. Paylaşımlarınız düzenli aralıklarla yapmak ve doğru bir iletişim dili geliştirmek de sosyal medya reklamcılığının bir diğer önemli parçası. 

Sosyal Medya Reklamlarının Sağladığı Avantajlar

Sosyal medya reklamları son derece kısa bir sürede maksimum kişiye ulaşmanızı sağlar. Özellikle yeni bir ürün veya hizmetin ya da kampanyanın tanıtımını yapmak için ideal bir seçim.
Dijital Pazarlama stratejilerinde sosyal medya reklamları kolay erişim sağlaması, hızlı bir şekilde yayılabilmesi, maliyetinin konvansiyonel reklam mecralarına göre çok daha düşük olması ve raporlar sayesinde kolay ölçülebilir olması avantajların yalnızca birkaçı.  
Bunun yanı sıra kolay kontrol edilebilir olması da hedefleme yapmayı daha basit hale getiriyor.

Sosyal Medya Reklam Türleri Nelerdir? 

Bugün en kurumsal şirketten en butik işletmeye kadar herkes hedef kitlesine doğrudan ulaşabilmek için sosyal medya reklamlarını tercih ediyor. Facebook, Youtube, Instagram, Twitter ve Linkedin gibi pek çok platform insanların gün boyu zaman geçirdiği yerler olduğu için markanızın tanıtımını yapmak adına en ideal alanları oluşturuyor. Bu siteler, kullanıcılarının ilgi alanlarından yaşlarına, cinsiyetlerinden konumlarına kadar çok sayıda bilgiye sahip oldukları için sizi, size ihtiyaç duyanların karşısına çıkartabiliyor. Sağladıkları kontrol edilebilirlik ve ölçülebilir olma özellikleri sayesinde reklam bütçenizi optimum şekilde kullanabilmenize olanak tanır. Bu mecralarda yayınladığınız içeriklerle müşterilerinizin nabzını ölçebilir, piyasaya sunduğunuz ürünlerin nasıl karşılandığını görebilir ve yatırımlarınızı doğru yönlendirebilirsiniz. 

Facebook Reklamları

Dünya genelinde en fazla sayıda üyeye sahip olan sosyal medya aygıtı Facebook. Çok farklı sosyal statülerden insanın yer aldığı bu platformda, markanızı öne çıkartacak reklam seçenekleri fazlasıyla mevcut. Doğru kitleye, doğru zamanda, doğru içerikle ulaşma imkanı tanıyan Facebook’ta reklamlar tıklama başına ücretlendirilir. Bu sayede bütçenizden ödeme yaptığınızda o paranın amacına ulaşmış olduğundan emin olabilirsiniz. 

Instagram Reklamları

Instagram belki de gün içerisinde en uzun süre zaman geçirilen uygulamaların başında geliyor. Büyük şirketlerin vazgeçilmez iletişim kanallarından biri olan Instagram, reklam alanında da fotoğraf ve video içeriklerle hedef kitlenize ulaşmanıza olanak sağlıyor. Doğru içerik ve doğru filtrelemelerle düşük bir bütçeyle etkili bir kampanya gerçekleştirebilirsiniz. 

Twitter Reklamları

Hem reklam içeriği yayınlamak hem de hedef kitlenizle doğrudan iletişim içerisinde olmak istiyorsanız Twitter reklamları tam size göre. Potansiyel müşterilerinizle anlık olarak iletişim halinde olmanızı sağlayan Twitter Reklamları etkileyici içerikler ve doğru kullanılan hashtagler sayesinde sizi çok sayıda insana ulaştırma potansiyeline sahip. 

Linkedin Reklamları

Her sektörden profesyonellerin yer aldığı iş ve iletişim ağı Linkedin, özellikle iş yaşantısı içerisinde yer alanların bulunduğu, 270 milyondan fazla kişinin aktif olarak kullandığı bir platform. İster ana sayfada ister profilde, ister mesajlarda, isterseniz de arama sonuçlarında reklam verebileceğiniz bu platformda tıklama başına maliyet ve açık arttırma reklam modelleri kullanılıyor.

Sosyal Medya Reklam Kampanyası ve Sosyal Medya Yönetimi

Bir kurumun sosyal medya politikaları belirli bir strateji doğrultusunda ve tutarlı şekilde yönetilmeli. Aksi taktirde kurumsal imaj tutarsız bir görünüm alabilir. Bu yüzden sosyal medya reklam kampanyalarınızın ve sosyal medya hesaplarınızın tek elden aynı ajans tarafından yönetilmesi işinizi kolaylaştırır. Sahne Medya bu iki alanda da uzun yıllardır biriktirdiği tecrübesi ve insan kaynağıyla size en kaliteli hizmeti sunuyor. Sahne Medya’nın sosyal medya yönetimi hizmeti hakkında da fikir almak isterseniz tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

29-06-2021 11:17:35

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?