Anasayfa Medya Haberler Dijital Göçebelik Bilgisayar Tercihlerini Nasıl Değiştirdi?

Dijital Göçebelik Bilgisayar Tercihlerini Nasıl Değiştirdi?

Dijital Göçebelik Bilgisayar Tercihlerini Nasıl Değiştirdi?

Dijital Göçebelik iş yaşantınızı sürdürürken bir yandan da farklı ülke ve kültürleri tanımanıza imkân sunan, yalnızca bir bilgisayar ve internet bağlantısıyla yürütülebilen bir çalışma metodu.

Dijital dünya her geçen gün hızla gelişmeye ve sınırları silmeye devam ediyor. Bu dönüşüm yeni yeni iş kollarıyla birlikte yepyeni çalışma biçimleri de ortaya çıkartıyor. Freelancer, uzaktan çalışan gibi kavramlar son günlerde sıkça duyduğumuz kelimeler arasında. Seyahat ve iş yaşantısını buluşturan Dijital Göçebelik (Digital Nomad) da bunlardan biri. Dijital Göçebeliğin gelecekteki en yaygın ve popüler çalışma metotlarından biri haline gelmesi bekleniyor. Şimdiden çok sayıda şirket ve kişinin gündemi halinde gelen Digital Nomad’ların sayısı 35 milyonu aşmış. MBO Partners verilerine göre 17 milyonu aşkın serbest çalışan dijital göçebe olmayı düşlüyor. Her geçen gün özgür bir şekilde çalışmak isteyen insan sayısı artarken bazı projeksiyonlar 2035 yılına gelindiğinde bir milyardan fazla dijital göçebenin olacağını söylüyor.

Pandemi süreciyle beraber sayıları giderek artan dijital göçebeler, dünya genelinde 35 milyon kişiye ulaştılar. Kullandıkları bilgisayarlar da yaşam tarzlarına uygun şekilde değişkenlik gösteriyor.

Asus şirketinin kendi kullanıcıları üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre sırt çantalarında kolayca taşınabilen incelik ve hafiflikte, pil ömrü uzun bilgisayarlar dijital göçebelerin birinci tercihi konumunda. Creatif işler yapan dijital göçebelerin öncelikli tercihi ise çift ekrana sahip diz üstü bilgisayarlar.

Dijital Göçebe Dostu Bilgisayar Nasıl Olmalı?

Uzak mesafeden sürdürülebilen meslekler için son derece cazip görünen dijital göçebeliğin tek ve olmazsa olmaz şartı bir dizüstü bilgisayara sahip olmak. Yaşamını göçebe şekilde sürdürmek isteyenler, ilk olarak kendilerini yarı yolda bırakmayacak bir bilgisayara ve bir de internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. İster Guatemala’da bir sahilde, ister Belgrad’da bir hostelde, ister Berlin’de bir kafede tüm işlerini halledebiliyorlar.

Dijital Göçebelerin 4 Olmazsa Olmazı

Dünyanın farklı noktalarında sürekli bir devinim halinde yaşayan dijital göçebeler bilgisayar alırken hafif, ince ve kompakt bir tasarıma sahip, aynı zamanda pil ömrü uzun ve dayanıklı bilgisayarlar tercih ediyorlar.

İkinci tercih sebebi ise çift ekranlı olmasına karşın yine de az yer kaplayan ve seyahat esnasında bile üretkenliği sınırlamayan bilgisayarlar.

Uçakta, yürüyüş parkurunda veya otelde, sürekli hareket halindeyken ağırlık yapmayan ve çantada kolayca taşınabilecek bir bilgisayar her zaman için tercih sebebi oluyor. Şarj etme problemleri ile karşılaşılması olası olduğu için en önemli hususlardan biri de pil ömrü.

Tasarımcıların, grafikerlerin ve illüstratörlerin kendileri için özel olarak geliştirilmiş çift ekranlı mobil teknolojisi de, dünyanın herhangi bir yerindeyken dahi üretkenliklerini kesintiye uğratmaması açısından son derece cazip.

Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberlerle dijital dünyada olup bitenlerden habersiz kalmamak için Sahne Medya Blog sayfasını takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-07-2021 11:30:33

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?