Anasayfa Medya Haberler İlk Web Sitesi 30 Yaşında

İlk Web Sitesi 30 Yaşında

İlk Web Sitesi 30 Yaşında

İlk web sitesinin kurulduğu 6 Ağustos 1991 tarihinden bu yana 30 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen internetle olan bağımız, ilk sitenin kurucusunun dahi hayal edemeyeceği noktalara ulaştı. Sahne Medya olarak biz de pek çok kurumsal web sitesi tasarımını gerçekleştirerek bugün internette var olan 1,9 milyar web sitesinden bazılarını var etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İngiliz Bilim İnsanı Tim Berners Lee tarafından hazırlanan ilk web sitesi erişime açılalı 30 yıl oldu ve insanlık tarihi için oldukça kısa sayılabilecek bu süreçte aktif web sitesi sayısı iki milyara yaklaşmış durumda.

Tartışmasız çağın en büyük icadı konumunda yer alan internet, bugün geldiğimiz noktada eğitimden eğlenceye, ticaretten ulaşıma kadar uzanan geniş bir yelpazede hayatın her anını  yeniden şekillendiriyor.

Özellikle Covid 19 salgının bizleri evimize hapsedip fiziksel teması kısıtladığı şu dönem, internetin hayatımızda kapladığı alanı da son derece genişletmiş oldu. Bütün ihtiyaçlarımızı internet üzerinden karşılamayı alışkanlık haline getirdiğimiz bu dönem insanlık için tartışmasız bir dönüm noktası.

İlk internet sitesinin hayata gözlerini açtığı 90lı yılların başında İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’de erişime açılmış olan web sitesi henüz www (World Wide Web) misyonunu karşılayamıyordu.

1991 yılında sitenin diğer insanların kullanımına açılması ile birlikte web sitelerinin ilk atası hayata gözlerini açmış oldu.

Web Sitesi Sayısı Bugün 2 Milyara Yaklaşmış Durumda

30 yıl içerisinde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen internet siteleri bugün 1.9 milyar sayısına ulaştı. Tabii ki zirvede en çok kullanılan arama motoru olan Google açık ara farkla yer alıyor.

Ocak 2021 itibariyle dünya ölçeğinde en çok ziyaret edilen web sitelerinde Google birinci sırada yer alırken ardından sırası ile YouTube, Facebook, Wikipedia ve Yahoo geliyor.

İnsanların Yaklaşık %60’ının İnternete Erişimi var

Yine Ocak 2021 verilerine göre kürsel dünya nüfusunun 4,66 milyarlık bir kısmı aktif internet kullanıcısı. İnsanlık nüfusuyla kıyasladığımızda bu da gezegende yaşayan insanların yüzde 59,5’i demek oluyor. İnternet erişimi sıralamasında son sırada yer alan Kuzey Kore iken zirvede 854 milyon aktif internet kullanıcısı ile Çin Halk Cumhuriyeti bulunuyor. En yakın takipçisi ise Hindistan. Fakat bu ülkenin kendi nüfusları içerisindeki internete erişim yüzdeleri ise şaşırtıcı biçimde düşük.

İlk internet sitesinin hayata gelmesinin ardından kısa bir süre içerisinde dünya baş döndürücü bir hızla değişti. Eski çağlarda yüzlerce yılda ancak yaşanacak dönüşümler üç beş yılda yaşanmaya başladı. İnternetin ilk sitesi altmış yaşına geldiğinde nasıl bir dünyada yaşıyor olacağımız ise merak konusu. Ancak emin olduğumuz bir şey varsa o da Sahne Medya’nın dijital dünyadaki her dönüşüm ve gelişimi yakından takip edip çağı yakalamanız için sizin yanınızda olacağı. Gelecekte görüşmek dileğiyle…

Sahne Medya
Sahne Medya

11-08-2021 13:50:55

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?