Anasayfa Medya Haberler Açık Hava (Outdoor) Reklamlar

Açık Hava (Outdoor) Reklamlar

Açık Hava (Outdoor) Reklamlar

Bütün kente aynı anda seslenmek mümkün mü? Markanızı, mesajınızı veya sloganınızı kentin yaşayan bir parçası haline getirmek istemez misiniz? Öyleyse açık hava reklamları ya da bir başka deyişle Outdoor Reklamcılıkla tanışmanızın zamanı geldi.

Neden Açık Hava Reklamları

Özellikle geniş bir hedef kitleye seslenmek istiyorsanız veya marka bilinirliğinizi arttırmak istiyorsanız sizin için en doğru tercihlerden biri Açık Hava Reklamlarıdır. Günümüzde şehirler ne kadar büyüse ve ulaşım zorlaşsa da her şehirde, orada yaşayan bütün insanların buluşma ve toplanma için kullandıkları özel bölgeler vardır. New York’ta Times Square Meydanı, İstanbul’da Taksim-Kadıköy-Beşiktaş gibi noktalar, Adana’da Turgut Özal Bulvarı, Baraj Yolu, Küçük Saat, İstasyon Meydanı gibi noktalar her gün tüm şehrin bir şekilde ziyaret ettiği noktalardır. Her gün binlerce insanın ziyaret ettiği bu gibi meydanlarda yapılacak bir açık hava reklam çalışması, sizi hem şehrin yaşayan bir parçası haline getirebilir hem de marka bilinirliğinizi ve prestijinizi tahmin bile edemeyeceğiniz bir hızda arttırır.

Zira Billboard, Megaboard, Raket Reklamlar, Led Ekranlar veya Megalight gibi açık hava reklam alanları en bilindik, büyük ve başarılı markaların tercih ettiği, sloganı duyurmakla kalmayıp markanın iddiasını ve prestijini de arttıran reklam yöntemleridir. Siz de bu alanlara reklam vererek kısa sürede insanların zihninde bu dev markalarla eş değer bir yer edinebilirsiniz. Her biri kendi sektörünün dev firmaları olan bu kuruluşlarla aynı mecrada görünmek sizi de onlardan biri yapar.

Özellikle mizahı ve yaratıcılığı başarılı şekilde kullandığınız taktirde insanların birbirlerine gösterdiği, önünde fotoğraf çektirdiği, dilden dile yayılan bir kampanyaya imza atmış olabilirsiniz. Ancak bu ve bunun gibi çok sayıda avantajının yanında doğru uygulanmadığı zaman, açık hava reklamları bazı riskler de taşır.

Açık Hava Reklamları Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Açık Hava Reklamları belki de bilinen en eski reklam metotlarından biridir. Ve sanıldığının aksine oldukça zor ve uzmanlık gerektiren bir metottur. Günümüzde insanlar, yani potansiyel müşteriler çok fazla sayıda görsel ve yazılı içerik bombardımanıyla yaşamaktalar. Bu da dikkat çekmeyi ve onları etkilemeyi son derece zor hale getirdi. Bu yüzden bu enformasyon yağmurundan sıyrılıp hedef kitlenize sesinizi duyurabilmek için kusursuza yakın bir iş ortaya çıkarmalısınız.

Sloganlar yaratıcı, akılda kalıcı, az cümleyle tüketiciye iletmek istediğiniz mesajı eksiksiz aktarabilen, mizahi, etkileyici ve herhangi bir topluluğu rencide etmeyecek şekilde olmalı. Bunun yanı sıra görseller, profesyonel tasarımcılar elinden çıkmalı. Renk skalasından ölçülere, yazı fontundan tüm bu kompozisyonun markanızın kurumsal kimliği ile uyumuna kadar her nokta özenle hazırlanmalı.

Etkili bir Açık Hava (Outdoor) Reklam Kampanyası için, hazırladığınız tasarımın kusursuz olması da yetmez. Bununla birlikte hedef kitlenizi doğru analiz etmeli ve en uygun konumu belirlemelisiniz. Söz konusu kampanyanın ne zaman başlayacağı ve ne kadar süre devam edeceği de en az diğerleri kadar önemli bir konudur. Tüm bu aşamalarla kendiniz uğraşmak yerine söz konu işleri (planlama, slogan, tasarım, baskı, satın alma) sizin için yönetecek, alanında uzman, tecrübeli ve yetkin personellere sahip bir ajansla çalışmak, hedeflediğiniz noktaya daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır. Sahne Medya, Grafik Tasarımcıları, Metin Yazarları ve sektördeki saygınlığı ile sizlere Açık Hava Reklamlarında ihtiyaç duyduğunuz her türlü hizmeti sağlıyor. Kampanyanın her anını planlıyor ve mevcut bütçenizle yapılabilecek en etkili kampanyayı hayata geçirmenizi sağlıyor.

Siz de Açık Hava (Outdoor) Reklamlarla bütün şehre aynı anda seslenmek, marka bilinirliğinizi arttırmak, firmanızın prestijini maksimuma çıkarmak ve müşteri kitlenizi genişleterek büyümek istiyorsanız, bizimle iletişime geçin.

Açık Hava Reklamları İçin Birbirinden Başarılı Örnekler

Çağımızda tasarım olanakları ve baskı teknolojisindeki gelişmeler Açık Hava Reklamlarındaki yaratıcılık düzeyini ve dolayısıyla da rekabeti son derece arttırmış durumda. Dünyada her gün birçok marka, çarpıcı ve yaratıcı şekilde büyük ses getiren Açık Hava Reklamlarına imza atıyor. Yapılabileceklerin sınırı olmadığını bize gösteren, içlerinde McDonalds’tan Pepsi’ye, HBO’dan Nike’a kadar dünyanın birçok önemli markasının yaptığı Açık Hava Reklamlarından oluşan, Marketing Türkiye’nin hazırladığı şu listeye göz atabilirsiniz: marketingturkiye.com.tr

Açık Hava Reklamları Neye Göre Fiyatlandırılır?

Açık Hava Reklamlarında fiyatlar üzerinde belirleyici etkisi olan çok sayıda değişken vardır. Söz konusu reklamın yayınlanacağı konum, yayında kalacağı süre, yayınlanacağı tarih dahil birçok şey belirleyicidir. Ancak esas önemli nokta reklamın yayınlanacağı Billboard, Megaboard, Raket veya Megalight’ın sayısıdır. Satın aldığınız billboard sayısına göre free olarak ekstra billboard kullanım hakkınız da olmaktadır. Sahne Medya sizin bütçeniz ve hedefleriniz doğrultusunda en makul, en efektif satın alma işlemlerini gerçekleştirir.

Pandemi Döneminde Açık Hava Reklamları Mantıklı Bir Seçim Mi?

Pandemi koşulları altında sürekli olarak insanların evde kalmaları tavsiye ediliyor. Hafta sonları sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Ancak iş hayatı kaldığı yerden bütün temposuyla devam ediyor. Bu da caddelerin, özellikle bütün şehrin kesişme noktası olan bölgelerin işlekliğinden bir şey kaybetmemelerine yol açıyor. Yine de pandemi dönemi için açık hava reklamları çok efektif bir mecra değil. Yine de böyle bir dönemde outdoor reklam kampanyası başlatmak istiyorsanız, seçeceğiniz lokasyonu iyi belirlemeniz gerekir. Pandemiye rağmen halen daha işlek olan noktalardaki reklam alanlarını tercih etmek, hafta sonları sokağa çıkma yasağı olduğu için hafta sonları için ücret ödemediğiniz bir anlaşma yapmak bütçenizi daha efektif kullanmanızı sağlar. Böyle dönemlerde reklam ve tanıtım bütçenizi, insanların daha çok vakit geçirdiği Sosyal Medya reklamlarına ayırmak daha mantıklıdır. Google Ads, Instagram, Facebook, Twitter, Tik Tok ve benzeri sosyal medya platformlarında yapacağınız reklam kampanyasından daha çok verim elde etmeniz mümkündür.  

Açık Hava Reklamları Hangi Dönemde Yapılmalı?

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay gibi illerde kış aylarının genellikle yağışlı geçmesi nedeniyle bu gibi bölgelerde ilkbahar ve son bahar mevsimlerinde yapılacak Outdoor reklam kampanyaları daha çok olumlu sonuç verir. İnsanların sosyalleşmek adına daha çok dışarı çıktığı, uzun ve keyifli yürüyüşler yaptığı bu dönemler, markanızı hedef kitlenin zihinlerine kazımak için idealdir. Konya, Kayseri, Gaziantep gibi sert karasal iklim bölgelerinde kış aylarında gerçekleşen kar yağışları, dışarı çıkan insan popülasyonunu olumsuz etkiler. Bu nedenle kış aylarında açık hava reklamları yeterince efektif sonuç vermez.

Kış aylarında Açık Hava Reklamları ne kadar riskli ise yaz aylarında durum tam tersidir. Adana, Gaziantep, Konya, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Mersin gibi illere yaz mevsiminde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden çok sayıda gurbetçi vatandaşımız ziyarete gelir. Bu da yaz aylarında çok sayıda Avrupalı Gurbetçi Türk’ü ağırlayan şehirlerde Açık Hava Reklamlarını etkili bir araç haline getirir.

Unutmamak gerekir ki Mersin, Kayseri, Gaziantep, Adana, Konya gibi şehirler Anadolu’da ekonominin atar damarlarıdır. Sahip oldukları sanayi, tarımsal, ticari altyapıları nedeniyle her gün çok sayıda insanın kısa süreli olarak ziyaret ettiği bu kentlerde Havalimanı Reklamları doğru bir seçimdir. Üstelik yaz aylarında sıcak havalarda insanların sosyalleşmek ve zaman geçirmek için kullandığı alanların başında gelen AVM’ler içerisindeki AVM Reklamları, Sinema ve Sinema Salonu Reklamları da marka bilinirliğinizi arttırmak için etkili birer araçtır. Sahne Medya’nın hizmetlerinden haberdar olmak için hemen iletişime geçip teklif alabilirsiniz.

Billboardlardan Megaboardlara, raketlerden otobüs duraklarına, led ekranlardan megalightlara kadar bütün açık hava reklam alanlarında Sahne Medya, hedeflerinize giden yolda en yakın yol arkadaşınız ve çözüm ortağınız. Bütçenizi efektif kullanmak ve markanızı büyütmek için "Sahne Sizin".

Sahne Medya
Sahne Medya

23-04-2021 23:50:49

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?