Anasayfa Medya Haberler İnternetten Alışveriş Yapanların Sayısı Artıyor

İnternetten Alışveriş Yapanların Sayısı Artıyor

İnternetten Alışveriş Yapanların Sayısı Artıyor

E-ticaret sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. E-ticaret sitesi kurulumu ve dijital pazarlama alanında çok sayıda başarılı işe imza atan Dijital Reklam Ajansı Sahne Medya, e-ticaret’teki gelişmeleri sizler için derledi. Günümüzde evlerin yüzde 92’sinde internet erişimi bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2021 yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması yayınlandı ve sonuçlar adeta e-ticaretin parlak geleceğini ortaya koydu.

İnternet üzerinden ürün veya hizmet sipariş eden kullanıcıların oranı bu yıl yüzde 36,5’tan 44,3’e kadar yükseldi. Bu alışverişlerin yüzde 70,7’si giyim, ayakkabı ve aksesuar kategorisinden oldu.

İnternet Erişimi ve Kullanımı Artıyor

Yine TÜİK verileri dikkate alındığında 16 ve 74 yaş arasındaki grupta bireylerin yüzde 82,6’sının aktif olarak internet kullandığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl ise bu oran yüzde 79 seviyelerindeydi. Cinsiyet bazlı incelendiğindeyse bu yaş skalasındaki erkeklerin yüzde 87,7, kadınların +yüzde 77,5’inin aktif internet kullanıcısı olduğu görülüyor.

Genişbant ile internete bağlanan evlerin yüzdesi 2021 senesinde yüzde 92,0 olurken bu hanelerin yüzde 61,9’i sabit genişbant (Fiber bağlantı, ADSL, kablolu internet vb.) bağlantı ile erişim sağlıyor. Buna karşın yüzde 88,5’lik bir kısım ise mobil genişbant bağlantı kullanıyor. Bu yıl yüzde 92 olan genişbant internet erişimine sahip hanelerin oranı geçtiğimiz sene yüzde 89,9 seviyelerindeydi.

Online Alışverişler

İnternet üzerinden özel kullanıma yönelik (satış amacı güdülmeyen) ürün ve hizmet sipariş eden kullanıcılar 16 ve 74 yaş aralığındaki insanların yüzde 44,3’ünü oluşturuyor. Bu oranın geçtiğimiz yıl yüzde 36,5 olduğu düşünülürse artışın çok büyük olduğu kolayca görülebiliyor.

Yine cinsiyet gruplarına göre değerlendirecek olursak erkek kullanıcıların yüzde 48,4’ü, kadın kullanıcıların da yüzde 40,3’ü internet üzerinden ürün ve hizmet sipariş ediyor. Geçen yılki oranlar ise bunun çok çok altındaydı. Erkek kullanıcılar yüzde  40,2, kadın kullanıcılar yüzde 32,7 seviyelerinde kalmıştı.

Alışverişlerin Büyük Kısmı Giyim Sektöründe

2021 yılının ilk üç ayı boyunca online ürün ve hizmet siparişi veren bireylerin yüzde 70,7’lik kısmı ayakkabı, giyim ve aksesuar satın alırken bunu yüzde 40,8’lik bir oranla restoranlar, fast food zincirleri, catering şirketleri yani yemek sektörü takip etti. Gıda yüzde 33,4, kozmetik yüzde 28,7, sağlık ürünleri yüzde 27,7, kitap dergi ve gazete yüzde 27,6 ile giyim sektörünü takip ettiler.

Dizi ve film platformlarına abonelik yüzde 30,6 olurken bunu yüzde 14,4 ile ulaşım hizmetleri satın almak takip etti.

E-ticaret sektörü önlem alınamaz bir yükseliş sergilerken halen daha satın alacağı ürünü yerinde görme arzusunu yitirmeyen kullanıcılar da var. İnternet kullanan fakat internet üzerinden alışveriş yapmayan insanlara bunun nedeni sorulduğunda yüzde 34,8 satın alacağı ürünü yerinde görmek istediğini belirtiyor. Son üç ayda internetten bir ürün almaya ihtiyaç duymadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 28,8 seviyelerinde kaldı.

Siz de her geçen gün bir çığ gibi büyüyen e-ticaret sektöründe yer almak ve kazancınızı katlamak istiyorsanız Sahne Medya’nın e-ticaret sitesi kurulum hizmeti ile tanışmakta acele edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

30-08-2021 15:33:40

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?