Anasayfa Medya Haberler META Yapay Zeka Destekli Yeni Sohbet Robotunu Tanıttı

META Yapay Zeka Destekli Yeni Sohbet Robotunu Tanıttı

META Yapay Zeka Destekli Yeni Sohbet Robotunu Tanıttı

Amerika merkezli teknoloji devi Meta, yapay zekâya dayalı yeniliklerine devam ediyor. Yapay zekâ destekli ve "kişisel özellikleri olan” yeni sohbet robotunu tanıtan Meta şirketi, kullanıcılar arasında yeni bir heyecan dalgası uyandırdı. Şimdi herkes sohbet robotunu merak ediyor.

Hangi Özelliklere Sahiptir?

Peki, gerçekten Meta'nın yeni sohbet robotu hangi özellikleri içeriyor?  Sohbet robotu Instagram ve Facebook ile ne zaman buluşacak? 

Amerikan basınında yer alan haberlere göre; Meta'nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, şirketin California'daki genel merkezinde düzenlediği bir toplantıda katılımcılara yeni ürünleri hakkında bilgiler verdi. 2023’ü “yapay zeka” açısından harika bir yıl olarak değerlendiren Zuckerberg, yapay zeka destekli sohbet robotlarının mevcut koşullarda bazı "kısıtlamalar" ile çalıştığını ifade etti.

Kişisel Özellikleri Olacak

Zuckerberg’in açıklamaları sonrası "Messenger" uygulamasında kullanılması hedeflenen "Meta AI" ismi verilen yapay zekalı uyumlu sohbet robotunun tanıtımı yapıldı. Sözü edilen robotun "kişisel" özellikleri olacağı belirtildi. Açıklamalarda; takipçilerin robottan "tartışmanın bitirilmesi" gibi yazışma yardımları talep edebilecekleri ifade edildi. Kullanım avantajlarıyla beğeni toplayan sanal asistan, Meta tarafından geliştirilen Llama 2 ile destekleniyor.

Bilgiler Bing Üzerinden Sağlanıyor

Bu arada Microsoft Bing ile gerçekleştirilen ortaklık sayesinde gerçek bilgiler Bing üzerinden sağlanıyor. Öte yandan imagine komutu verilebilen asistana görsel ürettirme fırsatı da doğuyor. Toplamda 28 farklı kişiliğin sunulduğu Meta AI'de birçok ünlü isim kişisel özelliklerini şirkete kiralamayı kabul etti. Kendall Jenner, Snoop Dogg ve Mark Zuckerberg gibi tanınan kişilerin kişisel özellikleri soruların yanıtlanmasının yanı sıra eğlence amaçlı da kullanılabilecek. Sohbet robotu ilk aşamada yalnızca ABD'deki kullanıcılara hizmet verecek.

Sahne Medya
Sahne Medya

29-09-2023 17:02:43

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?