Anasayfa Medya Haberler Telefonunuz Suya Dayanıklı Mı?

Telefonunuz Suya Dayanıklı Mı?

Telefonunuz Suya Dayanıklı Mı?

Google Play mağazasında yayınlanan yeni bir uygulama telefonunuzun suya dayanıklı olup olmadığını görmenizi sağlıyor. Water Resistance Tester isimli bu uygulama şimdiden çokça ilgiyi üzerine topladı. Web Tasarım, SEO, Sosyal Medya ve Google Ads reklamları gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı…

Uygulama çalışırken akıllı telefonunuzun barometresini kullanıyor ve bu şekilde telefonun su geçirmezliğini test etmek için cihazı suya batırmanız gerekmiyor. Çalışma mantığı ise şu şekilde: Cihazınızın içindeki basınç seviyesini barometrik sensör sayesinde algılayıp basınçtaki değişiklikleri ölçüyor.

Telefonun Suya Dayanıklılığı Nasıl Ölçülüyor?

Ölçme işlemi için ilk olarak telefonunuzu düz bir zemine yerleştirip, iki başparmağınız ile ekranın üzerine sıkı bir şekilde bastırmanız gerekiyor. Kontrol ettikten hemen sonra uygulama, telefonunuzun ne derecede su geçirmez olup olmadığını size söylüyor. Water Resistance Tester geliştiricileri bu uygulamanın telefonlarda yer alan yerleşik barometre sayesinde IP67 / IP68 su geçirmez contaların telefonunuzda olup olmadığını keşfetmenize yaradığını ancak cihazların düşmesi veya eskimesi sonucunda contaların zarar görebileceğini ve telefonları sudan uzak tutmak gerektiğini vurguladı.

Android Police ve The Verge başta olmak üzere birçok portal uygulamayı birkaç cihaz üzerinde test etti ve her defasında elde edilen sonuçlar, telefonların özelliklerinde belirtilenlerle tutarlı gelişti. Water Resistance Tester’ın geliştiricisi Ray Wang, insanların bir cihazı yıllarca kullanması, tamir etmesi veya kullanılmış bir cihaz aldıktan sonra suya dayanıklılığı test edebilmeleri için geliştirdiklerini belirtirken kullanıcı yorumları da uygulamanın sorunsuz çalıştığı yönünde.

Zamanın gerisinde kalmamak ve dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmak için Sahne Medya Blog Sayfasını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Sahne Medya
Sahne Medya

12-07-2021 10:45:42

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?