Anasayfa Medya Haberler Internet Explorer Tarihe Karışıyor! Bir Devrin Sonu!

Internet Explorer Tarihe Karışıyor! Bir Devrin Sonu!

Internet Explorer Tarihe Karışıyor! Bir Devrin Sonu!

Internet ile tanıştığımız günden bu yana bir şekilde hayatımızda olan Internet Explorer, Microsoft şirketi tarafından 15 Haziran 2022 günü kapatılacak. Şirket yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirmede, 365 uygulamaları, ki buna Office uygulamaları da dahil olmak üzere, 2021 yılının yaz aylarına kadar Internet Explorer üzerinden çalıştırılamayacak. X ve Y jenerasyonuna mensup internet kullanıcıları ise internetle tanıştıkları günden bu yana hayatlarında olan ama uzun yıllardır ihmal ettikleri eski bir dostu kaybetmişçesine bir duygu içinde.

Microsoft Şirketi blog sayfasında Explorer’ın artık sistemden kaldırılacağını duyurdu. Bir süredir zaten Explorer’a yatırım yapmayı durdurmuş olan Microsoft şimdi tarayıcı alanındaki rekabetten tamamen çekilme kararı aldı. 2010 Yılı itibariyle kullanım yüzdesi yüzde 50’nin altına düşen Internet Explorer’ın günümüzdeki kullanım oranı yüzde 5 seviyesine kadar geriledi. Bu süreçte Google şirketinin tarayıcısı olan Google Chrome istikrarlı ve sürekli bir büyüme göstererek yüzde 65’lik bir kullanım oranına ulaştı.

Internet Explorer’i Kapatma Kararı Neden Alındı?

İlk defa Windows 95 işletim sistemi ile birlikte hayatımıza giren Internet Explorer deyim yerindeyse son yıllarda Microsoft tarafından kelimenin tam anlamıyla ihmal edildi. Bunun sonucunda hayal kırıklığına uğrayan kullanıcılar çok çabuk alternatif tarayıcılara yöneldi. Sürekli olarak yaşanan hatalar, güvenlikle ilgili problemler ve modası geçmiş teknoloji kavramı Explorer’la neredeyse eş anlamlı hale geldi. Şirketin Internet Explorer’ı hayata ve eski güzel günlerine döndürmek için gerçekleştirdiği son hamle 2011 senesinde geldi. Explorer 9 esasında gayet modern bir tarayıcıya benziyordu. Fakat kullanıcılar tarayıcı gibi temel bir araçta kullanım alışkanlıklarını kolay kolay değiştirmedikleri için bu hamle yeterince etkili olmadı. Çünkü kullanıcılar Chrome, Opera, Mozilla, Yandex gibi tarayıcılara çoktan kaptırılmıştı. Ve beklendiği üzere Explorer 9, hedeflediği pazar payına asla ulaşamadı. 2015 yılına gelindiğinde piyasaya sürülen ve esasında yepyeni bir tarayıcı olan Microsoft Edge de sunduğu yeniliklere rağmen bir türlü beklenen başarıyı sağlayamadı.

Sahne Medya İle Çağı Yakalayın

İnternet, dönüşümlerin göz alıcı şekilde hızlı yaşandığı ve rekabette geride kalanın kaybetmeye mahkum olduğu bir dünya. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan, bilgisayar ve internete dair bugün sahip olduğumuz bir çok şeyi borçlu olduğumuz Microsoft bile çağın gerekliliklerine ayak uyduramadığı taktirde yenilgiye uğrayıp pes edebiliyor. Arkasındaki tecrübe ve finansman gücü bile yenilgiye engel olamıyor. Internet Explorer’ın fişinin çekiliyor olması bunun en büyük kanıtı. Sizler de rekabetin son derece çetin şartlarda yaşandığı ve sürekli olarak yeniliklere ayak uydurmanın zorunlu olduğu dijital dünyada rakiplerinizin gerisinde kalmak istemiyorsanız Sahne Medya’nın profesyonel hizmetleri ile tanışmakta acele edin. Dijital dünya bugün sesinizi duyurmak, markanızı, ürünlerinizi, hizmetinizi eskiden ulaştıramayacağınız kalabalıklara iletebilmek için sonsuz fırsat sunuyor. Bu fırsatları (Sosyal Medya Reklamları, SEO, E-Ticaret v.b) iyi kullanabilen işletmeler fark yaratıp büyürken diğerleri geride kalıyor. Geride kalmayın, Sahne Medya ile çağı yakalayın. Sahne Medya’nın profesyonel SEO hizmeti için https://www.sahnemedya.com/seo, e-ticaret konusundaki hizmeti için ise https://www.sahnemedya.com/e-ticaret bağlantılarına tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

23-05-2021 01:25:21

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?