Anasayfa Medya Haberler Dijital Pazarlama Sözlüğü

Dijital Pazarlama Sözlüğü

Dijital Pazarlama Sözlüğü

Günümüzde hemen herkes internet üzerinden gelir elde etmek istiyor. Ticaretin ana odağı dijital mecralara dönüştü. Dijital Pazarlama sektörü her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Peki dijital pazarlamada başarıya ulaşmak için neler yapılması gerekir? Sahne Medya e-ticaret ve dijital pazarlama hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için anlattı.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO çalışmaları ile sitenizin Google’ın kriterlerine göre optimize edebilir ve bu sayede hedeflediğiniz anahtar kelimelerde arama sonuçlarının zirvesinde çıkabilirsiniz. Müşterileriniz sizi daha kolay bulur, ürün ve hizmetleriniz görünür olur. Google aramalarında ilk sıralarda yer almak için muhakkak SEO çalışmaları yapmanız gerekir. Türkiye’nin önde gelen SEO ajanslarından biri olan Sahne Medya SEO hizmeti hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

SEM (Arama Motoru Pazarlaması)

SEO çalışmaları uzun soluklu ve sürekli devam etmesi gereken bir süreçtir. Hızlı sonuç almak için SEM yani arama motoru pazarlama stratejisine başvurabilirsiniz. Düşük maliyetlerle hedeflediğiniz kelimelerde Google aramalarının zirvesine yerleşebilirsiniz. Bizzat hedeflediğiniz kitleye ulaşmanızı ve ulaştığınız insan kadar bütçe harcamanızı sağlayan bu yöntem, dijital pazarlamanın en önemli araçlarından biridir. Google’ın partner ajansı Sahne Medya SEM hizmetleri hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

PPC (Tıklama Başına Ödeme)

Reklam ve tanıtım için ayırdığınız bütçenin her kuruşunun amacına ulaştığından emin olmak ister misiniz? PPC tam size göre. Çünkü bu reklam modelinde sponsorlu içeriğiniz görüntülendiğinde değil tıklandığında para ödersiniz. Bu sayede bütçenizden para çıkışı oluyorsa, tüketicinize ulaştığınızdan emin olursunuz. Google ve Youtube reklamları bu modele göre çalışırlar. Bu sayede reklam içeriğinizin başarısını ölçebilir ve bütçenizi en doğru şekilde yönetebilirsiniz.

CTR (Tıklama Oranı)

CTR reklam içeriğinizi gören insanların ne kadarının tıkladığını görmenizi sağlar. Bu sayede hazırladığınız reklam içeriğinin ne derece etkili olduğunu ölçme ve daha fazla trafik çekme şansınız olur.

CRO (Dönüşüm Oranı Optimizasyonu)

Kullanıcı deneyimi ve çağrı toplama stratejilerini kullanan CRO, sitenizi ziyaret eden insanların müşterinize dönüşmesini sağlayan optimizasyon işlemlerinin tümüdür.

ROI (Yatırım Getirisi)

Bir reklam kampanyası için harcadığınız bütçenin, kampanyadan elde ettiğiniz gelire oranına Yatırım Getirisi yani ROI adı verilir. Yatırım getiriniz ne kadar yüksekse reklam kampanyanız o kadar başarılı demektir.

Influencer Marketing

Kamuoyunun yakından takip ettiği ve tüketim alışkanlıkları üzerinde belirleyici rol oynayan sosyal medya fenomenleri, içerik üreticileri ve guruların kullanıldığı bir pazarlama stratejisidir. Örneğin kozmetik ürünler satıyorsanız ünlü bir makyaj vlogerı sizin influencer marketing stratejinizin temeli olabilir. Zira hedef kitleniz o kişiyi takip edip, fikirlerini önemsemektedir. Doğru hizmet ve ürün için doğru influencerla çalışmak bu pazarlama tekniğinin en önemli noktasıdır. Sahne Medya’nın Influencer Marketing hizmetleri hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

E-Ticaret

Büyük E-Ticaret platformları potansiyel müşterilerinizin gezindiği bir pazar yeri veya alışveriş merkezi gibidir. Bu platformlarda yer alarak kendi başınıza ulaşamayacağınız müşterilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Pazarlaması

Twitter, TikTok, Instagram ve Facebook insanların en çok zaman geçirdiği sosyal mecralardır. Bu mecralar, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için harika bir zemindir. Burada yapacağınız reklam kampanyaları ile ticaret hacminizi ve marka bilinirliğinizi arttırmanız mümkündür.

İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması günümüzün en önemli pazarlama stratejileri arasında yer alıyor. Eğlenceli, dikkat çekici veya bilgilendirici içerikler aracılığıyla ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanız, kampanyalarınızı duyurmanız ve marka bilinirliğinizi arttırmanız mümkün. Blog yazıları ve videolar bu stratejinin en önemli araçları. Müşteri sadakatinizi arttırmak için de son derece etkili bir yöntem.

A/B Testi

Bu yöntem aynı ürün, hizmet veya kampanyayı duyurmak için kullandığınız farklı reklam içeriklerinin performansının ölçülmesidir. Örneğin Netflix, içerisinde yer alan filmler ve diziler için çok sayıda afiş tasarımı kullanır. Bunların her birinin performansını ölçer ve kullanıcıya en çok hitap eden görseli seçer. Siz de reklam içeriklerinizle ilgili bu şekilde bir performans değerlendirmesi yapabilirsiniz.

E-Posta Pazarlaması

Müşterilerinize duyurmak ve iletmek istediğiniz tüm mesajları elektronik posta aracılığı ile doğrudan ulaştırdığınız pazarlama stratejisidir.

Affiliate Pazarlama

Eğer tanıtım ve pazarlama konusunda çok başarılı iseniz bu gücünüzü paylaşarak ticaret hacminizi genişletebilirsiniz. Bir başka şirketin ürün ve hizmetlerini satarak elde ettiğiniz komisyonlarla gelirinizi arttırabilirsiniz.

Remarketing

Bir şekilde web sitenizi ziyaret eden, fakat müşteriniz olmayan kişilere yönelik yeni reklamların gösterilmesini içeren pazarlama stratejisidir.

Analytics

Pazarlama faaliyetlerinizin ve stratejilerinizin başarısını ölçmeniz gerekir. Bu sayede stratejinizi güncelleyebilir ve kusursuz olana doğru yol alabilirsiniz. Google Analytics’in sağladığı verilerle sitenize çektiğiniz trafiği, ziyaretçilerinizin davranışlarını ve daha birçok şeyi analiz edebilirsiniz.

Sahne Medya’nın sizler için hazırladığı bu dijital pazarlama sözlüğünde yer alan adımların her birini başarı ile uyguladığınızda hayalinizdeki yüksek gelirlere ulaşabilirsiniz. Hiç durmadan gelişen ve dönüşen dijital pazarlama dünyasında başarıya ulaşmak için yenilikleri yakından takip etmek ve profesyonel yardım almak gerekiyor. Web tasarımından kurumsal kimlik inşasına, sosyal medya reklamlarından dijital pazarlamaya her alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya ile siz de başarıya yelken açın. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin.

Sahne Medya
Sahne Medya

22-01-2024 14:21:03

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?