Anasayfa Medya Haberler WhatsApp İOS’ta Sesli Mesajlar Yazıya Çevrilebilecek

WhatsApp İOS’ta Sesli Mesajlar Yazıya Çevrilebilecek

WhatsApp İOS’ta Sesli Mesajlar Yazıya Çevrilebilecek

WhatsApp’ta uzun zamandır beklenen özelliğe nihayet kavuşuyoruz. Özellikle sesli mesaj göndermeyi seven WhatsApp kullanıcılarını bir hayli mutlu edecek bu özellik sayesinde artık sesli mesajları istediğimiz zaman yazı formatına çevirebileceğiz.

Çok değil birkaç yıl öncesine kadar ses kayıtlarını deşifre ederek para kazanan hatta bunu meslek olarak yapan insanlar vardı. Artık bunu yapmak çok daha kolay… Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın sizler için hazırladığı haberin detayları şu şekilde…

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa ülkelerinde kişisel verilerin gizliliğine ilişkin kanunları ihlal etmesinden ötürü 225 milyon Euro tutarında para cezası ödemeye mahkûm edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için kendisini sürekli olarak güncellemeye devam ediyor. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir özelliği İOS cihazlardaki WhatsApp aplikasyonu için aktive etmeye hazırlanıyor.

WABetaInfo’nun ortaya çıkardığı bu haberle birlikte WhatsApp’ın tamamen bireysel kullanıcıların cihazlarında yapılacak yeni bir sesli mesaj transkripsiyonu üzerinde çalıştığı anlaşıldı. Yani son günlerin en önemli gündem maddelerinden biri olan kişisel verilerin gizliliğiyle ilgili güzel bir haber almış olduk. Çünkü bu haber aynı zamanda Facebook ve WhatsApp’ın mesajların içeriğine erişemeyeceği anlamına da geliyor. WABetaInfo bu uygulamanın tamamen kişinin isteğine bağlı, opsiyonel olacağının altını önemle çizerken aynı zamanda Apple’ın konuşma teknolojisinin de gelişmesine katkı sağlayacağını ön görüyor.

Sesli mesaj transkripsiyonunun aktive edilmesinin ardından kullanıcılara “WhatsApp konuşma tanımaya erişmek istiyor” şeklinde bir bildirim gidecek. Bunu onaylayan kullanıcılar sonrasında sesli mesajları metne dönüştürebilecekler.

Halen daha geliştirme süreci devam eden özellik şuanda WhatsApp’ın beta test kullanıcıları tarafından bile deneyimlenemiyor. Özelliğin iOS cihazlar için ne zaman aktive edileceği ve gelecekte Android işletim sistemi kullananlar için de sunulup sunulmayacağı bilinmezliğini koruyor. Günün gerisinde kalmamak, dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmak için Web Tasarım, Sosyal Medya Reklamları ve SEO konusunda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın blog sayfasını takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

17-09-2021 14:43:46

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?