Anasayfa Medya Haberler Figma Platformuna Yeni Başlayanlar İçin 10 Tavsiye!

Figma Platformuna Yeni Başlayanlar İçin 10 Tavsiye!

Figma Platformuna Yeni Başlayanlar İçin 10 Tavsiye!

Hem Windows hem de macOS için uygulama geliştiren kişilerin sıklıkla tercih ettiği arayüz tasarım platformu Figma’yı kullanırken işinize yarayacak bazı ipuçları var. İşte Sahne Medya editörlerinin, Figma platformunu kullananlara yönelik mobil uygulama geliştiricilerinin hem zamandan hem de emekten tasarruf etmesini sağlayacak 10 tavsiyesi…

Sıradan ve kişisel kullanıcılar çoğu zaman kullandıkları uygulamanın derin yazılım özelliklerine dikkat etmez. Aksine çoğunlukla uygulamanın görünen tarafıyla yani arayüzüyle ilgilenir. Figma bu arayüzlerin tasarımlarının yapıldığı ve sergilendiği platformlar arasında tartışmasız en popüler olanı.

Gerçekten yetenekli bir tasarımcı, Figma platformunu kullanarak göz alıcı işlere imza atabilir. Bu her ne kadar zaman alan ve yorucu bir iş gibi gözükse de her platformun olduğu gibi Figma’nın da bazı kısa yolları var. İşte tasarımlarınızı daha kolay hazırlamanıza yardımcı olacak öneriler…

Bileşenlerinize ve Katmanlarınıza Özel İsimler Verin:

Kullanıcılar çoğu zaman yüzlerce bileşen ve katman arasında kaybolabiliyorlar. Söz konusu dosyaları varsayılan isimlerle adlandırmak ya da yeterince açıklayıcı olmayan isimler vermek büyük karmaşalara yol açacaktır. Uzun olmasına aldırış etmeden açıklayıcı dosya isimleri kullanmak çalışmalarınızı daha verimli hale getirecektir.

Birden Fazla Sayfa Üstünde Gruplama Yapın

Tasarım dünyasına yeni yeni adım atan kullanıcıların temel yanlışlarından biri, tüm akışları, bileşenleri ve yinelemeleri aynı sayfada tutarak her şeye hakim olduğunu düşünmektir. Ama gerçekte bu hareketin tek sonucu kafa karışıklığı olur. Katman panelinde yer alan menüden istediğiniz kadar yeni sayfa açmanız ve bu sayfalarda gruplandırma yapmanız mümkün. Bu sayede aradığınızı daha kolay bulursunuz ve zamanınız size kalır.

Bileşenleri Kullanın Zamanınız Sizde Kalsın

Mesela tasarımınızda düğmeler ve tekrarlanabilen simgeler mevcut. Çalışma sisteminize uygun şekilde çok sayıda kopya tasarım öğesi hazırladınız. Bu noktada her yeni düzenlemeyi bütün kopyalarda yeniden yapmak pek de mantıklı bir eylem değil. Bütün bunları birer bileşene dönüştürmek ve orijinal tasarımdaki her değişikliğin kopyalara da yansımasını sağlamak size büyük zaman kazandıracaktır.

Figma’nın Hazır Stillerini Kullanmaktan Geri Durmayın

Hazır stiller birçok kolaylığı da beraberinde getirir. Bunlardan biri her defasında yeniden değer girmekten ve düzenleme yapmaktan bizi kurtarmasıdır. Küçük bir özellik gibi görünse de profesyonel ve yoğun bir tasarımcının çoğu zaman imdadına yetiştiği muhakkak.

Bileşenleri Farklı Farklı Boyutlarda İncelemeyi İhmal Etmeyin

Figma platformu üstünden bir bileşen oluşturduğunuzda elle değer girerek arzu ettiğiniz boyutu ayarlamanız mümkün. Fakat çalışma ilerledikçe boyut konusunda değişikliğe gitmeniz gerekebilir. Bu noktada bileşeninizi farklı boyutlarda test etmek ve nasıl göründüğünü kontrol etmek, ortaya çıkan işin kusursuz olması için önemlidir.

Figma’nın Kısa Yollarını Muhakkak Öğrenin

Bütün programlar kullanıcılara kolaylık sağlamak için çok sayıda kısa yol barındırırlar. Hepimizin bildiği ve kullandığı kısa yollara ek olarak Figma çok daha fazlasını barındıran bir platform. Katman panelinde bulunan menüye tıkayıp, Yardım ve Hesap seçeneğine ulaştıktan sonra burada bulunan kısa yollar sekmesini açarak kısa yolların listesini ve ne işe yaradıklarını görebilirsiniz.  

Izgaralarınızı Kullanın

Her yeni çalışma yüzeyi için yeni ızgara hazırlamanıza gerek yok. Sağ panelde bulunan ızgara butonuna tıkladığınızda buton maviye dönüşür. Ardından Ctrl+C tuşlarına basarak, öncesinde hazırladığınız ızgarayı, kullanmak istediğiniz çalışma yüzeyine yapıştırabilirsiniz.

Renk Değiştirme İşlemini Tek Tek Yaparak Zaman Harcamayın

Yaptığınız her tasarımda istisnasız olarak bir renk teması bulunur ve diğer bütün bileşenleri de bu temayla uyumlu şekilde hazırlarsınız. Fakat renkleri değiştirmek istediğinizde bunu tek tek yapmak neredeyse bütün gününüze mal olabilir. Yine sağ panelde yer alan Selection Colors aracını açıp tasarımın bütün renk temasını bir seferde değiştirmeniz mümkün. Üstelik bu hareketi kolayca geri alabilirsiniz.

Arama Çubuklarından Faydalanın

Figma’nın panellerinde yer alan hemen hemen bütün araçların üzerinde bir arama çubuğunun yer aldığını görürsünüz. Kimi tasarımcılar bunu kullanmaya pek tenezzül etmezler ancak bu arama çubuklarını kullanmak size büyük zaman kazandıracaktır. Aradığınız şey metin stili gibi binlerce seçeneği bulunan bir şeyse aradığınızı bulmak çok uzun sürebilir. Arama çubuğuna yazacağınız birkaç harf sizi ihtiyaç duyduğunuz yazı stiline ulaştıracaktır.

Renk Stillerine Daha Çabuk Ulaşın

Bir rengin neredeyse onlarca farklı stilini bulmak mümkün… İstediğiniz stile ulaşmak için elle sayısal veriler girmek zamanınızı alacaktır. Buna karşın kılavuz menüsüne girip liste seçeneğini tıkladıktan sonra renk stilleri aracını kullanarak arzu ettiğiniz rengin her tonuna bir anda ulaşıp istediğinizi tek tıkla seçme şansı bulabilirsiniz.

Sahne Medya Grafik Tasarım Hizmeti hakkında fikir almak istiyorsanız www.sahnemedya.com/grafik-tasarim ve www.sahnemedya.com/logo-tasarimi linklerine tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

14-06-2021 06:41:30

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?