Anasayfa Medya Haberler Google’dan Kripto Paralarla İlgili Son Dakika Kararı

Google’dan Kripto Paralarla İlgili Son Dakika Kararı

Google’dan Kripto Paralarla İlgili Son Dakika Kararı

Google, 3 Ağustos 2021 tarihi itibariyle kripto borsaları ve cüzdanlar sağlayan reklam verenlerin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılara hedef almasına izin verecek. Buna karşın reklam vermek isteyen şirketlerin, dünyanın en büyük arama motoru olan Google’ın bazı kriter ve gereksinimlerini karşılamaları gerekecek. İşte Sahne Medya farkıyla kripto para piyasasında köklü bir adım olacak bu gelişmenin detayları:

Google’dan Kripto Para Piyasası İçin Önemli Bir Adım

Google, kripto para piyasasına dair reklam yasağına son vermeye hazırlanıyor. Fakat bu Google’a reklam vermek isteyen kripto para borsalarının rahatça reklam verebileceği anlamına gelmiyor. Çeşitli kriterleri karşılamaları gerekiyor. Örneğin bir para hizmetleri işletmesi olarak FinCEN’e kayıt yaptırılması, ABD’nin en az bir eyaletinde veya federal düzeyde yetkili bir bankaya kayıtlı olunması gibi. Bununla birlikte Google merkezi olmayan finans protokollerinin reklam kampanyasının yasak olmaya devam edeceği, ilk coin tekliflerinin teşvik edilmesinin de yasak olarak kalacağı biliniyor.

Bunun dışında Google, yatırım tavsiyeleri ve alım satım işlemlerini tanıtan ya da farklı kripto para birimlerine dair ihtiyaçları karşılaştıran reklamları da kendi platformlarında yayınlamayacak. Google kripto borsaları, cüzdanları ve sektöre dair diğer hizmetlerin tamamını kapsayan “Kripto Reklam Yasakları”nı 2018 yılında kamuoyuna duyurmuştu. O yıllarda şirketin reklam departmanının yöneticisi olan Scott Spencar, gelecekte kripto paraların nasıl bir noktaya ulaşacağını bilecek sihirli bir küreleri olmadığını ancak tüketiciyi zarara uğratacak bir eylemden kaçındıklarını bildirmişti. Tüketicilerin uğradıkları maddi kayıpların Google’ın da marka değerine zarar vereceğinin altını çizen Spencar’ın görüşleri, artık Google’ın politikasını yansıtmıyor.

Sahne Medya Google Reklamları

Bu yeni kararın ardından kripto para piyasalarında hizmet veren birçok kuruluş, Google reklamlarıyla daha geniş kitlelere ulaşacak. Çünkü herkes büyümenin ve daha çok kazanmanın yolunun Google reklamlarından geçtiğinin farkında. Siz de Google reklamlarıyla işletmenizi büyütmek ve kazancınızı katlamak istiyorsanız Sahne Medya Google reklamlarıyla tanışın.

İş hayatı, ticaret, dijital pazarlama, e-ticaret ve sosyal medya alanlarındaki gelişmelerden haberdar olmak için Sahne Medya’nın blog sayfasını takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

04-06-2021 13:44:29

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?