Anasayfa Medya Haberler E–Ticaret Sektöründe Cirolar Katlandı

E–Ticaret Sektöründe Cirolar Katlandı

E–Ticaret Sektöründe Cirolar Katlandı

E-ticaret sektörü günümüzün en hızlı büyüyen sektörü olmaya devam ediyor. E-Ticaret, Dijital Pazarlama, Google Reklamları, Sosyal Medya Reklamları ve daha pek çok alanda firmanızın en yakın çözüm ortağı Sahne Medya, yüzde 243’lük artış gösteren e-ticaret sektöründeki gelişmeleri sizler için derledi…

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği, bu yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen cironun geçen yıla kıyasla yüzde 243 arttığını belirtti. İşlem adetinin de yüzde 41 oranında arttığını söyleyen dernek, ticarette yeni bir dönemin başlangıcını müjdeledi.

Hem işlem adedinde hem de ciro hasılatında tarihi bir artış yaşanan e-ticaret sektöründe ofis ve kırtasiye harcamaların yüzde 35,1’lik bir artışla en çok büyüyen alanlardan biri oldu.

Mevsimsel olarak okulların açılmasının bu durumda etkili olduğunu düşünen dernek aynı zamanda pandemi döneminde başlayan evden çalışma furyasının da geride kalmasının ve herkesin ofislerine dönmesinin de bu sonuçlarda rol oynadığı görüşünde.  

Trendleri Anlamak Mümkün

Ofis ve kırtasiye harcamalarının içerisinde yardımcı eğitim setleri ve robotik programlama ürünlerinin satışlarında da büyük artış gözüküyor. Sırf bu veriye bakarak öğrencilerin artık eğitim hayatlarında teknoloji odaklı bir eğilim gösterdiğini görebiliyoruz.

Bunun dışında sosyal etkinlik biletlerine yönelik harcamaların ve giyim sektöründeki yüzde 34,1’lik artışın da insanların şehre döndüğünün habercisi olduğunu analiz edebiliyoruz. 

Market Sepetlerinde % 8,7’lik Artış

Günümüzde eğitim, her geçen gün biraz daha teknoloji odaklı hale geliyor. Akıllı tahtaların yaygınlaşması, ödevlerin bile dijital nitelik kazanması çocukların erken yaşlardan itibaren aktif birer teknoloji kullanıcısı olduklarını söylüyor. Buradan yola çıkarak nesiller boyu teknolojik ürün tüketiminin artarak devam edeceği çıkarımı yapılabilir. Elektronik ürünlerde işlem adedinde enflasyona rağmen görülen yüzde 7,9’luk artış da bunun kanıtı niteliğinde.

Market alışverişlerinde işlem adetlerinde bir azalma görülürken işlem tutarlarında yüzde 8,7’lik bir artış gözleniyor. Bu da enflasyondan kaynaklı olarak fiyatların artmasının bir sonucu şeklinde yorumlanabilir.

Siz de e-ticaret sektöründeki büyümeden payınızı almak için geç kalmayın. Sahne Medya profesyonel e-ticaret ve dijital pazarlama hizmetleri hakkında fikir almak için https://www.sahnemedya.com/e-ticaret linkine tıklayabilir veya doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

26-10-2022 15:58:06

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?