Anasayfa Medya Haberler Google’dan Sağlık Sektörüne Büyük Yenilik!

Google’dan Sağlık Sektörüne Büyük Yenilik!

Google’dan Sağlık Sektörüne Büyük Yenilik!

Teknolojik aygıtlar her geçen gün değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Sağlık sektöründe de çığır açacak değişiklikler yaşanıyor. Teknoloji devi Google, sağlık sektörünü yakından ilgilendiren yeni bir gelişmeyi açıkladı. Dijital dünyadaki bütün gelişme ve yeniliklerden sizleri anında haberdar eden Sahne Medya, bugün de Google ’un sağlıkta devrim yapacak yeniliğini duyuruyoruz.

Sağlık teknolojileri ve yapay zekâ birbirlerine paralel şekilde sürekli bir gelişim gösteriyorlar. Sağlık sektörü yapay zekâ teknolojisindeki gelişmelerden faydalanabilmek için Google ile birlikte büyük bir yeniliğe imza atıyor.

Hastalıkların Seyri Yapay Zekâ ile Takip Edilebilir Mi?

Google şirketinin Derm Assist adını verdiği yeni bir yazılım sayesinde klinik çalışanlarının göğüs kanseri taramasından, tüberküloz tespitine kadar birçok hastalığı tespit edebileceği ve yapay zekâ teknolojisi yardımıyla bu hastalıkların takibinin yapılabileceği ifade ediliyor. Google bu uygulamayı akıllı telefonların kameraları için kullanılır hale getirecek.

Derm Assist uygulaması bugüne kadar 14 ayrı şekilde denendi ve yaptığı testlerde benzer sonuçlar elde edildi. Bu, Derm Assist’in tüberküloz vakalarını tespit edebildiği bu 14 deneme sonucunda kanıtlanmış durumda. 9 ayrı ülkeden elde edilen veriler incelendi. Bu teknolojinin marifetleri yalnızca Tüberküloz hastalığının tespitiyle de sınırlı kalmıyor. Derm Assist, tomografi taramalarından diyabetik göz hastalığına, akciğer kanserinden daha birçok hastalığa kadar tespit edebiliyor.

Demrm Assist Bütün Bunları Nasıl Yapabiliyor?

Cildinizde herhangi bir kızarıklık, lezyon ya da tuhaf görünen bir ben fark ettiğinizde cildinizin fotoğrafını çekip Derm Assist’e yüklediğinizde Google’ın yapay zekâsı bu fotoğrafları detaylı şekilde analiz edip veri tabanındaki diğer vakalarla eşleşme arıyor. Eğer bir eşleşme saptanırsa hastalık riski anlaşılıyor ve uzman doktora giderek erken teşhis koyma şansınız oluyor.

Derm Assist’in yalnızca beyaz ırktan insanlarda değil farklı ten rengindeki insanlarda da doğru şekilde çalışabilmesi için Google’ın yaptığı çalışmalar sürüyor.

Google üstelik sağlık alanında yürüttüğü bu çalışmada etik kaygıları da ihmal etmiyor ve Derm Assist’e yüklenen fotoğrafların reklam aracı olarak kullanılmasına izin vermiyor. Bilgilerin gizliliğini korumaya kararlı gözüken Google bu yeni özelliğiyle sağlık ve bilişim dünyasında ileride çok daha büyük başarılara sahne olacak yeni bir dönemin de başlangıcını müjdeliyor.

Sahne Medya dijital dünyanın baş döndüren hızının gerisinde kalmamanız için her gelişmeyi sizinle paylaşıyor. Google ile ilgili diğer gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız, Sahne Medya blog sayfasında yer alan şu haberlere de göz atabilirsiniz:

www.sahnemedya.com/google-dan-interneti-hizlandiracak-adim

www.sahnemedya.com/google-kripto-paralarla-ilgili-son-dakika

Sahne Medya
Sahne Medya

10-06-2021 06:33:56

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?