Anasayfa Medya Haberler Hackerlardan WhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Bir Tuzak

Hackerlardan WhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Bir Tuzak

Hackerlardan WhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Bir Tuzak

WhatsApp çoğu insanın her dakika aktif olarak kullandığı, hem sosyal ilişkilerini hem de işlerini yürüttüğü bir araç haline geldi. Hal böyle olunca uygulama Hackerların da hedefi haline geldi ve bir mesaj sayesinde uygulamanın kontrolünü ele geçirebilecek bir açık keşfedildi. Sahne Medya olarak dijital dünyada bizleri bekleyen tuzakları da fırsatları da yakından takip edip sizlerle paylaşıyoruz. İşte WhatsApp üzerinden yapılan tuzak…

Dev bir sosyal medya oluşumu olan Facebook’un çatısı altında bulunan ve tüm dünyada son derece popüler olan WhatsApp uygulamasında hesabınızı kaybetme tehlikesi hiç de küçük değil. Üstelik bu tehlike bir bağlantıya tıklamanız veya bir kod göndermeniz kadar yakınınızda.

Bir İngiliz gazetesi, internet korsanlarının insanların WhatsApp hesaplarını çalabilmek ve ele geçirebilmek adına buldukları yeni yöntemi duyurdu. Habere göre internet korsanları WhatsApp kullanıcılarına içerisinde altı haneli bir kod yer alan bir mesaj gönderiyorlar. Mesajın içeriğinde ise: “Merhaba, üzgünüm size yanlışlıkla altı haneli bir kod gönderdim, bana kodu geri gönderebilir misin lütfen” şeklinde bir ifade yer alıyor. Eğer bu mesaj ile beraber “hesabınızı doğrulayın” bağlantısının bulunduğu bir sms de geliyor.

Size gönderilen kodu WhatsApp üzerinden size mesaj gönderen numaraya yollarsanız veya SMS’te yer alan bağlantıya tıklarsanız, internet korsanlarının hesabınızı ele geçirmesi işten bile değil. Hackerlar sizin hesabınızı çaldıktan sonra bu mesajı kişi listenizde yer alan herkese göndererek zinciri devam ettiriyorlar.

Facebook şirketi ise yayınlanan haberin ardından henüz konuya dair bir açıklamada bulunmuş değil.

WhatsApp uygulaması ile ilgili diğer gelişmeleri de merak ediyorsanız Sahne Medya blog sayfasında yer alan şu haberlere göz atabilirsiniz:

www.sahnemedya.com/whatsapp-business

www.sahnemedya.com/whatsapp-yeni-ozelligi

Sahne Medya
Sahne Medya

07-06-2021 07:51:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?